(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

FİNALİN FOVARİSİ YOK!

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, devam eden Zonguldak 3 Bant Bilardo Şampiyonası’nda yarı finale kalan isimler belli oldu.
İlçedeki Ereylin Alışveriş Merkezi’ndeki Deniz Bilardo Salonu’nda bugün yapılan çeyrek final karşılaşmalarında, rakiplerine üstünlük sağlayan Özkan Çömeten (Ereğli), Ersin Aktaş (Ereğli), Ali Bülbül (Zonguldak) ile Hüseyin Uzun (Zonguldak), adını yarı finale yazdıran isimler oldu.

UZUN EN YÜKSEK ORTALAMAYLA
Turnuvaya, son 9’da ‘seri başı’ olarak katılan Hüseyin Uzun, grubundaki Çağdaş Birden ve Özgür Günaydın’a sağladığı üstünlükle 4 puana ulaşarak adını yarı finale yazdırdı. Uzun, 2 oyun ortalaması olan 1071 ıstaka ortalaması ile de yarı finalin birinci ismi olarak belirlendi.

BÜLBÜL DAĞLARI DEVİRDİ!!
Belki de grubunda şansı az görülen Ali Bülbül ise ‘halef-selef’ Bilardo İl Temsilcilerini saf dışı bırakarak sonuca gitti.
Önce, aynı zamanda mekan sahibi ve eski Zonguldak Bilardo İl Temsilcisi Deniz Yücesan ile karşılaşan Bülbül, tutuk oyun ortaya koyan Yücesan’ı yenmeyi başardı.
İkinci maçının daha zorlu olduğu bilinen ve yeni İl Temsilciliğine getirilen Bora Yayalar ile karşılaşan Bülbül, son derece dikkatli ve kontrollü bir oyunla rakibini ‘ekarte’ ederek masa dışı bırakmayı başardı.

ÇÖMETEN 4 PUANLA
Çeyrek finalde birinci turda yarışan Çömete de, ilk 4’e 4 puanla gelen isimlerdendi. Bu turda ilk maçında Orkan Basmaz’ı yenerek başlayan Çömeten, Bülbül gibi bir sürprize imza attı ve güçlü ıstaka rakibi Serdar Berber’e karşı da üstünlük sağlayınca, adını yarı finale yazdırmayı başardı. Çömeten, çektiği 12 sayı serisi ile de, şampiyonada şu ana kadar en yüksek sayıyı çeken isim oldu.

AKTAŞ, BURUN FARKIYLA
Turnuvanın 2. turundaki ilk maçında elde ettiği ortala ile şampiyonanın en iyi ortalaması ünvanını da alan Ersin Aktaş ise çeyrek finaldeki ilk maçında adeta hüsran yaşattı.
Rakibi Ahmet Kızgınçelik’e ‘sürpriz’ denilebilecek şekilde maçı veren Aktaş, bu kez ise yine Zonguldak’ın önde gelen oyuncularından Ali Kefeli ile masaya geldi.
Aktaş, bu maçı kazanarak 2 puan aldı. Bir önceki karşılaşmada Kefeli’nin de Kızgınçeliğik’i yenmesiyle 3 sporcunun da puanları eşitlendi. Rakipleri ile 2’yer puanda eşit olmasına rağmen, ıstaka ortalaması ile yarı finale yükselen 4 isim oldu.

MAÇLAR SAAT 17.00’DE
Bugün (21 Ocak)  tamamlanan çeyrek final karşılaşmalarının ardından yarı final ve final maçları ise yarın (22 Ocak Pazar) saat 17.00’de başlayacak.40 sayı üzerinden eleme usulü oynanacak karşılaşmalarda eşleşmeler ise bu kez çapraz sistemle yapıldı.
Buna göre; adını avarajla birinci sıraya yazdıran Uzun, 2 puanlı Aktaş ile karşılaşacak, ikinci yarı finalistler 4’er puanlı Çömeten ve Bülbül karşı karşıya gelecek.
Rakiplerini yenen sporcular bu karşılaşmaların ardından final maçı oynayacaklar. Yenilen sporcular ise üçüncü sayılacaklar.

 HABERİN İÇİNDEN

YAYALAR’I YAKAN MAÇ!
Çeyrek final karşılaşmalarına belki de damgasını vuran olay ise hem Yücesan-Bülbül, hem de Yayalar-Büylüm karşılaşmalarını hakem olarak yöneten, aynı zamanda sporcu Murat Mollaoğlu oldu.
Mollaoğlu’nun, Bülbül ile oynadığı karşılaşmada Yücesan’ın ‘”oldu” gözüyle baktığı bir vuruşunu sayı olarak kabul etmemesi üzerine, önde olmasına rağmen Yücesan'ın oyundan düşmesine, belki de bu yüzden maçı kaybetmesine neden oldu.
Ancak, işte bu mağlubiyet, belki de Yayalar’ın kaybetmesine rağmen yarı finale çıkabileceğinin önünü kesmiş oldu.
Zira, Yücesan Bülbül’ü yenmiş olsaydı, Yayalar’ın da Yücesan’ı yendiği grupta 3 sporunun puanları eşitlenecek (2’şer puan), turu geçen ise en iyi ortalama ile Yayalar olacaktı.
Bu yaşanan olay, karşılaşmaların bitmesinin ardından sporseverler arasında espri konusu yapılarak, Mollaoğlu’na “Yücesan’ı yendirerek, aynı zamanda Yayalar’ın önünü kestin” şeklinde yansıtıldı.




Bu sayfayı yazdır

21.01.2017 23:29:07

Bu haber 3403 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (3)
22.01.2017 12:59:48
Deniz YÜCESAN diyor ki;

ÖNCELİKLE ZONGULDAK İLİ BİLARDO ŞAMPİYONASI'NIN HER ÖNEMLİ OLAYINI YAYINLAYAN SAYIN FİKRİ KAPAN'A ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM. 27-25 ÖNDEYKEN YAŞADIĞIM YANLIŞ KARAR OLAYINA TAKILI KALMIŞ OLMAM BENİM HATAMDIR. MAÇ OYNANDI VE BİTTİ,HERŞEY 1,42*2,84 LÜK MASAMIZDA KALDI. BİLARDO BİR SPOR OLDUĞU KADAR BİR 'OYUN'DUR AYNI ZAMANDA. BEN DAHİL TÜM SPORCULARIN BUNU ÖĞRENİP, EĞLENMELERİNİ DİLİYORUM. MAÇLARIMIZI OYNANMASINA TÜM EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜRLER VE VAR OLAN BİR EKSİKLİĞİ KAPATMAK AMACIYLA BİZE VAKTİNİ AYIRIP, MAÇIMI YÖNETEN Murat MOLLAOĞLU KARDEŞİME DE AYRICA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.
22.01.2017 00:53:14
cometen diyor ki;

yari finale adimizi yazdirdik ama kucumsenmemiz gerekiyordu neyse o sayin kapanin tercihi yapacak bisey yok
22.01.2017 00:26:23
Mollaoğlu diyor ki;

Öncelikle şunu belirtmek isterim pozisyon tartışmaya açıktı.maç sonu kimi sayı kimileride değil dedi. Ben sayı olmadığı kanaatindeydim buna istinaden maçın hakemi olarak sayıyı vermedim.Verseydim diğer oyuncuya (Ali BÜLBÜL'E) haksızlık yapmış olacaktım.Camia benim Deniz ustaya verdiğim değeri ve duyduğum saygıyı iyi bilir ve görür. Bu konuda her kim kast ararsa ona sadece gülerim.cevap dahi vermem.Maalesef verdiğim bu karar sonrası YÜCESAN önde olduğu maçı kaybetmiş ve bu sonuçtan dolayı Bora YAYALAR gruptan çıkmamıştır.Kimilerine göre doğru, kimilerine göre ise hatalı olsada maçın hakemi olarak ben gördüğümü verdim kararımın arkasındayım. Devam eden sporculara başarılar diliyorum.




Şu anda 12 kişi online
Toplam ziyaret : 76.128.396

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
247 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
560 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1476 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri