(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

AMFİ TİYATRO’DA RENKLİ GÖRÜNTÜLER

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde düzenlenen Uluslararası Karadeniz Ereğli Osmanlı Çileği Kültür ve Sanat Şenlikleri kapsamında, ‘En Güzel Osmanlı Çileği Yarışması’ yarışması düzenlendi.

Atatürk Bulvarı sahil bandı mevkisindeki Amfi Tiyatro’da düzenlenen etkinlikte saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı söylendi.
Etkinlikte konuşan Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, ilki yapılan şenliğin oldukça önemli olduğunu söyledi.
Şenlik hazırlıkların bir aydır sürdüğünü hatırlatan Uysal, “bu sene ilkini gerçekleştiriyoruz. Biz, önem verdiğimiz bu etkinliklere bir aydır hazırlanıyoruz. Artık finale geldik ve gün boyu sürecek etkinliklerimiz olacak. Burada, Osmanlı Çileği üreticilerinin başarılı bir çalışması var. Onların dertleri ve sorunlarını biliyoruz. Osmanlı Çileği’nin de inşallah sertifikası alınacak. Hepinize, katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Osmanlı Çileğini Yaygınlaştırma ve Üreticilerini Koruma Derneği Muhasip Sekreteri Şaban Çetinkaya ise kürsüde yaptığı konuşmada, şenliklerin gerçekleşmesinde büyük paya sahip olan Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’a teşekkür etti. Osmanlı Çileğine talep olmasına karşın üretimi ve fide temininde sıkıntılar yaşadıklarını anlatan Çetinkaya, bu sorunun Ereğli Belediyesi ortaklığı ile yapılacak çalışma ile giderileceğini bildirdi.
AK Parti Zonguldak Milletvekili Adayı Faruk Çakıroğlu da, milletvekili seçilmesi durumunda, Osmanlı Çileği’nin üretilmesi, yaygınlaştırılması için gerekli adımları atacağını ifade etti.

EN GÜZEL ÇİLEKLER BELİRLENDİ
Şenlik etkinliğinde, daha önce yapılan ‘çilekli başta’ ve ‘bilgi yarışmasında’ dereceye girenlerin isimleri açıklandı. Çilekli Pasta yarışmasında ilk üçe giren Hatice Ayvaz, Çağla Doğan ve Emine Haşhaş ile Bilgi Yarışması’nda ilk üçe giren Çağla Doğan, Danış Avşar ve Senay Avşar’a Belediye Başkanı Hüseyin Uysal tarafından ödülleri verildi.
Yarışmaya katılan 20 çiftçinin ürettiği çileklerin en güzel olanları ise çoğu ziraat mühendisinden oluşan jüri üyelerince verilen puanlarla belirlendi. Yapılan puanlamada tat ve koku testlerini geçerek ilk üçe giren Osmanlı Çileği üreticilerinden birinci Galip Keskin, ikinci Meral Şahin ve üçüncü Emine Yaman oldu. Başkan Uysal, ürecileri çeyrek altınla ödüllendirdi.

MİLLET KARDEŞLİĞİ… KÜLTÜRLER PAYLAŞIMI…
Gün boyu sürecek etkinliklerin ilk ayağının yapıldığı Amfi Tiyatro’da, Ereğli Belediyesi Halk Oyunları gösterileri ile Bosna-Hersek ve Azerbaycan halk oyunları toplulukları, yöresel dans gösterisinde bulundu.
Katılımcılara şapka hediye edildi, otantik kostüm giyen görevlilerce çilek şerbeti ikramında bulunuldu. Amfi Tiyatro’da renkli görüntüler oluştu.
Etkinlikler sürüyor…




Bu sayfayı yazdır

29.05.2015 14:24:49

Bu haber 2212 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 8 kişi online
Toplam ziyaret : 76.244.029

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
647 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
916 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2043 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri