(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ALEMDAR'A VERİLECEK MADALYA, MANEVİ ŞAHSINDA EREĞLİ VERİLMİŞ OLACAKTIR

ANKARA

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, Kurtuluş Savaşı’nda Anadolu’ya silah ve mühimmat taşıyan Alemdar Gemisi’ne “İstiklal Madalyası” verilmesi için kanun teklifi verdiğini bildirdi.

Turpcu, yazılı açıklamasında, daha önce Gazi Alemdar Müze Gemisi’ne “İstiklal Madalyası” verilmesi için toplanan 50 bin imza olduğunu hatırlattı. Değerli geçmişe, Gazi Meclis’in kayıtsız kalmasının düşünülemeyeceğini belirten Turpcu, şöyle dedi:
“İstiklal Savaşımız, ülkemizin dört bir yanından gelen fedakarlık ve kahramanlık mücadeleleriyle kazanılmıştır. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde, korkusuz ve başarmaya inançlı halkımızın mücadelesi sonucu, bütün imkansızlıklar ve ümitsizlikler yenilerek, destan yazılmış ve işgalci güçler bertaraf edilmiştir.
Kurtuluş Savaşı’nın tek deniz savaşı Ereğli’de 1921’de yaşanmıştır. Kurtuluş Savaşı döneminde İstanbul’dan Anadolu’ya silah ve mühimmat taşıyan Alemdar Gemisi’ne Ereğli’de Fransızlar tarafından el konulmuş ve kurtarılması sırasında da Recep Kahya şehit olmuştur. Kurtuluş Savaşı tarihine ilk ve tek deniz savaşı olarak geçen Alemdar olayı,  tutsak alınan Fransız askerlerinin serbest bırakılmasında Mustafa Kemal Atatürk’ün imzaladığı ilk uluslararası anlaşma olarak da geçmiştir.
Bu kahraman geminin İstiklal Savaşında Türk Milletine yaptığı hizmetler unutulamaz derece büyüktür ve bu gururun nişanını göğsünde taşıması gereklidir. Alemdar Gemisine verilecek madalya, manevi şahsında Ereğli, Zonguldak halkına ve tüm Türkiye’ye verilmiş olacaktır.”

AK PARTİ’Lİ VEKİLLERDEN DESTEK İSTEDİ
Turpcu, Alemdar Gemisi’nin, bu gururun nişanını göğsünde taşıması anlamına gelen İstiklal Madalyası Verilmesi İçin verdiği kanun teklifine AKP’li Zonguldak Milletvekilleri başta olmak üzere tüm milletvekillerinin desteğini beklediğini sözlerine ekledi.




Bu sayfayı yazdır

19.11.2016 11:30:01

Bu haber 1099 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (1)
19.11.2016 12:02:06
serdar diyor ki;

Peki alemdarin ismini verilmiş olduğu tarihi alemdar ilkokulunun nasıl ve hangi hainler tarafından yok edildiğini arastirdinmi alınan madalyayı onlara verirsiniz belki




Şu anda 13 kişi online
Toplam ziyaret : 76.124.698

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
245 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
558 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1475 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri