(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

BU AÇIKLAMA DİKKAT ÇEKİCİ!

ANKARA

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, Türkiye’nin başlıca sorununun yoksulluk olduğunu bildirdi.
Turpcu, yazılı açıklamasında, iktidardaki AK Parti’nin ‘Kimsesizlerin Kimsesi Olma’ iddiasıyla kurulduğunu ancak günümüzde bazıların refah içinde yaşarken, diğerlerinin ise ‘yarınından emin olmadan’ yaşamaya devam ettiğini belirtti.
AK Parti’nin ‘Kimsesizlerin Kimsesi Olma’ iddiasıyla kurulduğunu hatırlatan Turpcu, şunları kaydetti:

ARTIŞIN KİMİN CEBİNE GİRDİĞİ ÖNEMLİ!
“En genel anlamda yoksulluk, `ekonomimiz şöyle büyüdü böyle büyüdü` istatistikleri yayınlanırken cüzdanınızın boş olmasıdır. `Milli gelir şu kadardı, şimdi bu kadar dolar oldu’ ne yazık ki bir göz boyamadan ibarettir. Önemli olan kişi başına düşen Milli gelirin kağıt üzerinde ne kadar arttığı değil, önemli olan artış gösteren bu gelirin kimin cebine girdiğidir. Bu durum, zenginin cebine girip zengini daha zengin yapıyorsa, işte burada bir sorun vardır.
Türkiye’de 6 milyon 600 bin insan mutlak yoksulluk sınırı altında yaşamaktadır, bu kişilerin aylık gelirleri 416 liranın altındadır. Aylık geliri 520 liradan az olan yoksulları ve 624 liradan az kazanan göreli yoksulları da ekleyince, Türkiye’de toplam 16 milyon 700 bin insan yoksullukla boğuşuyor.”

5 KİŞİDEN 2’Sİ YARDIMA MUHTAÇ!
Türkiye’de her 5 kişiden ikisinin yardım almadan yaşayamadığına dikkat çeken Turpcu, şöyle dedi:
“İktidar partisi, gelir dağılımındaki adaletsizliğe hiç dokunmadığı gibi tersine alt sınıflar daha da yoksullaştırılmıştır. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, nüfusun yüzde 15’inden fazlasının yoksulluk sınırı altında olduğu ülkemizde, milyonlarca aile yaşamını yardıma muhtaç bir şekilde sürdürmek zorunda kalmaktadır.

YANDAŞLAR ZENGİN EDİLİYOR
Dış kaynak bağımlısı olmuş ekonomimiz, üretmeden tüketmeye, dış borçla yol-altyapı-konut yapmaya, yıkıp tekrar yapmaya ve dış kaynakla/borçla tüketerek büyümeye dayalı bir politikaya dayanmaktadır.
Üretime dayanmayan bir ekonomi politikası başarısızlığa mahkumdur. Türkiye’de işsizlik artarken, üretimi ve üreteni temel alması gereken anlayış yok sayılıp, rant ekonomisi işletilerek yandaşlar zengin edilmektedir. Bu nedenle ekonomimiz düze çıkamadığı gibi tersine Arap saçına dönmüştür.”

DÖVİZİN UCU VATANDAŞA DOKUNUYOR
Turpcu, dövizdeki yükselişle birlikte 2005’e göre Türk lirasının yaklaşık 2 katında değer kaybettiğini, tohumdan akaryakıta, yeni köprülerden geçiş ücretlerinin dahi dövize endeksli olmasının vatandaşa dokunduğunu ifade etti.
Esnaf kepenk kapatmaya başladığını vurgulayan CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu,  açıklamasını böyle tamamladı:
“İnsanların yatırım yapma konusunda tedirginlik vardır. Siyasi istikrarsızlık ülkenin önce huzurunu sonra ekonomisini bozmakta, ülkenin tam göbeğine açılan koca bir delik gibi hepimizi içine çekmektedir. Çizilen pembe tabloların aksine, ülkemiz 2015 insani gelişmişlik endeksinde; Umman, Suudi Arabistan, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, İran gibi ülkelerin arkasında 72. sırada yer almaktadır. Türkiye’nin ekonomik göstergelerdeki geçtiğimiz yıllardaki sözümüz ona büyüme ve iyileşmesinin gelişmişlik seviyesinde hiç bir artışa yol açamamasının altında yatan sebepler irdelenmelidir.
Taşıma su ile değirmen dönmez. O nedenle ekonomiyi, yeniden yapılandırarak, vatandaşın cebine el atmadan, üretim, istihdam, katma değer ve kaynak yaratır hale getirmek gerekmektedir.”




Bu sayfayı yazdır

24.10.2016 18:16:53

Bu haber 1676 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 21 kişi online
Toplam ziyaret : 76.121.294

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
243 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
558 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1475 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri