(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

YENİ UMUTLAR, YİNE YENİDEN…


İnsanoğlunun evreni algılayabilmek için bulduğu en önemli icatlardan biri olan zamanın dönüm noktaları, yeni umutların müjdecisi olagelmiştir.
   2008 yılını geride bırakıp yeni bir yıl döngüsü içine girdiğimizde, geleceğin geçmişte getirdiğinden daha iyi şeylere gebe olması dilekleri dile getirilmişti. Ancak 2009 yılı beklenenleri karşılamaktan uzak, daha ziyade zorlukların arasında hayal meyal hatırlanan bir yıl olarak kalmaya aday.
   Yine de umut beslemek için bir gerekçemiz yokken bile yeni bir yılın eşiğinde yeniden sanki tüm sıkıntılar bitmiş gibi içimizde hoş bir duygu kıpırdayıveriyor.
   Öyle bir duygu ki, yeni yılda karşılaşabileceğimiz her türlü sıkıntıya yeniden göğsümüzü siper edecek gücü bulabiliyoruz.
   Umut bu olsa gerek!
   * * *
   Köyler il genel meclisinin çalışmalarından mı desek, bazı muhtarların yaratıcı girişimleri sonucu mu desek, ilçe merkezinden fazla hizmet aldı. AK Parti İlçe Başkanı Erol Şahin ile Kızılcapınar’a yaptığımız ziyarette köylerde hizmete katkı veren halkın heyecanını gözlemledik.
   2009’un en önemli gelişmelerinden biri de Ereğli’nin dünya ile entegrasyonunun kolaylaşmasına hizmet edecek Ereğli-Akçakoca yolundaki çalışmaların başlaması oldu. Bu yol üzerinde inşa edilmeye başlanan tünelleri, yine AK Parti İlçe Başkanı Şahin’in düzenlediği organizasyonla gezme imkanı bulduk.
   Tüneller karanlık yerlerdir. Böyle olmasına rağmen başlayan inşaatın içinde bir konuşma yapan Şahin’in hevesli açıklamaları zihnimizde daha aydınlık bir gelecek imgesi oluşturmamıza vesile oldu.
   Ereğli’yi statik bir kutu haline getiren hazine arazisi yokluğu ile ilgili olarak, yılın son günlerinde Milletvekili Fazlı Erdoğan’ın verdiği, Devlet Demiryolları arazisinin hazineye devredildiği müjdesi ile kamu hizmetleri açısından 2010’un selefinden aydınlık olacağı beklentisi içine girdik.
   Bu aydınlığı haber formatının doğası dolayısıyla haberlerimize yeterince yansıtamadık. Ama böyle gelişmeler olmasa geleceğe umutla bakmak herhalde herkes için oldukça zor olacaktı.
   * * *
   Umut ne zaman nereden geleceği belli olmayan bir konuktur. Beko Basketbol ligi’nde Erdemir’in birbiri ardınca aldığı galibiyetler, Ereğli Belediyespor Bayan Futbol Takımı’nın başarıları, son olarak da Süper Amatör’e kötü bir başlangıç yapan Ereğli Belediyespor’un içine girdiği toparlanma sürecini moral veren gelişmeler olarak sayabiliyoruz.
   Elbette bu gelişmeler sadece kendi alanları ile sınırlı umutları besleyebilecek nitelikte…
   Bazı karamsarlar içinden geçilen ekonomik krizin sona erişine ilişkin müjdeler isteyebilir.
   Ekonominin hayatı etkileme gücü göz önüne alındığında böyle bir işaret isteyenler büyük oranda haklıdır.
   Ancak kısa zaman için gerçekleşen iyileşmeler, kendilerine bağlanan umutlara şu ana kadar yeterli karşılık vermedi. Olumsuz öngörüler gerçekleşirken, olumlu öngörüler havada kaldı. Pek aydınlık bir ekonomik tablo çizecek verileri hevesle aramaya devam ediyoruz.
   Öte yandan belki de umut etmeyi bırakmadığımız sürece geleceğin daha karanlık olması için bir neden olabilir mi diye düşünmeliyiz.
   Geleceği yaratan sadece hayaller ve eylemler değil, aynı zamanda da umutlar değil midir?
   Yeni bir yıla girdik.
   Geleceği hayal etmek ve sonuç alınabilecek yerde eyleme geçebilme bilgeliğine sahip olabilmenizi, daha da önemlisi size bu gücü verecek olan umutlarınızın sizi asla terk etmemesini diliyorum.

4.01.2010 11:50:45

Bu yazı 779 defa okunmuştur

Yazara ait tüm yazılar için tıklayınız

Facebook'ta Paylaş

YORUMLAR (0)
YORUM EKLE
Adınız


(1000 / )


Şu anda 20 kişi online
Toplam ziyaret : 87.567.925

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi






Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
BİRAZ CEVAP, BİRAZ SİTEM!


Devamını oku »

26.03.2026 12:29:55 tarihinde yazıldı
2233 kez okundu

Orhan AKYÜZ { ORHAN AKYÜZ’ÜN YARUMUYLA... }
TTK ÜRETİMİNDE KAN KAYBI SÜRÜYOR


Devamını oku »

18.03.2026 17:56:23 tarihinde yazıldı
3438 kez okundu


ACI AMA GERÇEK


Devamını oku »

3.03.2026 12:57:45 tarihinde yazıldı
6621 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

KİM KİMİ AYARTACAK?!


Özhanlar Mobilya


Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri