(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

SINIFTA DEĞİL, MEYDANDA DERS..!

                  EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde, bir günlük iş bıraktıklarını bildiren Türk Eğitim Sen ve Eğitim İş temsilcileri basın açıklaması yaptı.
Türk Eğitim Sen Ereğli İlçe Temsilcisi Tayfun Öztürk, Atatürk Anıtı önünde düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada 24 Eylül tarihinde Türkiye genelinde iş bıraktıklarını belirterek şöyle konuştu:

ÖZTÜRK’TEN ‘RAMSES’ BENZETMESİ
“2012 ve 2013’te yandaş sendikaların hükümetle kol kola girip memuru pazarladığı toplu sözleşme rezaletinin günümüze ve 2015’e etkilerini, Türkiye’de başta kira, gıda, ulaşım olmak üzere ekonominin birçok alanında olağanüstü fiyat artışını, Enflasyon rakamlarının eksik ilan edilmesini, öğretmenin alım gücünün 2001 krizi sonrasında 4,5 çeyrek altından günümüzde 4 çeyrek altına düşmesini, son 15 yılda ilk defa enflasyon farkı almayışımızı, nöbet görevine ücret ödenmeyişini, öğretmene angarya yüklenmesini, bir günde 6 saat ek derse girilse bile alınan ücretin normal mesai ücretine ulaşmamasın; bunlardan başka eğitim çalışanlarının ve öğrencilerin can güvenliğinin umursanmamasını, eğitim çalışanları üzerindeki siyasi baskıyı, adam kayırmacılığı ve torpili, öğretmenlerin ve diğer eğitim çalışanlarının itibarlarına yapılan tehdit, tahkir ve saldırıları, öğretmenlere getirilmesi düşünülen zorunlu yer değiştirmeyi protesto etmek için toplandık.”
İnsanların paralelci, AKP’li, CHP’li, ülkücü, imam hatipli, imam hatipli diye ayrıldıklarını öne süren Öztürk, sözlerini şu cümlelerle sürdür:
“Zonguldak’ta, Ereğli ‘Benim sözümü dinlemeyecek okul yöneticisi atanmayacak, yakın bir zamanda Zonguldak milletvekilleri bile benim irademle seçilecek’ zihniyetindeki burnu büyüklerin o koca burunlarını sürtecek bir delikanlı bulamıyor musunuz?
Aranızda kendisini Ramses görenlere, onlara Allah’tan gayrı büyük olmadığını gösteremiyor musunuz? Ereğli’de birtakım kimseler selden kütük kapma, zenginliklerine zenginlik katma peşindedir.
Türk Eğitim Sen olarak milletin malını mülkünü çalanları, milletin makamına göz dikenleri, haksız kazanç peşinde koşanları kamuoyuna ilan etmek boynumuzun borcu olmuştur.”

BİNGÖN, AK PARTİ’Yİ HEDEF OLARAK GÖSTERDİ
Eğitim iş Ereğli temsilciliği İlçe Örgütlenme Sekreteri Hasan Bingöl ise siyasal iktidarın cumhuriyetin eğitim sistemini yok etmek için yeni adımlar attığını iddia ederek şöyle konuştu:
“Hiçbir iktidar döneminde eğitim bu kadar siyasileşmemiş, böylesine bir kadrolaşmaya sahne olmamıştır. Eğitim sistemi aklın, bilimin ve sanatın ışığında değil, dogma, hurafe ve dayatmalar içinde yönetilmektedir. Siyasal iktidarın elinde bir oyuncak haline gelen eğitim sistemi AKP’ye oy ve seçmen devşirilecek bir mekanizmaya dönüşmüştür.
Okullar devletin halkına hizmet birimleri olmaktan çıkmış, AKP’nin eğitim büroları haline getirilmiştir. AKP hükümeti yandaş yönetici atamalarıyla başlayıp, aday öğretmenlerin mülakatla atanmasıyla devam eden uygulamalarıyla Cumhuriyeti tehdit eden bir kadrolaşma atağına girmiştir.
Öyle görülüyor ki, AKP’nin emekçilere ve ulusa karşı saldırıları devam edecektir. Emekçiler için bu yıl eylem yılı olacaktır. Boyun eğeceğimizi düşünenler yanıldıklarını görecektir.”
Eyleme Türk Eğitim Sen ve Eğitim İş üyesi yaklaşık yüz kadar öğretmen katılırken Atatürkçü Düşence Derneği Genel Yönetim Kurulu Üyesi ve Ereğli Sorumlusu Semih Özkök’te öğretmenlere destek verdi.




Bu sayfayı yazdır

24.09.2014 15:46:53

Bu haber 1594 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 9 kişi online
Toplam ziyaret : 76.126.464

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
246 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
559 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1475 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri