(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

‘UTKU’, ÖĞRENCİLERİNİ PARİS SOKAKLARINDA GEZDİRDİ!

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Utku Eğitim Kurumları öğrencilerinin, ileri teknoloji sayesinde, hiç gitmedikleri Fransa’da gezinti yaptıkları bildirildi.
Kurumdan yapılan yazılı açıklamaya göre, yabancı dil ağırlıklı eğitim gören 5. sınıf öğrencileri, Virtual Reality gözlüğü kullanarak Paris sokaklarında eğlenceli bir gezintiye çıktılar.
Gezi öncesi, görecekleri mekanlarla ilgili İngilizce öğretmenleri ile çalışmalar yapan öğrencilerin, eğlenerek öğrenmenin keyfini yaşadıkları anlatılan açıklama şöyle:
“Champs Elysées, Museum of Art, École Militaire, Museum of Architecture gibi Paris’in önemli mekanlarını ziyaret eden öğrenciler, son teknoloji ürünlerini kullanmakla kalmayıp, proje fikir önerilerinde de bulunarak aktiviteye her yönüyle etkin katılım sağladılar. İngilizce konuşan profesyonel bir rehber eşliğinde Paris sokaklarını gezen öğrenciler, şaşırtan temel etki, sınıflarından çıkar çıkmaz Avrupa sokaklarının tadını çıkartmak oldu.
Etkinlikte emeği geçen tüm Utku ailesine ve aktif katılım sağlayan heyecanlı öğrencilerimize teşekkür ediyoruz. İngilizce ağırlıklı eğitimde, teknolojinin dil eğitimine entegrasyonuna hayati önem atfeden Utku Koleji Eğitim Kurumları, keyifli ve öğretici benzeri aktivitelerle öğrencilerini buluşturmaya devam edecek.” 

PEKİ NEDİR BU TEKNOLOJİ
Açıklamada ayrıca, kullanılan teknolojinin tanımı da yapıldı. Virtual Reality kavramının Türkçe de "Sanal Gerçeklik" anlamına geldiği belirtilerek şöyle dendi:
“Bazen sürükleyici multimedya olarak adlandırılan bu teknoloji, gerçek dünyadaki fiziksel varlığı taklit bir bilgisayar simülasyon ortamıdır. Sanal gerçeklik; sanal tat, görme, koku, ses, dokunma dahil pek çok duyusal deneyimleri yeniden oluşturabilmektedir. Etkileşim, öğrencinin dikkatinin tam olarak toplanması, akıcılık ve esneklik, deneyimsel olması, duyulara önem vermesi gibi pek çok faydayı barındıran virtual reality teknolojisi; eğlenerek öğrenmenin en etkin örneklerindendir.” 

 




Bu sayfayı yazdır

10.12.2016 16:52:21

Bu haber 4120 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (3)
12.12.2016 08:16:36
davut bakırtaş diyor ki;

öğrencilerini yalancı dünyada gezdireceğine öğretmen kadrosunun kalitesini arttırsın...
11.12.2016 17:38:01
Askan diyor ki;

Sanirim oksford universiteside boyle bir sey kullaniyor...helal valla nerden bulmuslar bu teknolojiyi
11.12.2016 00:04:24
Suat diyor ki;

İlginç denemek isterdim .helal olsun valla.




Şu anda 11 kişi online
Toplam ziyaret : 76.274.381

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
667 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
928 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2054 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri