(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

BU HABER BİZE…

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli ve Alaplı ilçeleri ile Gülüç beldesi belediye başkanları, ilçelerdeki basın kuruluşlarında çalışanların, ’10 Ocak çalışan gazeteciler gününü’ tebrik ettiklerini bildirdiler.
1961’de "Çalışan gazeteciler bayramı" adıyla kutlanan, 1971 yılındaki askeri müdahaleden sonra ise gazetecilerin bazı haklarının geri alınması üzerine "10 Ocak Çalışan gazeteciler günü" olarak değiştirilen Türkiye’ye özgü bir kutlama gününde, tebrik mesajları yayınlandı.
Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, gazeteciler onuruna, Büyük Anadolu Ereğli Otel’de gece düzenleyeceklerini belirterek, basın çalışanları ile sohbet edeceğini bildirdi.
Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin elektronik posta, Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş ise sosyal medya aracılığı ile yaptıkları mesajlarda, gazetecilik mesleğinin zorluğundan bahsederek şunları kaydettiler:

TEKİN: GAZETECİNİN VERDİĞİ DOĞRU BİLGİLERE
DAHA DA İHTİYAÇ DUYULUR HALE GELMİŞTİR
“Çağımızın en dinamik mesleklerinden biri olan, gelişen hızlı iletişim teknolojisiyle daha da önem kazanan gazetecilik, haberin en doğrusunu insanlara ulaştırarak, kamuoyunu doğru bilgilendirme gibi çok önemli bir misyon içermektedir. Özellikle sosyal medya gibi ortamlarda, yalan yanlış her şeyin haber gibi sunularak insanların yanıltıldığı, bu yanılmanın kimi zaman telafisi olmayan bireysel ve toplumsal zararlara sebep olduğu günümüzde, gazetecilik daha da bir önem kazanmış, gazetecinin verdiği doğru bilgilere daha da ihtiyaç duyulur hale gelmiştir. Bu yönüyle bakıldığında, “demokrasinin dördüncü gücü” olarak kabul edilen basına ve bu mesleği yasal tanımına uygun bir şekilde yerine getiren basın mensuplarına daha etkin bir kimlik kazandırılması, haberin kaynağından alınması kolaylaştırılarak  doğru haberciliğin hakim kılınması, düşünce ve ifade özgürlüğü hakkının kullandırılması sağlanarak,  gazetecilerin toplumsal statüsünün daha da güçlendirilmesine ihtiyaç vardır. Sosyal medya ortamlarında, her gün onlarca yüzlerce bilginin haber gibi sunulduğu göz önüne alınırsa, kamuoyunu doğu bilgilendirme ve doğru aydınlatma temeli üzerine kurulu gazeteciliğin ve gazetecinin önemi daha iyi anlaşılacaktır.
Günümüzde gazetecilerin, çeşitli sebeplerle düşünce ve ifade özgürlüklerini, haber alma ve haber verme haklarını olması gerektiği şekilde kullanabildiklerini söylemek pek mümkün değildir. Gazetecilerin ekonomik endişelerinin giderilmesi, işlerinin güvence altına alınması, topluma olan katkılarını artıracak, gazetecilik kimliklerini güçlendirecektir.
Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemizin, ilimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesi ve kalkınmasına gündeme taşıdıkları konularla katkı sağlayan değerli basın çalışanlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, tüm basın çalışanlarına sevgi ve saygılarımı sunarım.”

DEMİRTAŞ: AĞIR ŞARTLAR ALTINDA
ÇALIŞMAYI GEREKTİREN BİR MESLEK
“Doğru haber verme, tarafsızlık, özel hayata saygı ve hukukun evrenselliği ilkelerinden ödün vermeden çalışan, zamana karşı ve stres altında işlerini icra eden basın emekçilerimiz düzenli bir mesaisi olmadan, doğru haberi halka ulaştırmak için büyük gayret sarf etmektedirler. Gazetecilik fedakarlık isteyen, ağır şartlar altında çalışmayı gerektiren bir meslektir. Kamuoyunu her zaman doğru ve hızlı bir şekilde bilgilendirme görevini yerine getirmeye çalışan gazetecilerimiz, içinde bulunduğu şartların tüm ağırlığına rağmen görevlerini özveriyle yerine getirmektedirler. Bu duygularla, bölgemizdeki yerel gazete, dergi, televizyon ve radyolarda çalışan tüm gazetecilerimiz ile yaygın basın ve haber ajansları temsilcilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, kendilerine ve ailelerine sağlık ve mutluluklar diliyorum.”




Bu sayfayı yazdır

9.01.2017 11:37:57

Bu haber 1647 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 15 kişi online
Toplam ziyaret : 76.117.412

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
237 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
555 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1474 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri