(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

FESTİVALİ, ÖYKÜ-BERK CANLANDIRDI...

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, Kurtuluş Günü ve Osmanlı Çileği Festivali etkinlikleri düzenlendi.
  Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi, Osmanlı Çileğini Yaygınlaştırma ve Üreticiyi Koruma Derneği’ce, Bozhane mevkisindeki Çınaraltı Sahne’de gerçekleştirilen etkinlikte yaptığı konuşmada, Osmanlı çileğinin yaşatılmasında en önemli görevin üreticiye düştüğünü, yaygınlaştırılmasında da Kaymakamlık olarak da her türlü desteği vermeye devam edeceklerini söyledi.
  CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Ereğli’nin taşkömürü, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları TAŞ, Alemdar Gemisi ve Herkül gibi tarihi ile önemli efsaneleşen ilçe olduğunu belirterek, “Osmanlı çileği de efsaneleşmiş ürünüdür. TBMM’nin yeni yasama döneminde gündem dışı söz alarak, Osmanlı çileği ve bu güzelliği anlatacağım” dedi.
  Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Osmanlı çileğinin çoğaltılmasındaki temel meselenin fide olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:
  “Osmanlı Çileğini Yaygınlaştırma ve Üreticiyi Koruma Derneği, bu konuda önemli gelişmeler sağladı. Bu da üretimde daha iyi noktaya gidildiğini gösteriyor. İlçedeki tüm kurum, kuruluş, hatta siyasiler Osmanlı çileğinin yaygınlaşması için konuya eğilmeleri gerekiyor.”
  Osmanlı Çileğini Yaygınlaştırma ve Üreticiyi Koruma Derneği Başkanı Mehmet Özhan da, küçük yaşlardan itibaren çilek tarlalarının içinde olduklarını anımsatarak, şöyle dedi:
“Osmanlı çileğinin üretilebilmesi için ülkenin çeşitli yerlerinde denemeler yaptık. Malesef hiçbir yerde, Ereğli’de üretilenin tadı, kokusu ve aromasına ulaşılamadı. Çileğimize çok sayıda talep var ama yeterli üretim yok. Bunun için derneğimiz aktif şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Önceliğimizi de fide üretimine verdik. Osmanlı çileğini geçmişteki gibi talebe cevap verebilecek konuma getirmekte iddialıyız.”
  Etkinlikte, geçtiğimiz günlerde dernek tarafından düzenlenen “En Güzel Osmanlı Çileği”, “En Güzel Çilekli Pasta” ve “Osmanlı Çileği Bilgi” isimli yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.
  En Güzel Osmanlı Çileği yarışmasında birinciye 5, ikinciye 3, üçüncüye 2 çeyrek altın verilirken, diğer yarışmalarda birinciye 3, ikinciye 2, üçüncüye ise 1’er çeyrek altın verildi.
  Yarışmalara katılanlar ile jüri üyelerine de sponsorlardan temin edilen birer kol saati hediye edildi.
Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Doğan Bozkurt, Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı Altan Ünlü, bazı ilçe ve belde belediye başkanları, belediye meclis üyeleri ile vatandaşların izlediği etkinliklerde, çeşitli topluluklar halk dansları gösterileri sundu.
  

  
HALK EĞİTİM’İN SERGİSİ

  Festival açılışı öncesi, Atatürk Kültür Merkezi Zeki Oral Sergi Salonu’nda, Ereğli Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu öğrencilerinin yıl içinde yaptıkları eserlerin yer aldığı sergi açılışını, Kaymakam Ekşi, Tuğamiral Bozkurt, Belediye Başkanı Posbıyık ile bale okulu öğrencileri birlikte yaptı.

  Sergiyi gezen protokol üyeleri ile davetliler, salonda çeşitli şarkı ve türküler seslendiren Turkuaz Grubu’na tempo tutarak eşlik etti.
  

  
ÖYKÜ’DEN KOLBASTI!

  Festivalin son etkinliğinde sahne alan Öykü-Berk, aynı zamanda festivali canlandıran ikili oldu. Farklı tarz ve yorumları ile seslendirdikleri türkü ve şarkılarla kalabalığı eğlendirmesini bilen ikili, festivale de damgasını vurdu. Bu arada, Öykü’nün sahneye davet ettiği çocuklarla kolbastı oynaması kalabalığın daha da coşmasına vesile oldu.
  Havai fişek gösterileri ile sona eren festivalde polis, çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı.



Bu sayfayı yazdır

19.06.2009 11:49:03

Bu haber 1948 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 16 kişi online
Toplam ziyaret : 76.126.236

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
246 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
559 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1475 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri