(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

HACIBEKTAŞOĞLU; ANKETİ DEĞERLENDİRİYORUZ!

(Özel Haber: Orhan Akyüz)- Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, Çaycuma Havalimanından Trabzon ve Antalya’ya uçuş talebine ilişkin gerçekleştirilen anketin karşılık bulacağını değerlendirdiklerini söyledi.

Gazeteci Orhan Akyüz, makamında ziyaret ettiği Vali Hacıbektaşoğlu’na, “Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Saltukova beldesindeki Zonguldak Havalimanı’nın yeni uçuş noktalarıyla güçlendirilmesine yönelik Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından yapılan anket çalışmasından Trabzon ve Antalya’ya uçuş talebi olduğu bilgisi kamuoyuna yansımıştı. Bu konuyla ilgili değerlendirmede bulunurmusunuz?” sorusunu yöneltti.

Vali Hacibektaşoğlu, Zonguldak Havalimanı’nın yeni uçuş noktalarıyla güçlendirilmesine yönelik Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından kapsamlı yapılan anket çalışmasından çıkan Trabzon ve Antalya’ya uçuş talebinin karşılık bulacağını değerlendirdiklerine dikkat çekerek, şunları kaydetti:

“Bu konuyu sayın Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Abdulkadir Uraloğlu’na, sayın milletvekillerimiz ve bizler sürekli iletiyoruz. BAKKA, üç vilayeti olan Zonguldak, Bartın ve Karabük valilerimiz, yönetim kurulu olarak bu konuda aldıkları kararlar ve kalkınma ajansımızın yapmış olduğu anket, etüt ve analiz çalışmaları var, bunlar da raporlandı. Bununla ilgili Türk Hava Yolları’nın (THY) hazırlık çalışması var. Bunlarla hava yollarının yetkilileri çok daha sağlıklı değerlendirmeler yapabilecekler. Bu işin olabileceğini, olması gerektiğini görebilecekler, çünkü hem ilimizde, hem bölgede, bölge illerinde ciddi saha çalışmaları anketler yapıldı. Ayrıca, yurtdışında da çok ciddi çalışmalar yapılarak raporlar hazırlandı.
Ankette, Trabzon ve Antalya’ya uçuş yapılması olumlu çıktı. Anket çalışmasından çıkan Trabzon ve Antalya’ya uçuş talebinin karşılık bulacağını değerlendiriyoruz. Ulaştırma ve Altyapı Bakanımıza konu iletildi, sayın bakanımız talimat verdi. Veriler bunun çalışabileceğini, olması gerekliliğini destekliyor, teveccüh var. Bunu bakanlık değerlendirecek.”

“Filyos’taki TPAO’da Hava Yolunu Kullanan Ciddi Kesim Var”

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı Filyos beldesindeki Türkiye'nin en büyük 5 yatırımı arasında yer alan Filyos Vadisi Projesi’nde faal konumda bulunan Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nda (TPAO) çok sayıda istihdamın olduğuna dikkati çeken Vali Hacıbektaşoğlu, bu konudaki görüşlerini de şöyle sıraladı:

“Buradaki TPAO’da çalışan çok ciddi bir aktivite var, çok ciddi gidiş gelişler var, hava yolunu kullanan ciddi kesim var. Dolayısıyla o da olumlu manada etkiliyor. Olabileceğini değerlendiriyoruz, talep ediyoruz. Tabi bu kısa vadede, ama uzun vadede Zonguldak Havalimanı gerçekten başka alternatifi olmayan bölgemizin çok önemli imkanı, olmazsa olmazı. Şu anda havaalanı çok aktif olarak çalışıyor, bu havaalanının kapasitesinin büyümesiyle çok daha aktif hale geleceğini değerlendiriyoruz, bu da Zonguldak ekonomisi için bölge ekonomisi için çok önemli imkan. Bunu büyütmek lazım, çok büyük şeyler katıyor şu anda Zonguldak’ın gelişmesine, bölgenin vizyonuna, dolayısıyla bunun büyümesi lazım. Kapasitenin gelişmesi lazım, Zonguldak Havalimanı’nı 3-5 sene sonrasına hazırlamak lazım.”

ANKET ÇALIŞMASI NE ZAMAN YAPILDI?

Bu yıl (2026) Vali Osman Hacıbektaşoğlu başkanlığında ildeki sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla Zonguldak Havalimanı konusunda toplantı düzenlenmişti. Zonguldak Havalimanı’nın yeni uçuş noktalarıyla güçlendirilmesine yönelik Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından da 10 Mart-18 Nisan 2026 tarihleri arasında 10 bin 251 kişinin katılımıyla yapılan kapsamlı anket çalışmasından Trabzon ve Antalya’ya uçuş talebi çıkmıştı,

BAKKA’nın, 13 Mart 2026’daki “Zonguldak Havalimanı Destinasyon Talep Anketi Başlatıldı” duyurusunda, şöyle denilmişti:

“Batı Karadeniz Bölgesi’nde son dönemde hız kazanan sanayi yatırımları, gelişen lojistik altyapı, artan ticari hareketlilik, turizm amaçlı seyahatler ve yurt dışı bağlantılı ulaşım ihtiyaçları doğrultusunda Zonguldak Havalimanı’nın yeni uçuş noktalarıyla güçlendirilmesine yönelik talep yapısının belirlenmesi amacıyla Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından kapsamlı bir anket çalışması başlatılmıştır.
Bu çalışma ile başta Zonguldak, Karabük ve Bartın illeri olmak üzere Batı Karadeniz havzasına hizmet sunan Zonguldak Havalimanı’nın mevcut ve potansiyel yolcu talebinin belirlenmesi, seyahat eğilimlerinin değerlendirilmesi ve yeni uçuş noktalarına yönelik beklentilerin analiz edilmesi hedeflenmektedir. Elde edilecek bulgular doğrultusunda havalimanının gelişim potansiyeline ilişkin güçlü bir veri altyapısı oluşturularak ilgili kurum ve kuruluşların karar alma süreçlerine katkı sağlayacak stratejik bir çerçevenin ortaya konulması amaçlanmaktadır.

‘BAKKA Koordinasyonunda…’

BAKKA koordinasyonunda yerel paydaşların iş birliğiyle yürütülen çalışma kapsamında hazırlanan ankette havalimanının mevcut kullanım durumu, yolcuların seyahat alışkanlıkları, ulaşım tercihleri, yeni destinasyon talepleri, uçuş sıklığı beklentileri, seyahat amaçları ve kurumsal seyahat ihtiyaçları değerlendirilmektedir. Anketten elde edilecek verilerin yeni uçuş noktalarının değerlendirilmesine, havalimanının gelişim potansiyelinin ortaya konulmasına ve bölgesel kalkınma hedefleriyle uyumlu politika ve önerilerin geliştirilmesine katkı sağlaması beklenmektedir.
Bölgenin erişilebilirliğinin artırılması ve Zonguldak Havalimanı’nın Batı Karadeniz’in dünyaya açılan kapısı olma rolünün güçlendirilmesi açısından önem taşıyan bu çalışmaya tüm paydaşlarımızın katkıları büyük önem taşımaktadır.”




Bu sayfayı yazdır

24.08.2026 11:21:38

Bu haber 182 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)



Şu anda 4 kişi online
Toplam ziyaret : 89.391.552

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi






Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
KDZ. EREĞLİ BELEDİYESPOR/GENEL KURUL


Devamını oku »

22.07.2026 12:24:38 tarihinde yazıldı
4654 kez okundu

Yavuz SESLİ { EKONOMİDE SESLİ PİYASALAR }
ALTIN NEDEN BU KADAR HAREKETLİ?


Devamını oku »

24.08.2026 09:00:03 tarihinde yazıldı
188 kez okundu

Orhan AKYÜZ { ORHAN AKYÜZ’ÜN YARUMUYLA... }
TTK’DA KÖMÜR KAYBI YARIM MİLYON TONU AŞTI!


Devamını oku »

17.08.2026 13:33:04 tarihinde yazıldı
898 kez okundu




(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

RAHAT DURMAZ Kİ!..


Özhanlar Mobilya


Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri