(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

PROJE ONAYLANDI

ALAPLI

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’na (BAKKA) sunulan “Uygulamalı tarım ve eğitim alanı oluşturulması” projesinin onaylandığı bildirildi.
Alınan bilgiye göre, Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, Zonguldak’ta ilk defa böyle bir proje hazırlanarak hayata geçtiğini söyledi. Proje kapsamında Aşağı Doğancılar Köyü’nde 20 dönümlük Uygulamalı tarım alanı oluşturduklarını ifade eden Türkoğlu, şöyle dedi:
“Aşağı Doğancılar Köyü Mevkisinde daha önce çöp alanı olarak kullanılan 20 dönümlük arsayı kiralayarak tarım alnına çevirme kararı almıştık. Bu alanı yaklaşık bir yıllık bir çalışma sonrasında çöp ve taşlardan temizleyerek toprak dökmek suretiyle tarım alanına çevirdik. Alaplı çayının kenarında olan uygulamalı tarım alanın taşkından kurtarmak için AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu’nun desteği ile taş duvar çalışması başlanarak tamamlandı.

ÖNCELİKLE EĞİTİM MERKEZİ OLUŞTURULACAK
Oda olarak da 20 dönümlük tarım alanın etrafına meyve ağaçları dikerek ilk çalışmamıza başladık. İlçemizde tüm çiftçilerimizin uygulamalı eğitim yapmaları için böyle bir alana ihtiyacımız vardı. Bu alanın daha verimli bir hale gelmesi için BAKKA’ya ‘Uygulamalı tarım ve eğitim alanı oluşturulması’ projesi hazırlayarak sunduk. Projemizin bugün itibariyle onaylandığı bilgisi bizlere ulaştı. Proje kapsamında uygulamalı tarım alanı olarak oluşturduğumuz 20 dönüm alanda öncelikle eğitim merkezi oluşturacağız. Ardından Çilek başta olmak üzere pazar payı yüksek olan ürünleri çiftçilerimizle birlikte yetiştirerek pazarlamasını da kendimiz yapacağız. Ayrıca seralar kurarak kışında meyve ve sebze yetiştiriciliği yapmayı planlıyoruz.”




Bu sayfayı yazdır

29.12.2016 09:39:45

Bu haber 1494 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (1)
29.12.2016 13:30:53
Kemal beziroğlu diyor ki;

Chp lideri Kemal kılıçdaroğluna. Bugüne kadar çıkan khk lerin iptali , Khk ile görevden alınan 100 bin memurun göreve iadesi ve Yeni anayasa oylamasının referandumun iptali için hukuki bir yol buldum. Parti hukukçularınıza sunuyorum. Medyada çıkan haberlerden biliyoruz ki mecliste cemaate ait 80 100 arası kadar vekil var. Darbeye teşebbüs eden bir organizasyona üye oldukları için vekilikleri ve oy kullanma hakları geçersizdir. Vekil oranı kanun güvenoyu ve anayasa oylamasına evet hayır oyunu belirleyecek kadar yüksek olduğu için, 15 temmuz soruşturması tamamlanıp meclisteki vekiller tutuklanmadan yapılan oylamalar hukuken geçersizdir. Bizi yöneten mecliste bizi bombalayan insanlar kanun çıkartıyor. Anayasa mahkemesi ve Danıştaya 1 er başvuru yaparak 15 temmuzdan buyana alınan tüm khk ve yapılan kanunların yürütmesinin durdurulması ve iptali için başvurmanızı istiyorum. Meclis milletin meclisidir. Teröristin değil. Unutmayın ohal anayasası geçerse ne Chp kalır ne hukuk. Kemal beziroğl




Şu anda 11 kişi online
Toplam ziyaret : 76.124.971

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
245 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
558 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1475 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri