(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

İLÇENİN GÜNDEMİNİ DEĞİŞTİRİCEK İDİALAR!

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde bir gurup üniversite öğrencisi, okul çıkışı yurda yürüdükleri yolda, sözlü tacize uğradıklarını bildirdiler.
Devlet Su İşleri (DSİ) Müdürlüğü’nce bir süre önce ilçenin Doruk, Göçmenler ve Yeşiltepe mevkilerinde başlatılan dere ıslah çalışmalarında, bu bölgede bulunan köprülerin kaldırıldığını hatırlatan öğrenciler, mağdur edildiklerini öne sürdü. Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Karadeniz Ereğli Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği’nde eğitim gören ikinci öğretim son sınıf öğrencisi Ebru Yörübaş, arkadaşları adına Hakimiyet’e yaptığı açıklamada, geç saatlerde çıktıkları okuldan, aydınlatma sisteminin bulunmadığı sokaklarda yürümek zorunda kaldıklarını, burada ise bazı kişilerce sözlü tacize uğradıklarını söyledi.

KORKDULAR, BELEDİYEDEN YARDIM İSTEDİLER
Okul dışında yaşamlarını İlk Adımlar Kız Yurdu’nda sürdüren bir gurup öğrenci, hemen hemen her akşam maruz kaldıklarını iddia ettiği taciz olaylarının son bulması amacıyla Ereğli Belediyesi’ne giderek durumu Başkan Yardımcısı Hüseyin Ağlar’a bildirdi. Yurdun sahibi Ahmet Hasan Eroğlu, öğrencileri evlatları olarak gördüğünü, onların Ereğli’ye emanet edildiğini söyledi. Tacizlerin yaşandığı karanlık sokakların ışıklandırılmasını isteyen Eroğlu, şöyle dedi:
“Dere ıslahı nedeniyle bir çalışma yapılıyor. Bizim oradaki geçit alanlarımızın hepsi kaldırıldı. Çocuklarımız, özellikle akşamları geçecek yerler ararken karanlık noktalardan ilerlemek zorunda kalıyor. Bu zamanlarda, bazı uygun olmayan, onları rahatsız eden tutum ve davranışlarla muhataplar. Halk otobüslerinin, oraya kadar çıkmaması da, çocukların güvenliği açısından ayrı bir sıkıntıdır. Bu çocuklar bize, Ereğli’ye emanettir. Aileleri burada değiller, desteğinizi bekliyoruz.”

TELEFON IŞIKLARIYLA YÜRÜYORLAR
Arkadaşları adına konuşan son sınıf öğrencisi Ebru Yörübaş da, yurda geri dönmek için yürüdükleri yolda korku yaşadıklarını, telefon ışıklarının yardımı ile yön bulduklarını dile getirdi. Yörübaş, “Carrefour‘u kullanmak zorunda kalıyoruz çünkü diğer iki yol kapalı. O yolun girişi ve çıkında elektrik direkleri var. Ortasına geldiğimizde ise kelimenin tam anlamı ile korkuyu yaşıyoruz. Görsel ve sözlü tacizlerin hepsine maruz kalıyoruz” diye konuştu.  

“HALK OTOBÜSÜ, SAAT BAŞI VAR” 
Öğrencilerden biri ise geçmiş yıllarda, çevrede bulunun atıl haldeki bir yapıya, bir kız öğrencinin zorla sokularak şiddete uğradığını duyduklarını anlatarak, önlem alınmadığı takdirde, kendi başlarına da aynı durumun gelebileceğini söyledi. Öğrenci, okula gidiş ve dönüşlerde her an vasıta bulamadıklarını, halk otobüslerin ise saatte bir yurdun önünden geçtiğini iddia etti.  

AĞLAR: BİR TARAFINDA OLMAMIZ GEREKİR
Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Ağlar ise yaşanan durumu kayıtsız kalınmayacağını ifade ederek şu sözlerle konuştu:
“Bu çalışmalar, DSİ tarafından yürütülüyor. Ancak sizin geçiş noktalarında iyileştirme yapabiliriz. Enerji bize bağlı değil ama birimde görevli arkadaşlarla ya da bizim imkanlarımızla yapılabilecek bir şey var ise aydınlatma yaparız. Çalışmaları DSİ yürüttüğü için farklı noktalara geçici köprüler yapamayız ama en yoğun olarak kullandığınız Sosyete Pazarı’nın olduğu bölgeyi Belediye ve EnerjiSa olarak daha güvenli bir hale getirmeye çalışırız. Bu durumun, bir tarafında olmamız gerekir, elimizden ne gelirse yaparız.”

 




Bu sayfayı yazdır

10.11.2016 16:31:53

Bu haber 6208 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (3)
11.11.2016 09:46:05
Türk Cem Kale diyor ki;

Basin kapalida olsa carsafada girsen basin acikda olsa demekki neymis zihniyet meselesiymis egitim ve ahlak meselesiymis
10.11.2016 22:42:11
Caner Kenanoglu diyor ki;

Kendini bilmez uç beş it kurusu kendini adam zannedip başka illerden ilçelerden gelmiş o güzel kardeşlerimize bunu yapıyorlarsa kendi ayiplari İnsallah bi daha boyle bisey yaşanmaz solak köyü yolayrimindan geçiyorlar hatta bizim evin ordanda geçiyorlar İnsallah böyle bir durumla ereglideyken karşılaşmayız...
10.11.2016 22:26:59
HAKAN diyor ki;

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ O MEVKİDE SÜREKLİ DEVRİYEDE . ORALARDAN TOPLANAN ŞAHİN TÜRÜ ARABALAR İÇİNDEKİ MAGANDALARI TEKER TEKER TOPLARLAR ; DUYARSINIZ...




Şu anda 16 kişi online
Toplam ziyaret : 76.197.312

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
410 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
707 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2021 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri