(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

EREĞLİ'NİN KURTULUŞU KUTLANACAK, ÇİLEĞİ YAŞATILACAK!..

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, 18 Haziran Ereğli’nin Kurtuluş Günü ve Osmanlı Çileği Kültür Festivali hazırlıklarının tamamlandığı bildirildi.
  Ereğli Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, kutlamalar 18 Haziran günü saat 09.00’da Atatürk Anıtı’na çelenk konulması ile başlayacak. Ardından Kaymakam Osman Ekşi, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Doğan Bozkurt ve Belediye Başkanı Halil Posbıyık kaymakamlık makamında kutlamaları kabul edecek.
  Kutlamalar kapsamında Devrim Bulvarında düzenlenecek Geçit töreni kapsamında, Ekşi, Bozkurt ve Posbıyık’ın halk ve öğrencilerin bayramını kutlayacak. Günün anlamına ilişkin ilçedeki okullarda Milli Eğitim Müdürlüğü ve Karadeniz Bölge Komutanlığınca düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verilecek. Folklor gösterileri ve tören geçişi gerçekleştirilecek.
  Saat 12.00’de Belediye Başkanı Halil Posbıyık, beraberinde bazı il genel meclis üyeleri ve Belediye meclis üyeleri ile birlikte Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanına şehir halkının şükran duygularını iletecek.
   ÖYKÜ VE BERK SAHNE ALACAK
  Festivalin saat 18:00’de başlayacak olan ve Ereğli Belediyesi’nin organize ettiği bölümünde ise ünlü sanatçılar sahne alacak.
  Ereğli Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre festival etkinlikleri saat 18.00’deAtatürk Kültür Merkezi’nde Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü’nce düzenlenen yöresel el sanatları sergisi ile başlayacak. 18.30’da yapılacak açılış konuşmalarının ardından Çınaraltı Sahne’de Osmanlı Çileğini Yaygınlaştırma ve Üreticilerini Koruma Derneği’nin düzenlediği yarışmaların ödül törenleri gerçekleştirilecek. Aynı yerde Belediye Folklor Grubu ve Kayabaşı Alemdar İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından folklor ve dans gösterileri gerçekleştirilecek. Kolbastı ve Break Dans gösterisinin ardından Atahan ve Arkadaşları konser için sahnede yerini alacak. Festivalin assolistleri olan Öykü ve Berk’in konserinin ardından düzenlenen Havai Fişek gösterisi ile etkinlikler sona erecek.



Bu sayfayı yazdır

17.06.2009 13:42:43

Bu haber 1876 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 5 kişi online
Toplam ziyaret : 76.122.977

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
243 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
558 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1475 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri