(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

TÜRK METAL’DEN DOĞRU TEŞHİS


Dünkü Hakimiyet gazetesinde okuduğunuz haberde Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak’ın açıklamaları büyük ihtimalle dikkatinizi çekmiştir.
   Kavlak’ın açıklamalarının benzerlerini bu köşede kimi zaman dile getirdiğimi hatırlayanlar olacaktır.
   Ekonomik krizin ülke üzerindeki etkilerini tüm manipülatif kabuklarından ayırarak anlatan Kavlak, bu zamana kadar anlatılanların içinde bir tek Pamuk Prenses’in eksik olduğu bir masal olduğunu, gerçek hikâyede hain kurdun da bulunduğunu hatırlatıyor adeta…
   Ne diyor Kavlak:
    “Türkiye krizi hem algılamakta hem de okumakta oldukça problemli bir süreç geçirdi. Kısaca söylemek gerekirse kriz çalışanları vurdu. Ancak dövülen çalışanlar, ağlayanlar patronlardır.”
   * * *
   Çalışan kesim ne kadar ağlasa da ne yazar.
   Etkileri azaltmaya yönelik tedbirlerin büyük bölümünün patronları kurtarmaya yönelik olduğu artık sağır sultanın bile duyduğu bir gerçek olarak, çuvala sığmayan mızrak gibi karşımızda duruyor.
   Kavlak ekonominin büyüklüğü ile ilgili teşhislerinde ise şu görüşleri savunuyor:
   “Artık tek başına gelir dağılımı ekonomi büyüklük kriteri değildir. Bir ülke ekonomisinin büyük olup olmadığını anlamak için gelir dağılımı ile birlikte işsizlik, vergi adaleti, eğitim sağlık ve sosyal güvenlik alanlarındaki kriterler de önem taşır.”
   Hükümet kanadından yapılan açıklamalarda, Türk Metal Genel başkanının işaret ettiği kriterlerin bazılarının ön plana çıkarıldığı herhalde herkesin dikkatini çekecektir.
   Tek kutuplu bir dünyada, alternatifsiz bir sosyal yaşam gerçeğinin yan etkilerini hep birlikte uzun süre yaşamaya devam edeceğiz.
   * * *
   Kavlak izleyen cümlelerinde adeta Ereğli’de son günlerde yaşanan asayiş olaylarının toplumsal analizini yapıyor:
   “Gelir eşitsizliği toplumsal dayanışmanın en büyük düşmanıdır. Toplumdaki kin ve nefret duygusunu tetikler, sosyal hayatın ahengini sabote eder. Böylesine yaralı bir yapı ülkenin büyük ve güçlü olmasının önünde tek engeldir.”
   Dün Erdemir Caddesi’nde bir bankada gerçekleşen soygun girişiminin failinin, standart suçlulardan değil, evine ekmek götürmek için mücadele veren, ancak işi rast gitmeyince sürüden ayrılarak bu yola başvuranlardan olduğu dikkatinizi çekmiştir.
   Bu gibi girişimleri münferit olarak kaldığı sürece toplumbilimin konusu olarak değerlendirmeye lüzum olmaz.
   Ama eğer gazeteler her gün bu gibi haberleri veriyorsa, hatta böyle olaylar giderek daha sıradan hale geliyorsa sorgulanması gereken şeyler var demektir.

15.10.2009 10:45:37

Bu yazı 699 defa okunmuştur

Yazara ait tüm yazılar için tıklayınız

Facebook'ta Paylaş

YORUMLAR (0)
YORUM EKLE
Adınız


(1000 / )


Şu anda 44 kişi online
Toplam ziyaret : 87.567.953

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi






Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
BİRAZ CEVAP, BİRAZ SİTEM!


Devamını oku »

26.03.2026 12:29:55 tarihinde yazıldı
2233 kez okundu

Orhan AKYÜZ { ORHAN AKYÜZ’ÜN YARUMUYLA... }
TTK ÜRETİMİNDE KAN KAYBI SÜRÜYOR


Devamını oku »

18.03.2026 17:56:23 tarihinde yazıldı
3438 kez okundu


ACI AMA GERÇEK


Devamını oku »

3.03.2026 12:57:45 tarihinde yazıldı
6621 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

KİM KİMİ AYARTACAK?!


Özhanlar Mobilya


Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri