(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ŞİMDİ ANLATMA ZAMANIDIR

ANKARA

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, Ülkenin ve milletin kaderi tek kişi yönetimine uygun şekilde, bir oldu-bittiyle değiştirilmek istendiğini ileri sürdü.
Turpcu, TBMM’de devam eden Anayasa değişikliği teklifine ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’nin kuruluşundan itibaren birçok badire atlattığını ancak en sıkıntılı dönemi ise bugünlerde yaşadığını belirtti.
Ülke ekonomisinin çöküşe geçtiğini, dövizin ise beklenenin üzerinde yükseldiğini anlatan Turpcu, şunları kaydetti:
“15 yıllık süreçte toplum ayrıştırılmış, eğitim çökertilmiş, işsizlik oranı çok yüksek ve ekonomik kriz var, dış politika çökmüş, terör Cumhuriyet tarihi boyunca görebildiği en üst noktaya ulaşmış, nice felaketlere imza koyulmuş ama tek dertleri Başkanlık Sistemi. Ülkemiz çoklu kriz içerisinde. Olağanüstü Hal (OHAL) sürecinde yangından mal kaçırır gibi çıkarılmaya çalışılan Anayasa ile karşı karşıyayız. Başkanlık Sistemine dair görüşmelerin TBMM`de görüşülmeye başlandığı 9 Ocak 2017 tarihi ülkemiz için dönüm noktalarından birisidir. Cumhuriyetimizin yaşadığı en ciddi tehlikedir. İşin daha da acı tarafı, bu dışarıdan değil, içeriden gelen bir tehlikedir.
Bu teklifin TBMM`de tartışılmasının önerilmesi dahi Anayasaya aykırıdır, çünkü değiştirilmesi teklif dahi edilemeyecek olan 2. ve 4. maddeleri açıkça ihlal edilmekte, içini boşaltmayı hedeflemektedir. Meclis halkın yüzde 100'ünü temsil eder, yüzde 51`in, yüzde 49 üzerinde tam hüküm sürdüğü bir sistemde, muhalefeti etkisizleştirerek, denetim mekanizmalarını, yargı yollarını engelleyerek düzenlenmiş bir Anayasanın birlik sözleşmesi olması mümkün değildir.
Teklifin içeriği incelendiğinde görülecektir ki; Hükümet, Meclis, Yüksek Yargı kavramları ‘Cumhurbaşkanı’ olarak değiştirilmiştir. Başbakan Yıldırım, Meclis’te kendi makamının lağvedilmesini kabullenmiş, yasama, yürütme ve yargı kuvvetlerin tek elde toplanmasını açıklamakta zorlanmasına rağmen, Türk Milletine de kendi tutumunu benimsemesini tavsiye etmiştir. Bu durum altında herkese Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Atatürk’ün  ‘...milletimizin başına gelen bütün felaketler kendi talih ve geleceklerini başka birisinin eline terk etmesinden kaynaklanmıştır’ sözlerini hatırlatmak istiyorum.”

ÜLKENİN KADERİ TEK KİŞİNİNELİNDE
Turpcu, Anayasa maddeleri oylanmasında milletvekillerinin kendi iradelerini kullanamadıklarını, kullandıkları oyların rengini belli etmeye zorlandıklarını ifade ederek, şöyle dedi:
“Anayasanın çiğnenerek gizli oy ilkesinin ihlal edilmesi, hem Anayasa ve Hukuk düzenine olan saygılarını hem de yeni Anayasa paketinin getireceklerini açıkça ortaya koymaktadır.   Milletin kaderini etkileyecek bu görüşmeler neden televizyonlarda naklen yayınlanmıyor, milletten saklanıyor ve canlı yayın teklifleri cevapsız bırakılıyor? AKP’lilerin Cumhurbaşkanına olan kişisel sevgisini anlayabiliriz ancak ülkeye olan sevgisizliklerini anlayamayız. Gün gelecek tıpkı FETÖ’de olduğu gibi, açılımda olduğu gibi, Suriye politikasında olduğu gibi bu Anayasa değişikliğinde de büyük bir hata yaptıklarını anlayacaklar. Anayasa değişikliği ülkenin geleceği için mi çıkarılıyor yoksa ülkeyi bu hale sokanların kendi geleceklerini güvence altına almak için mi çıkarılıyor?
Ülkenin ve milletin kaderi tek kişi yönetimine uygun şekilde, bir oldu-bittiyle değiştirilmek isteniyor. Deniyor ki, ‘rejim değişmeyecek’! Laikliği resmen kaldıramadınız ama laiklik ilkesini ne duruma getirdiğiniz ortada!  15 senede AKP hangi yasayı çıkartamadı? 15 senede istediği ne oldu da yapamadı? Her istediklerini yaptılar, istedikleri gibi at koşturdular. Memleketin her yeri yabancılara, ona buna peşkeş çekildi.
Yetkinin tek bir kişiye verilemeyeceğini, hele hele ‘Fethullah terör örgütünde kandırıldık’, ‘çözüm sürecinde yanıldık’ gibi özrü kabahatinden büyük insanlara hiç verilemeyeceğini, yaşanan örneklerle hatırlatacağız. Verdiğimiz mücadele Cumhuriyete sahip çıkma, demokrasi ve özgürlük mücadelesidir.
Tüm bu yaşananlara rağmen, şimdi ümitsizliğe kapılmak yerine bunun artık parti meselesi olmadığını tane tane anlatma zamanıdır. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sözleri yolumuza ışık olsun;  Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.”




Bu sayfayı yazdır

11.01.2017 14:06:38

Bu haber 1403 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (1)
12.01.2017 12:21:01
VATANDAŞ diyor ki;

ALLAHIM SEN BİZLERİ YANILTTIRMA KÖTÜLERİ LİDER YAPTIRMA ŞEYTAN VE ŞEYTANLAŞMIŞ İNSANLARIN ŞERRİNDEN KORU BİR OLMAMIZI İRİ VE DİRİ OLMAMIZI NASİP EYLE ANALARIN YÜREĞİNİ YAKMA BİZİ İSLAMDAN UZAK EYLEME AMİN.




Şu anda 8 kişi online
Toplam ziyaret : 76.123.896

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
245 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
558 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1475 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri