(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

İYİLİK MELEKLERİ İŞ BAŞINDA!

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde birleşen bir gurup lise öğrencisinin, Bülent Ecevit Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Onkoloji Bölümü’nde yatan kanser hastası çocuklara hediye alabilmek için, sokakta kurulan stantta kitap sattıkları bildirildi.
Karadeniz Ereğli TED Koleji 11. sınıf öğrencisi Aleyna Ayyıldız, Devrim Bulvarı mevkisinde bir banka önünde kurulan stantta gazetecilere yaptığı açıklamada, kanser hastası çocukların yüzlerini güldürmek istediklerini -söyledi. Onlara hediye alabilmek için gerekli olan bütçeyi, topladıkları kitapları satarak karşılamaya çalıştıklarını anlatan Ayyıldız, şöyle dedi:

İLGİ ÇOK FAZLA YOK
“Farklı liselerden tanışan 10 arkadaş gurubuyuz, öğrencileriz. Arkadaş çevremizden topladığımız kitapları satarak gelir elde etmeye çalışıyoruz. Birkaç gün sonra ise Bülent Ecevit Üniversitesi Araştırma Hastanesi Onkoloji Bölümü’nde yatan 5 ila 15 yaş arasındaki çocukları ziyaret edeceğiz. Bu ziyarette, onları eğlendirmek, yüzlerini güldürmek amacı ile onlara hediyeler götüreceğiz. İşte bunun için bir bütçeye ihtiyacımız vardı. Standımızı sabah 10.00’da açtık ve akşam 19.00’a kadar burada olacağız. Hastanede tedavi gören 60’a yakın çocuk var. Biz 10 kişi olarak gideceğiz ziyaretlerine. Ama üzülerek şunu söylemeliyim, ilgi çok fazla yok. Çağrımıza kulak verenler de ellerinden geldiğince ilgi göstermeye çalışıyorlar. Şimdiye kadar buradan 600 kişi geçmiş ise 60 kişi durup çocuklara yardım etmişlerdir.”

HİÇ GÖRMEDİKLERİ ÇOCUKLARA, MEKTUP YAZDILAR
Karadeniz Ereğli Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi İrem Aydoğan ise tanımadıkları insanlara, kanser hastası çocukların okumaları için mektup yazdırdıklarını ifade ederek, şu sözlerle konuştu:   
“Kanserli çocuklar için motivasyon çok önemlidir. Bunu düşünerek, hediyeleri götürdüğümüzde, onlara mektuplarda götürmek istiyoruz. Dün, ilçedeki bütün kafeteryaları gezerek insanlara küçük renkli kağıtlardan dağıttık. İnsanlar, içlerinden geçen şeyleri yazdılar. Bilmece yazanlar, balon çizenler, elini çizerek için telefon numarasını yazıp, ‘her zaman yanındayım. Ne zaman istersen arayabilirsin’ diye yazanlar oldu. Şuan elimizde yaklaşık 100 tane mektup birikti. Amacımız, çocukları mutlu etmektir.”
Standa bulunan kitaplardan satın alan inşat işçisi Şaban Çevik de, “kendimi mutlu hissediyorum. Çocuklara bir yardım edebilirsek ne mutlu bizim için” dedi.

Öte yandan, satılmak üzere toplanan 1000 adet kitaptan yarısının tükendiği kaydedildi.

 




Bu sayfayı yazdır

3.02.2017 16:45:53

Bu haber 5784 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (1)
04.02.2017 09:40:59
murat sucu diyor ki;

Ülkedeki tüm olumsuzluklara rağmen,güzel şeyler de oluyor.Gönlü güzel gençler helal olsun sizlere




Şu anda 41 kişi online
Toplam ziyaret : 76.444.629

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
959 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
1116 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2124 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri