(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

BU DA ÖZKÖK ÖNERİSİ

EREĞLİ
Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde, eski belediye başkan adaylarından Emin Semih Özkök, ilçeye yapılması düşünülen 3 bin kişi kapasiteli caminin, mevcut Alimolla Camisi ve çevresindeki alana yapılabileceğini bildirdi.
Özkök, gazeteciler Fikri Kapan ile Doğan Gönüllü’ye yaptığı açıklamada, ilçeye cami yapılması projesinin, 2004 yerel seçimlerinde CHP’den Belediye başkanı adayı olduğu dönemde, seçim propaganda döneminde söz ettiğini söyledi.
İlçenin kapsamlı bir camiye ihtiyacı olup olmadığının, toplumsal arayışla belli olabileceğini belirten Özkök, şöyle dedi:

“Ereğli’ye bahse konu bir cami, öncelikle ilçenin diğer meseleleri halledilmişse, böyle bir ihtiyacın oluşmuş ve toplumsal bir sorun haline gelmişse ve hizmette birinci sıradaki yerine oturmuşsa yapılmalı. Caminin yapılacağı yerin ise ilçenin silüetine etki edecek yerde olmasıdır. Bunun için de en uygun yer Alimolla Camisi’nin olduğu alandır. Bu alan, cami alanı ile birlikte bitişiğindeki belediyeye ait dükkanların bulunduğu alan, geçtiğimiz yıllarda belediye tarafından satılan ve market olarak işletilen alan mülkiyet haklarına dikkat edilerek kullanılabilir. Böyle bir cami, altında iş yerleri ve kapalı çarşı gibi kullanılacak düzende, ikinci katta yapılabilir. Bu durumda, mevcut tarihi değeri olan Şehir Hamamı’na da zarar vermeden, üstünde oluşturulacak alanla birlikte oldukça geniş bir avlu yaratılmış olacaktır. Bu da dünyada ilk kez bir ‘Asma Avlulu Cami’ oluşmasını sağlayacaktır. Bu alanda 5-6 bin kişilik cami yapılabilir. Elbette bu iş de camiyi yapacak mimarın el becerisini kalır. Caminin daha da yüksek olacağını düşündüğümüzde, denizden gemilerin dahi görebileceği görkemli bir yapı ortaya çıkacaktır. Alt katlarına yapılacak iş yerleri de aynı zamanda belediyemize gelir sağlayacaktır.

Kent Meydanı olarak düşünülen alanda böyle büyüklükte bir cami yapılması doğru değildir.”




Bu sayfayı yazdır

20.10.2016 15:45:24

Bu haber 3203 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (4)
21.10.2016 19:21:40
ufuk erdogan diyor ki;

Bu durum bana bir deyimi hatirlatti tuzu kuru olanlar tuzu kokutanlar sadece laf olsun ve gundemde kalmak konusurlar ve hicde gercekci degillerdir.ordaki isyerleri hoyratmidirki uzerine fikir yurutulsun birde dostum fiko artik eski leri cilalama sana tavsiyem budur.
21.10.2016 19:21:13
ufuk erdogan diyor ki;

Bu durum bana bir deyimi hatirlatti tuzu kuru olanlar tuzu kokutanlar sadece laf olsun ve gundemde kalmak konusurlar ve hicde gercekci degillerdir.ordaki isyerleri hoyratmidirki uzerine fikir yurutulsun birde dostum fiko artik eski leri cilalama sana tavsiyem budur.
20.10.2016 22:50:51
Baba Burnu diyor ki;

ya arkadaş taktınız caminin yerine ya..ya sayın hüseyin uysal nereye isterse oraya yapar söylediği yerde gayet uygundur adam cami tüm kent meydanını kaplayacakmı dedi..sadece dörtte birini kaplayacak dedi..derdiniz ne sizin ? ya şu adamı rahat bırakında hizmet yapsın..ilçe başkanı fatih çakır sende çık başkanını savun be birader..gıkın çıkmıyor ya nerdeyse tüm dünya adama saldırıyor ses seda yok..bu adam neyle hizmet yapacak..moral sıfır motivasyon sıfır ama bol kepçe saldırılar devam..ya bu adam sizin gibi Ak Partili olamaz..ama oda sonuçta öğrenecek bişeyleri biraz zaman verin.böyle suskun kalarak olmuyo Fatih Çakır bey..
20.10.2016 20:19:43
ereğlili diyor ki;

eveeet işte bu öneri çok güzel, emin olun kdz.ereğli buna çok destek verecektir, ha birde şu tersanelere el atında gencler ereğlimizden göç etmesinler, önce iş sonra aş ve sonra yapılacak projeler yani (yerel yönetime göre reklamlar)




Şu anda 18 kişi online
Toplam ziyaret : 76.116.790

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
237 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
555 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1474 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri