(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

MECLİS-CHP-POSBIYIK

Fikri KAPAN
Ereğli Belediye Meclisi’nde de, CHP Kongresi’nde de Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın tavır ve söylemlerinin ön plana çıkması kadar doğal bir şey yok.
   Tabi CHP içindeki oluşumlarda Yaşar Balcı’ya ‘basını kullanarak’ gönderilen mesaj da ayrı paragraf olacaktır.
   Ereğli Belediye Meclisi’nin dünkü oturumuna geçmeden önce, CHP’nin bir gün önce (dün) Belediye Başkanlık makamında yapılan (!) CHP Grup Toplantısı’ndaki gelişmeleri atladığımızı itiraf etmeliyim! (Grup toplantılarının belediyededeki bir başka odada yapılması gerektiğini ileri sürülüyor!)
   Geç de olsa aldığımız net (!) bilgilere göre, grup adeta karışmış ve başlamadan sona ermiş!
   Konu özetle şöyle;
   (Her zamanki gibi!) kendi odasına en son giren Ereğli Belediye Başkanı Posbıyık, toplantıya katılanlarla tokalaşmak ister. Sıra Belediye Meclis Üyesi Halil Bozkuş’a geldiğinde Bozkuş, Posbıyık’ın eline yanıt vermez!
   Yani elini uzatmaz!
   Bu duruma bozulan Posbıyık, Bozkuş’un böyle bir şey yapamayacağı yönünde (biraz da yüksek ses tonuyla) tepki verir.
   Bunun üzerine Bozkuş da, ağabeyi Celal Bozkuş’un geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren kayınvalidesinin cenaze namazı sırasında Posbıyık’ın kendisine elini vermediğini gerekçe göstererek, “siz bana orada elinizi vermediniz, burada ben neden vereyim” şeklinde yanıt verir.
   Daha çok sinirlenen (!) Posbıyık’ın, üzerine doğru adım attığı Bozkuş’un serinkanlılığını koruduğu gelen bilgiler arasındaydı. Hatta Bozkuş’a odadan çıkması gerekitğini söylediği, Bozkuş’un ise mevcut haliyle makam odasının grup toplantı odası konumunda olduğu için çıkmayacağı tepkisini verdiği ifade edildi.
   Bu durum, ortamı öyle germiş ki, oturum başkanı CHP İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, (bazı meclis üyelerinin de isteği üzerine) grup toplantısını iptal ederek, birkaç yönetim kurulu üyesi ve bazı belediye meclis üyeleriyle makamdan ayrılmış.
   Beraberindekilerle partiye geçen Kartal’ı Belediye Meclis Üyesi Özkan Özyağcı iki kez arayarak (gelin grubu yapalım) dediyse de iş işten geçmiş tabi!. (Özyağcı’nın Başkan Posbıyık’ın bilgisi olmadan böyle bir davette bulunmasının söz konusu olamayacağı konuşuluyor!) .
   Söylenene göre bu durum, Posbıyık için ağır bir darbe deniliyor!
   ***
   Bugünkü Belediye Meclis toplantısının sonlarına doğru konuşan Posbıyık’ın, üzerinde basa basa gittiği (!) revizyon raporu konusundaki geri adım atışı da ilginçti!
   Aslında kendisinin sürtüştüğü ve tartıştığı AKP’lilerle ilgili adeta CHP grubunu ortaya atarak “gruplar anlaşamıyor” diyerek, revizyonda hız kestiğini açıklaması da ilginçti!
   Daha önce “Haziran’a kadar bitireceğim” dediği revizyonu şimdi ise “bu işte mahkemelik durum ortaya çıkıyor… Korktum!..” gibi söylemlerde bulunan yerel yönetimin başı, neden geri adım attı, elbette önemli merak konusu olacaktır!
   Yoksa bildiğimiz Posbıyık aracı kolay kolay geri vitese takmaz ama!..
   ***
   CHP’nin ilçe kongresine kısa süre kala adaylık açıklamaları da epeyce ilginç!
   En başta söylemek gerekir ki, Posbıyık, tıpkı bir dönem içinde bulunduğu Anavatan Partisi’nde olduğu gibi (o denem iki listenin yarıştığı il kongresinde iki listede de kurultay delegesi olarak yazılmamıştı!) yine saf dışı bırakıldı gibi!
   Ortada görünün iki aday var; (bire de düşebilir)
   Eski İlçe Başkanı Yaşar Balcı…
   Balcı’nın milletvekili aday adaylığı için istifa etmesi sonucu atamayla gelen Hayrettin Kartal…
   Bir ara Posbıyık’ın Kartal’a zeytin dalı uzattığı, Kartal’ın da Posbıyık’a yanaştığı söylemleri yayıldıysa da, son grupta Kartal’ın ekibi çekerek grubu yapmaması, Posbıyık’a konulmuş tavır gibiydi.
   Böyle durumda da mevcutlardan iki aday da Posbıyık’ın karşısında görünüyor.
   Böyle bir durumda kongre sonrasını şimdiden görür gibiyim!

4.04.2012 16:45:14

Bu yazı 1938 defa okunmuştur

Yazara ait tüm yazılar için tıklayınız

Facebook'ta Paylaş

YORUMLAR (3)
YORUM EKLE
Adınız


(1000 / )

05.04.2012
Çık odamdan diyor ki;

Yanlışlık CHP Grup toplantısının KDZ.EREĞLİ Belediye başkanının makam odasında olması. Genel merkezden gelen Milletvekili Gökhan Günaydın ve İsa Gök Grubun Belediyede olacağını söyledi.Ancak makamda demedi.Belediyede toplantı odalarının birinde olmalı.Doğru olanda budur. Grubun başkanı ilçe başkanıdır.Belediye başkanı makam odasında-makam koltuğunda oturacak ilçe başkanıda masanın yanına tabure koyup üzerine oturacak.Ooooh neala memleket. Yeni ilçe başkanı bu hatayı ilk toplantıda düzeltmeli.
06.04.2012
vatandaş diyor ki;

^^Grubun başkanı ilçe başkanıdır.Belediye başkanı makam odasında-makam koltuğunda oturacak ilçe başkanıda masanın yanına tabure koyup üzerine oturacak.Ooooh neala memleket. ^^^ Bi tarihte israil'de bizim büyük elçimize yapmıştı yüksek koltuk alçak koltuk muhabbetinide cevabını çabuk aldıydı
06.04.2012
Hayrettin Kuzu diyor ki;

15 Nisan 2012 tarihinde yapılacak olan CHP Kdz.İlçe Kongresinde seçilecek olan İlçe başkanı ilk iş olarak CHP grup toplantılarının belediyede herhangi bir toplantı salonunda yapılması için Belediye Başkanından bunu isteyecek.Başkan ısrarla makam odasında olacak derse kendi bilir.Demokraside çareler tükenmez.



Şu anda 42 kişi online
Toplam ziyaret : 81.737.405

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

MİDE KANSERİNDE ENDOSKOPİK TEDAVİ


Devamını oku »

10.03.2025 10:24:15 tarihinde yazıldı
1078 kez okundu


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
SEVİNİN ÇOCUKLAR!


Devamını oku »

29.04.2025 15:37:34 tarihinde yazıldı
664 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

SANIRSINIZ KAVGA EDİYORLAR!




Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri