(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

SESİMİZE KULAK VERİLMEDİ!

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’ndeki Cumhuriyet Kadınları Derneği Şube Başkanı Öznur Özkök, ülkedeki kadınların seçme ve seçilme haklarının da bir gün ellerinden alınabileceğini ileri sürdü.
Özkök, “Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı”nın verilişinin 82. Yıl dönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Cumhuriyet Kadınları Derneği’nin de 5 Aralık’ta kurulduğunu hatırlattı.
Kadınlara, 1934’te Anayasada yapılan bir değişiklikle milletvekili seçme ve seçilme haklarının tanınmasıyla, Atatürk’ün Türk kadınına verdiği değer ve önem en güzel şekilde ortaya çıktığını savunan Özkök, şunları kaydetti:

CUMHURİYET KADINLARI RAHATSIZ
“Türk  Kadınının Ata’sına bağlılığının sebeplerinden  en önemlisi olduğunu saydığımız bu gün aynı zamanda Türk ulusunun Dünya devletlerine karşı açık bir yüz akıdır.
Cumhuriyetin kadınları, devrim kanunlarına zıtlık adına yapılan düzenleme ve eylemlerden, ayrıca vatanın bölünmez bütünlüğünün tehlikeye sokulması adına yapılan bölücü politikaların göz ardı edilmesinden, başta hükümetin sonra da toplumun bu konuda takındığı vurdumduymaz tavırdan son derece rahatsızdır. Olan bitene rıza göstermekten ziyade itiraz ve çözüm önerisi sahibidir.

MECZUPLAR ÜLKESİ OLAMAZ
Biz Cumhuriyet Kadınları Yüce Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ün veciz sözlerinden esinlenerek “ Türkiye Şeyhler Dervişler ve Meczuplar Ülkesi olamaz”  diye haykırdık… Sesimize kulak verilmedi. Sonucunda bir meczup,15 Temmuz 2016 gecesini ülkenin kabusuna çevirerek 250’ye yakın yurttaşımızı katletti. Cumhuriyet eğitimi, bilime dayanmalı, bağımsızlıkçı, aydınlanmacı ve halkçı bir ulusal politikanın ürünü olmalıdır. Yetişen yeni nesil kızlı erkekli bu bilimsel gerçeklere açık ve sorgulayıcı yetiştirilmelidir dedik. Geçtiğimiz günlerde Adana ilinin Aladağ ilçesinde bilinen tarikatların gözetimindeki bir kız öğrenci yurdu 13-14 yaşındaki  ülkemizin geleceği kızlarımıza mezar oldu. Cumhuriyet anaları; ne vatanlarının, ne evlatlarının bir zerresine zarar gelmesine tahammül etmeyeceklerdir.

DİRENÇ VE BAŞKALDIRI
Çok değil bir ay önce neredeyse ‘Tecavüzcü’ ile ‘Mağdurun’ evlendirilmesi ile tecavüzcüyü ceza almaktan kurtaracak yasaya ‘evet’ demek üzere olan seçilmiş parlamenterleri direncimiz ve başkaldırımız ile dize getirdiğimizi aklınızdan çıkarmayınız. Ve unutmayınız ki, direnerek başarmak kadar güzel bir duygu yeryüzünde yoktur. Ve yine unutmayınız ki, bir yanlışı yapan bir sorumlu ise yanlışı görüp ses çıkarmayan bin sorumludur.
Herkes ve özellikle kadınlarımız akıllarını başlarına almalı ve seçme ve seçilme haklarının da bir gün hiç hissettirilmeden ellerinden alınacağını düşünebilmelidirler. Tehlike bu kadar büyük yakıcı ve yakın ve hızlıdır.
Biz Cumhuriyet kadınları, bir kez daha ve son kez olmasını ümit ederek, herkesi geleceğe sahip çıkmaya davet ediyoruz.”

 




Bu sayfayı yazdır

5.12.2016 13:59:20

Bu haber 1577 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 21 kişi online
Toplam ziyaret : 76.115.147

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
237 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
555 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1474 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri