(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

AVRUPA’NIN EN İYİSİ…

EREĞLİ

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Pandır, Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde kurulu fabrikalarında devreye aldıkları Araştırma ve Geliştirme (Ar-Ge) Merkezi’ninüretim yetkinlikleri ve kalitesiyle, sektörde bir ‘ilk’ olduğunu bildirdi.

Erdemir’den yapılan yazılı açıklamaya göre Pandır, geçtiğimiz günlerde Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık tarafından açılışı gerçekleştirilen Ar-Ge Merkezi’nin, Erdemir ve demir-çelik sektörünü geleceğe taşıyacak önemli bir adım attıklarını belirtti.

Pandır, Erdemir Grubu’nun önümüzdeki 5 yıllık süreçte dünyanın en büyüklerinden biri olma hedefinde olduğunu ve farklı kategorilerde toplam 1 milyar dolarlık yatırımı hayata geçirmeye hazırlandığını anlatarak, şunları kaydetti:

“Türkiye’de üretilen yassı çeliğin yüzde 67’sini, tüketilen yassı çeliğin yüzde 35’ini üreten Erdemir Grubu 7 milyar dolar aktif büyüklüğü ve 13 bine yakın çalışanıyla Türk sanayisinin lider kuruluşlarındandır.

Ürettiği her ton yassı çeliğin getirdiği katma değerle ülkemizde cari açığın giderilmesine katkı sağlayan Erdemir, dünya klasında şirket olma hedefiyle ilerliyor. Bu vizyona ulaşma yolunda inovasyon kültürü oluşturmak için çalışıyoruz. Erdemir Ar-Ge Merkezi’nin üretim yetkinlikleri ve çalışan kalitesiyle sektörde bir ilktir. Merkezimiz uzun vadede ileri çelik araştırmaları ile dünyanın takip edeceği merkez haline gelecektir.”

DÜNYAYA ÖRNEK

Öte yandan, açıklamada, Erdemir Ar-Ge’nin hammaddeler ve demir üretim, çelik üretim ve döküm teknolojileri, sıcak ürün ve proses, soğuk ürün ve proses olmak üzere 4 ana bölümde faaliyetlerini yürüttüğüne vurgu yapılarak, şöyle denildi:

“Erdemir Ar-Ge Merkezi, çelik kullanıcısı sektörlerin artan ihtiyaç ve beklentileri doğrultusunda yenilikçi çözümler sunacak Erdemir Ar-Ge Merkezi, yüksek katma değerli yeni ürünleri uygun maliyetlerde üretmeyi ve hammadde girdi maliyetlerini düşürmeyi hedefliyor. Türkiye’de ilk olacak ve Avrupa’da az sayıda üreticinin sahip olduğu ‘Simülasyon Merkezi’ kapsamında Erdemir Ar-Ge Merkezi, hammadde Ar-Ge simülasyon laboratuvarı ve ürün geliştirme Ar-Ge simülasyon laboratuvarı olmak üzere iki adet kapsamlı laboratuvar kuracak.  Kapasite kullanım oranını değiştirmeden yüksek ürünler üretmeye odaklanacak olan Erdemir’in bakanlık onaylı ilk Ar-Ge Merkezi, uzun vadede bir ileri çelik araştırmaları merkezi olarak hizmet verecek.”

ERDEMİR NOTU BB-‘YE…

Erdemir’in üretim ve karlılıkta trendini yükselttiğine dikkat çekilen aynı açıklamada, uluslararası derecelendirme kuruluşu Standard & Poors’un (S&P), şirketin B+ olan kredi notunu ise BB-‘ye bir not yükseltmesinde, sektörde yaşanan çeşitli olumsuzluklara rağmen Erdemir’in 2010’dan bu yana sektör ortalamalarının çok üzerinde sürdürebilir karlılık büyük rol oynamasının etkili olduğu kaydedildi.

Bilindiği gibi Erdemir Grubu’nun, 2015’in ilk çeyrek net satış gelirleri 1 milyar 179 milyon dolar, net dönem karı ise 137 milyon dolar olarak gerçekleşmişti.




Bu sayfayı yazdır

29.05.2015 17:28:01

Bu haber 1369 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 8 kişi online
Toplam ziyaret : 76.118.096

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
239 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
555 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1475 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri