(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

İŞÇİ LİDERİ, RAKAMI AÇIKLADI!

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde kurulu Ereğli Demir ve Çelik Fabrikası (Erdemir) ile yetkili Türk Metal Sendikası arasında, 4 bin 700 işçiyi ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamamasının ardından alınan grev kararı sonrası ikinci eylem gerçekleştirildi.
Erdemir işçileri, gruplar halinde Ana Kapı’dan yürüyerek mitingin yapıldığı Uzunkum Caddesi’ndeki miting alanına ilerledi. Yaklaşık 1200’ü ilçe dışındaki diğer ağır sanayi kurumlarında çalışan Türk Metal Sendikası üyesi 5 bine yakın işçi, sloganlar attı.   
Türk-İş Genel Sekreteri Türk Metal Genel Başkarı Pevrul Kavlak, Erdemir Ofis Binası toplanan kalabalığa hitaben yaptığı konuşmada, sözleşme sürecini anlattı, bilgiler verdi.

KAVLAK AÇIKLADI; 2 LİRA 70 KURUŞ
Kavlak, Erdemir yönetiminin, son açıkladığı 1 lira 70 kuruş saat başı teklifin olumlu bir yaklaşım olduğunu söyledi. Bunun, Erdemir işçisine yetmeyeceğini düşündükleri için masadan kalktıklarını anlatan Kavlak, şöyle dedi:
“Sıfır zamdan başladıkları pazarlıkta 68 kuruşa çıkan Erdemir yönetimi, şimdi 1 lira 70 kuruş önerdi. Bu önemli bir adımdır. Evet ama yetersizdir. Onun için ‘bize yetmez’ dedik. Masadan kalktık ve yine sizin yanınıza geldik. Şimdi size soruyorum; biz ‘hayır, Erdemir işçisine yetmez’ dedik. Siz, 1 lira 70 kurulu kabul ediyor musunuz? (İşçiden ‘hayır’ cevabı duyuluyor) Sahte sendikacıların, sıfırcıların, hokkabazların hayal bile edemediği, taslağına bile yazamadığı bu miktarı biz reddediyoruz.

“ERDEMİR, İYİ NİYETİNİ GÖSTERDİ. ŞİMDİ SIRA BİZDEDİR”
Durumun, 510 liralık zamma gelmesi tabi ki iyi bir şeydir. Erdemir yönetimi, sıfırdan 510 liraya çıktı ise bunda işçinin payı büyüktür. Erdemir yönetiminin iyi niyeti konusu memnuniyet vericidir. Biz, 510 lirayı Erdemir ile kıyas kabul etmeyecek işyerlerinde zaten aldık. 20 den fazla sözleşme imzaladık, hiç birinde 500’ün altına zaten düşmedik. Erdemir, iyi niyetini gösterdi. Şimdi sıra bizdedir. Bizde, samimiyetimizi göstermek için 3 lira olarak belirlediğimiz pazarlık rakamını 2 lira 70 kuruşa çekiyoruz. İyi niyete, iyi niyetle karşılık veriyoruz. Masadaki bu rakamın revize edilmesini kabul ediyor musunuz? (işçiden ‘evet’ cevabı duyuluyor) Pazarlık rakamını onayladığınız için teşekkür ediyorum.”

EYLEMLER ASKIYA ALINDI!
İşçi lideri Kavlak, ikinci bir karara kadar eylemleri askıya aldıklarını ifade edere, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:
“Pazartesi bu sözleşmenin biteceğine inanıyorum. Masadan yine uyuşmazlık çıkarsa eylemlere devam edeceğiz. O zamana kadar, eylemlerimizi askıya alıyoruz. Umarım, yeniden yolara düşmeye gerek kalmaz. İki uygar taraf olarak, iki sosyal ortak olarak tüm sorunları masada çözeriz.”
Kavlak, alanda toplanan işçileri tebrik ederek mitinge son verdi. Mitinge katılan Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin ve Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş, işçiye destek verdiler. Mitinge, Türk Metal Genel Başkan Yardımcıları ile bazı şube müdürleri de katıldı. Bu sırada, Türk Metal Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Odabaş’a ise işçinin sevgi gösterisinde bulunduğu görüldü.

 

-HABERİN İÇİNDEN- 

-Kavlak, alana, üzerinde Erdemir logolu mont ile geldi, işçiye de aynı şikeldi hitap etti.

-Bazı sözleri sevinçle karşılanan Türk Metal Liderinin konuşması sendika lehine atılan sloanlarla sık sık sık kesildi. 

-Kavlak’ın, işçide coşku yaratan o sözleri:

*Sizin istemediğiniz bir şeyi kabul eden namerttir, alçaktır.

*Yeni ve kritik bir aşamadayız. Sonunda kararı siz vereceksiniz. *Bugüne kadar olanlar, asıl eylemin provasıdır. Sadece ısınma turlarıdır.

* Biz, bu düzenin çarkına çomak sokarız. Vallahide sokarız billahi de  sokarız.

-Mitingde,baştan sona kadar  Umay Bakış tarafından havadan görüntü alabilen insansız elektronik araç (drone) vasıtasıyla havadan kamera çekimi yapıldı.

-Bu sırada, Erdemir Ofis binası terasından da video ve fotoğraf ile çekimler yapılıdğı görüldü.

Coşkulu başlayan miting, 10. Yıl Marşı'nın çalınmasıyla tamamlandı. İşçiler ise meydanı sessizce terk etti.




Bu sayfayı yazdır

9.12.2016 19:29:16

Bu haber 18232 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (3)
12.12.2016 11:16:35
misafir26 diyor ki;

hak denilen yorumcu nasıl bi bu zihniyet bu ya adamların sendika çalışıyo senn sendikan allah bilir eğitim birsendir burdan boş boş konuştuğuna göre
11.12.2016 00:10:03
Hak diyor ki;

500 lira zammı biz öğretmenlere verseler uca uca kabul ederiz .Zengin daha zengin olsun diye mi bu gayret .Fakir de daha fakir kalsin. EREGLİ de halk ile erdemir çalışanları arasındaki gelir farkı gitgide uçurum haline geldi ne yazikki.Bu sorun giderilmeli.
10.12.2016 19:51:34
Hakan Kızılgül diyor ki;

YAKIŞIR




Şu anda 4 kişi online
Toplam ziyaret : 76.116.769

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
237 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
555 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1474 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri