(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

BAKANIN SÖZLERİNE YANIT

ANKARA
CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın Zonguldak ziyaretindeki anlattıklarını çarpıtarak aktardığını bildirdi.
Turpcu, yazılı açıklamasında, Bakan Bozdağ’ın, gelişmeleri mecrasında çıkararak, ‘işlerine geldiği şekilde anlatma gayreti içinde olduğunu’ belirtti.
Bozdağ’ı, ‘hamaset yapmaya gelmekle’ eleştiren Turpcu, şunları kaydetti:
“Olayları çarpıtarak anlatan bir Adalet Bakanı düşüncesi bile oldukça kötü bir durum. Bununla birlikte Zonguldak`a dair iktidardayken neyi yaptıklarını değil, önceki iktidarların neyi yapmadıklarını anlatarak bu şekilde kendilerinin yapamadıklarına kılıf uydurmaya çalışmasını doğrusu oldukça yadırgadık. Karşımızda muhalefet partisine muhalefet etmeyi kendisine görev edinmiş bir iktidar partisi bulunmaktadır. Buradan beslenen bir anlayış var. CHP politika üretemiyorlar diye eleştirenlere sormak lazım AKP ne üretiyor? İktidara geldikleri günden beri Cumhuriyet’in bütün kazanımlarını hazırdan satıp yemekten başka ne yaptılar? Zaten Bakan Bozdağ'ın konuşmasında ‘Zonguldak için şunu yaptık’ dediği hiçbir şey yok. Yakın zaman önce `Dünyanın En Büyük Köyü Zonguldak’a Hoş Geldiniz` yazısı şehrimizin durumunu tek cümleyle en iyi şekilde özetlemişti.”

BAŞARI HİKAYENİZ OLMADIĞI ORTADA
Turpcu, iktidarın övündüğü demiryolları konusunda da gerektiği kadar katkı yapmadığını savunarak, şöyle dedi:
“1923-1950 yılları arasında yapılan 3764 kilometre demiryolunu 2002-2014 yılları arasında yapılan 1759 kilometre ile kıyaslandığımızda, bu rakamların savaştan yeni çıkmış, parası az, teknolojisi daha yolun başında olan, bir ülkenin, şuandan bile daha ilerde olduğunu görüyoruz. Kendinize göre küçümsemeye çalıştığınız Cumhuriyetin ilk yıllarında yapılan yatırımlar; rakamlarla demiryollarında bir başarı hikâyeniz olmadığını, açıkça ortaya koymaktadır. Demiryolu yaparken yerli üretimle iş birliği yapmadıklarını söylememize gerek yok sanırım. Kullanılan kredinin gereği rayları, sinyalizasyon sistemlerini ve hatta traversleri dahi kredi kullandıran ülkeden getiriyorlar.”

SORUMLULUK ALMIYORLAR
`Yasama bizde, yürütme bizde, yargı bizde` diyebilecek kadar raydan çıkan iktidar, konu şehitlere, iş kazalarında kaybettiğimiz işçilere, çocuk tecavüzlerine, kadın cinayetlerine, vatandaşın çalınan kimlik bilgilerine gelince sorumluluk almıyor.

CEMAAT NE İSTERSE VERDİKTEN SONRA…
Cemaate `ne istedilerse verdikten` sonra aynı cemaati `terör örgütü` ilan eden yine kendileri değil mi? Adalet Bakanı Bozdağ'ın kendisinin cemaate övgüler yağdırdığı açıklamalarına hepimiz şahidiz. Bu tutarsızlıklarla, bilinçli insanlarımız karşında her seferinde komik duruma düşüyorlar.”

İTİBARIMIZI YERLE BİR ETMİŞTİR
AK Parti Hükümeti’nin, dışpolitika konusunda Suriye konusuna fazla müdahil olduğunu, IŞİD ve benzeri terör örgütlerinin bölgeye yerleşmelerine, tehlike ve tehditlerin bu noktaya varmasında ciddi pay ve sorumluluk üstlendiğini dile getiren Turpcu, “bunun sonucu, her gün gelen şehit haberleriyle birlikte, şehirlerimizin ortasında patlayan bombalardır. Hala bu politikanın doğru olduğunu savunuyorlar. Dış politika `hayaller ve mezhepsel ideolojiler` üzerine değil, ‘ulusal çıkarlar ve rasyonel öngörüler’ üzerine kurulur. Hükümetin politikaları ülkemizin bölgedeki ve dünyadaki itibarını yerle bir etmiştir. PKK ile çözüm süreci adı altında kol kola yürüyen AKP, uyarılara kulak asmamış, bildiğini okumuştur. Halktan gizli yapılan pazarlıkların ne gibi sonuçlara yol açtığını hepimiz acı şekilde görüyoruz” görüşlerine yer verdi.

CHP’yi çizgisinden farklı göstermek istenilen anlayışı kabul etmediklerini savunan CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, AKP’li milletvekilinin bir PYD’linin taziye çadırına gitmesine yanıt vermesini de dile getirirken, AKP’nin 1 Kasım seçimlerinde halktan ‘İstikrar’ sözüyle oy istediğini ancak,  gelen şehit haberler iile ülkenin dört bir yanına ateş düştüğünü hatırlattı.




Bu sayfayı yazdır

12.04.2016 15:34:05

Bu haber 1001 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 8 kişi online
Toplam ziyaret : 76.123.985

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
245 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
558 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1475 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri