(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

KUPA EREĞLİ’YE GELDİ

ZONGULDAK

Zonguldak 3 Bant Bilardo Şampiyonası'nda, birinciliği Emrullah Başeğmez aldı.
Zonguldak’taki mavi Ay Bilardo Salonu’nda 17 Ocak’ta oynanan final grubu karşılaşmalarındaki ilk maçını Çağdaş Birden ile oynadı. Düşük performansta geçen karşılaşmayı Başeğmez, 41 ıstaka vuruşu ile 30-22 kazanınca, ikinci maç Birden ile Serdar Berber arasında oynandı.
Bu karşılaşmayı ise Birden, 29 ıstaka vuruşu ile rakibine karşı 30-21 üstünlük sağlayınca dikkatler, finalin son karşılaşmasına çevrildi.
Başeğmez’in açılışını yaptığı maçta Berber’e karşı beklenen üstün oyununu ortaya koymasıyla birlikte seyirciler de ‘şampiyon belirleniyor’ yorumlarını yapmaya başladı.
15 molaya önde giren Başeğmez, molanın ardından da aynı performansını sürdürünce, masadan 17 vuruş ile 30 15 önde ayrıldı.
Karşılaşmada 6 seri çeken Başeğmez, böylece şampiyonluğunu da ilan etmiş oldu. Birden’in ikinci, Berber’in de üçüncülüğü elde ettiği şampiyonada dereceye girenlere kupaları ile madalyaları verildi. Turnuvada en centilmen sporcu ile katkıda bulunanlara da madalya takdim edildi.

“ALKIŞLIYORUM…”
Kupa töreninde konuşan Zonguldak Bilardo İl Temsilcisi Deniz Yücesan, şampiyonaya katılan 73 sporcuya teşekkür ederken, “sporcularımızı burada alkışlıyorum. Dereceye giren arkadaşlarımızı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

BAŞEĞMEZ; ŞAMPİYONAYI ÖNEMSEDİM
Törenin ardından Hakimiyet’e konuşan Şampiyon Başeğmez, şampiyonayı önemsediğini belirterek, şöyle dedi:
“Aslında iyi hazırlandığım bir turnuvaydı ama oyun masalarında ufak bazı sıkıntılar yaşadım. Masalar normal standartların dışındaydı. Onun dışında genel olarak rahat bir oyun ortaya koydum. Benim için çok önemli bir şampiyonaydı. Çünkü artık yeni bir yapılanmaya geçildi. Burada aldığımız puanlar Turkiye Genel Klasmanı’na ekleniyor. O anlamda, geçen yıl 16. Sırada yer aldığım genel klasman sıralamasında. Buradan aldığım 10 puan ile de zannedersem 10-yada 11. Sıraya yükseldim. Bundan dolayı çok mutluyum.

GÜNDE 4-5 SAAT ANTREMAN
Turnuvadaki sporcular, özellikle benimle oynadıkları karşılaşmalarda daha motive oldular. Bu da benim işimi zorlaştırıyordu. Ancak, turnuva ve şampiyona tecrübemle kazanmayı bildim.
Sporcu arkadaşlarıma şunları öneriyorum, Kesinlikle psikolojik bir çalışma gerekiyor, günde en az 4-5 saat antreman yapmaları lazım. Zonguldak olarak başarılı bir sezon geçirmeyi diliyorum.”

HAYAL KIRIKLIKLARI
Zonguldak ve ilçelerinden 73 sporcunun katıldığı Şampiyonada hayal kırıklığı yaratan sporcular da vardı. Bunlar arasında Zonguldak’tan Bora Yayalar, Ali Kefeli gibi isimlerin Çeyrek finalde elenmeleri ‘sürpriz’ olarak nitelendirilirken, aynı sürpriz Ereğli ekibi içinde de yaşandı.
Usta ıstaka Özkan Çömeten, uzun yıllar turnuvalarda yer almamanın olumsuzluğunu, Ereğli grubundan Osman Ersöylemez karşısında yaşadı. Ersöylemez, 2. turda karşılaştığı Çömeten’i yenerek şampiyonadan eledi.
Ereğli grubundan hayal kırıklığı yaratan isimler arasında Orkan Basmaz ile Mehmet Göktekin de sayıldı. Ereğli’den Volkan Kaya ve Tahir Yurtoğlu ise ilk kez katıldıkları resmi turnuvada 2. Tura yükselme başarısı gösteren isimler olarak başarılı bulundular.

9 SPORCU DİREK KATILIYOR
Diğer yandan, Türkiye 3 Bant Bilardo Şampiyonası’na, Zonguldak’ı ikisi Ereğli’den olmak üzere 9 sporcu direk olarak katılacak.

İşte o isimler:
Emrullah Başğmez (Ereğli) Çağdaş Birden,  Serdar Berber, Bora Yayalar, Bayram Ali Kefeli, Özgür Günaydın, Hüseyin Uzun, ile Taylan Bal, Osman Ersöyleyen (Ereğli).
Öte yandan, bölgedeki bazı sporcuların ise Bursa'da yapılacak Dünya Kupası’na katılabilmek için hafta sonu İstanbul’da (Maltepe) yapılacak elemelere gitmeye hazırlandığı öğrenildi.




Bu sayfayı yazdır

18.01.2016 14:31:45

Bu haber 2418 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (2)
20.01.2016 11:48:27
ereğlili diyor ki;

kupanın üçüde ereğliye gelmesi gerekirdi
18.01.2016 23:39:15
Halit Dastan diyor ki;

tebrikler koçum yakışanı yaptın




Şu anda 11 kişi online
Toplam ziyaret : 76.128.197

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
247 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
560 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1476 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri