(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

CHP’Lİ OCAKCI, ‘ÜNİVERSİTEYİ’ SORDU!!!

EREĞLİ
Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde, CHP Ereğli İlçe Başkanı Şerif Sertan Ocakcı, ilçede eğitim alanında verilen yatırım sözlerinin tutmadığını iddia etti.
Ocakcı, yazılı açıklamasında, bazı siyasiler ile yerel yöneticileri eleştirdi. Eğitim Kampüsü Projesi’nin hayata geçirilmediğini ve Metalurji Fakültesi kurulması sözün tutulmadığını öne süren Ocakcı, özetle şunları kaydetti:  İlçemizde yapılması planlanan Eğitim Kampüsü Projesi seçimlerde sanki yapılmış bitmiş gibi siyasiler tarafından dillendirilmişti? Boy boy proje resimleri billboardlarda ve gazetelerde yer almıştı. 1 yılı aşkın süre içerisinde bu proje ne oldu? Bırakın projeye başlanmasını, üniversiteye tahsis edilen alandaki binaların yıkım ihalesi bile henüz yapılmadı.
Tüm projelerde olduğu gibi bu kampüs projesi de reklamlarda ve posterlerde kaldı. Öğrenci sayısının 10 binleri bulacağı söylenmişti. Yeni kurulan Turizm Fakültesi resmi olarak kurulmasına rağmen ortada fiziken ne fakülte var ne öğrenci var. Ereğli’mize müjde olsun artık öğrencisi olmayan fakültemizde var. Erdemir yönetiminin Ereğli’ye yüzünü dönüp, en azından fakülte sözünü yerine getirmesini bekliyoruz.

“UYAN EREĞLİ”
Uyan Ereğli uyan. Şu ana kadar Ereğli’de üniversite için yapılan eğitim binalarının tamamı Ereğlili hayırseverlerimiz tarafından yapılmıştır. Denizcilik Fakültesi, Ereğli Meslek Yüksekokulu, Ereğli Denizcilik Meslek Yüksek Okulu binaları Ereğli eğitim Vakfı tarafından yapılıp üniversitemize tahsis edilmiştir. Yine Ereğli eğitim Fakültesi binası Merhum Hacı Kadri yılmaz tarafından yapılıp eksiksiz olarak Bülent Ecevit Üniversitesi’ne tahsis edilmiştir. Kısacası Ereğli kendi öz sermayesi ile okullarını yapmaktadır.
BEÜ Rektörlüğü bütçesinden Ereğlimize yapılan bina anlamında herhangi bir harcaması yoktur. Osmantepe’de gösterilen yeri beğenmediniz,  “kampüs yeri yok” diye bizi hep oyaladınız. Şimdi eski hastanelerin bulunduğu alan üniversitemize tahsis edildi. Şimdi mazeretiniz nedir? Sayın siyasetçiler ve eğitim yetkilileri! Reklamlara ve posterlere harcadığınız paralarla yeni bir fakülte kurulurdu haberiniz var mı?
Sayın Rektör artık Ereğli’yi oyalamak yerine, Ereğli’nin haklı taleplerini yerine getirmeli ve buna da öncülük etmelidir.”




Bu sayfayı yazdır

29.09.2016 18:25:42

Bu haber 2079 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 20 kişi online
Toplam ziyaret : 76.114.679

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
236 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
555 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1473 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri