(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

“OLUR MU!” DEMEYİN OLUR!

EREĞLİ
  Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’ne bağlı Karakavuz Köyü’nde alevi ve sünni vatandaşlar aynı mekanda ibadetlerini yerine getiriyor.
  Yıllardır aynı toprakları paylaşan köy halkı, 15 yıldır da, Karakavuz Köyü Cem ve Kültür Evi’ni gündüzleri cami, akşamları ise Cem evi olarak kullanıyorlar.
  İki katlı binanın birinci katında vatandaşlar vakit ve Cuma Namazlarını kılarken, üst katta ise Cem Töreni gerçekleştirilebiliyor.
  Önceki yıllarda yaşanan deprem nedeniyle hasarlanan eski binanın yerine imece usulüyle yeni bina yapan köy halkı, iki ibadetin aynı binada yapılmasından ise hiçbir şekilde rahatsız olmuyor. Hatta isteyen vatandaşlar, aynı zamanda aşevi de bulunan binada kurbanlıklarını kestirebiliyor.
  Aşevinde ev kurbanı hazırlıklarını yapan bayanların, yemekleri Cuma Namazı sonrasına yetiştirmek için çaba gösterdiği binada, bir grup kadın ise lokma dökerek çalışmaları tamamlamaya çalışıyor. Ev kurbanı kesen Hatice Üzmez, hazırlık yaptıklarını ve Kur'an okumasının her zaman cemevinde yapıldığını söyledi. Nazmiye Üzmez ise yapılan yemeklerden herkesin mutlaka tatması gerektiğini belirtti.
  Köy sakinlerinden Aziz Karakaya (58), kendileri için cami ve cemevinin yan yana olmasının bir mahsuru olmadığını söyledi.
  Cem Evi Dedesi Hüseyin Şen (45), Cami ve Cem Evi’nde ibadetlerini yaptıklarını ve isteyenlerin camide bayram, cuma ve vakit namazlarını kıldıklarını anlatarak, "Cem'imizi yapıyoruz. Namazımızı kılıyoruz. Alt katta cami, üst katta Cem Evi. Vatandaşlar senede bir sefer davet yapar. İsteyen kurbanını Cem Evi’nde keser. Köyümüz hep birlikte olduğu için bizde toplumsal olarak bir sıkıntı yok. Küskün olanlar Cem Evi’ne giremez. Görgü cemlerinde dargınlar barıştırılır. Barıştırılamıyorsa, araları çok açıksa bir dahaki seneye kadar düşken geri bırakılır” dedi.
  Köy Muhtarı Kemal Üzmez (58) de köylerinde 15 yıldır cami ve Cemevi’nin bir arada olduğunu, kendilerinin de Sünni vatandaşlar kadar camide namaz kıldıklarını dile getirdi.
  
  NAMAZ SAATİ OYUN YOK!
  Cuma namazı saatinde kahvede toplanan köy halkı, kendi aralarında aldıkları karar ile namaz bitimine kadar oyun oynanmıyor. Cuma vaktine yaklaşılırken, kahveden ayrılan vatandaşlar abdestlerini alarak camide cuma saatini bekliyor.
  Karakavuz Camii imam hatibi Raif Dalgıç'ın ezanı okumasıyla birlikte cuma namazı kılınıyor. Namaz ardından cami cemaati bina içerisindeki yemekhaneye geçerek köy halkından Orhan Üzmez'in ev alması sebebiyle eşi Hatice Üzmez ile birlikte ev kurbanı kestiği köyde, aşevinde hazırlanan yemekler köy halkına ikram edildi. Cuma namazını kılan köy halkı, akşam saatlerinde ise Cem Evi’nde akşam duası için toplanıyor.
  

  



Bu sayfayı yazdır

15.09.2013 11:16:53

Bu haber 1839 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (2)
25.07.2017 23:28:35
TÜRK evladı diyor ki;

Hayırdır sen evliya mısın haşa! Elçi misin ki millettin inancını sorgulayıp nerde namaz kılması gerektiğine karar veriyorsun sen nokta değil bütün yazı işaretlerini koysan ne yazar.
15.09.2013
huzun diyor ki;

Müslümanın idabet yeri camidir, nokta.




Şu anda 15 kişi online
Toplam ziyaret : 76.168.770

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
388 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
692 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1804 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri