(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

VEKİL DESTEKLİ GREV

AMASRA

Genel Medin İşçileri Sendikası’nın (GMİS) Hattat Holding’e ait Bartın'ın Amasra İlçesi ve Zonguldak'ın Ereğli İlçesi Kandilli Beldesi'nde faaliyet gösteren HATTAT Enerji ve Madencilik A.Ş.'ye (HEMA) ait maden ocaklarında sürdürdüğü toplu iş sözleşmelerinden sonuç alınamaması üzerine başlatılan grevin 10. gününde yürüyüş eylemi düzenlendiği bildirildi.

GMİS’ten yapılan yazılı açıklamaya göre, CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya’nın da yer aldığı eyleme, bazı siyasi parti temsilcileri, belediye yöneticileri, sivil toplum ve meslek kuruluş temsilcileri ile GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci ve GMİS şube başkanları, MTA Şube Başkan ve yöneticileri ile Zonguldak’tan gelen TTK maden işçileri ve Ankara’dan gelen MTA işçileri de katıldı.

Katılımcılar, grevin sürdüğü HEMA Tarlaağzı İşletme Müdürlüğü önündeki işçileri ve ailelerini ziyaret ettiler, grev karavanasından öğle yemeği yediler.

Buradan başlayan yürüyüşle gelinen Amasra Madenci Anıtı’na kadar çeşitli sloganlar atan kalabalık, ellerinde Türk Bayrakları bulunan ilçe halkı tarafından da alkışlandı.

Anıt önünde, ülke genelinde yaşanan terör olayları ve maden şehitleri için saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal marşı okundu.

DEMİRCİ: LANET OLASI KARANLIK ODAKLARI…

GMİS Genel Başkanı Demirci, burada yaptığı konuşmada, ülkenin sıkıntılı ve üzüntülü günlerden geçtiğini belirterek, şunları kaydetti: “Lanet olası karanlık odaklar, yine terörü azdırdılar ve canlarımızı alıyorlar. Ülkemizi karıştırmak istiyorlar. Milletimizi tahrik ediyorlar. Bizi birbirimize düşürmeye çalışıyorlar.

Başta Dağlıca ve Iğdır’da şehit olan asker ve polis kardeşlerimiz olmak üzere tüm terör şehitlerimizi rahmetle anıyorum.  Yakınlarına, silah arkadaşlarına ve tüm milletimize başsağlığı diliyorum.

Türk’ü, Kürdü ve tüm bu ülkenin vatandaşlarını birbirine kırdırmak isteyenlere karşı hepimiz dikkatli olmak zorundayız.”

“BİRLİKTE KARAR VERECEĞİZ”

Konuşmasında, sözleşme ve grev sürecine de değinen Demirci, şöyle konuştu:

Önceki gün Ankara’da MTA sözleşmemizi imzaladık. Buradaki grevi başlattığımız günden itibaren Genel Başkan olarak ben ve iki genel merkez yöneticisi arkadaşım ile birlikte Ankara’daydık. Sendikamızın Amasra Şube Yönetimi ve temsilci arkadaşlarımız sürekli sizin yanınızdaydı. Sendikamızın tüm şubelerinin yöneticileri ve madenci kardeşlerimizin yüreği de burada sizinle birliktedir. Grevimiz başarıyla sonuçlanıncaya kadar bu mücadeleyi birlikte sürdüreceğiz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da işverenle yapacağımız her görüşmeden sizin haberiniz olacak ve son kararı birlikte vereceğiz. Bizi bölmek, parçalamak, dedikodu üretmek, yani yanlış bilgi yaymak gibi girişimleri boşa çıkarttığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Buradan işvereni ve temsilcilerini bir kez daha uyarıyorum; Biz 69 yıllık tecrübeye sahip bir sendikayız. Ve her türlü mücadeleye hazırız.”

GMİS Genel Sekreteri Hakkı Aslan’ın, madenci haklarına ilişkin çıkarılan yasa, toplu sözleşme ve grev süreci ile ilgili bilgiler aktardığı eylem, konuşmaların ardından olaysız sona erdi.




Bu sayfayı yazdır

12.09.2015 18:30:15

Bu haber 993 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 18 kişi online
Toplam ziyaret : 76.207.206

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
518 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
715 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2028 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri