(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

HER ŞEYİ AÇIK AÇIK ANLATTI!

Karadeniz Ereğli Belediye Spor Kulübü Başkanı Recep Yılmaz, “Bugüne kadar küçük de olsa sadece Erdemir’den -ki çok teşekkür ediyorum- destek geldi. Başka bir kurum ve kuruluştan destek almadan, kapı kapı gezerek takımı finanse etmeye çalışıyoruz” dedi.

Yılmaz, TFF 3. Lig karşılaşmalarının yayın hakkını alan Sıfır (0) TV’de yayınlanan, Nazım Türknas’ın “90+3” canlı programında; başkanlığını yürüttüğü Karadeniz Ereğli Belediyespor’un tarihçesine anlattı.

1980’de kurulan kulübün 23 yıl amatör liglerde mücadele ettiğinden bahseden Yılmaz, “Çok şükür geçen sezon hem Belediyemizin, hem kulübümüzün efsane başkanı Halil Posbıyık liderliğinde 2. Başkanımız Akın Katı’nın da büyük özverisiyle çok dolu dolu bir sezon geçirdik. Hasretle büyük emek verdiğimiz 23 yıldan sonra çok şükür profesyonel liglere geri döndük” diye konuştu.

5-0 GERİDEN BAŞLIYORMUŞUZ GİBİYDİ!

Profesyonel liglerden uzak kalmanın sıkıntılarını da yaşadıklarını anlatan Başkan Yılmaz, şunları söyledi:

“Profesyonel liglerden uzak kalmak sadece oyun anlamında değil, kulübün kurumsal hafızası bakımından, ekonomik yapılar bakımından, tesisleşme bakımından, alt yapı bakımından; bunların hepsi, sanki biz rakiplerimize göre oyuna 5-0 geride başlıyormuşuz gibi hissettiriyordu. Çok çekinerek, hep bekleme, ‘görelim bakalım ne olacak, nereden, nasıl bir tepki gelecek endişelerimiz olmuştu. Çok şükür hem yönetimimiz hem de sporcu arkadaşlarımızın özverisi ile bütün acemiliklerimizi adım adım ilerleyerek, ayaklarımızı yere sağlam basarak bugüne kadar geldik. Dolu dolu bir 30 haftanın 22 haftasını geride bıraktık. Lige başlarken çekincelerimiz vardı ama azmedince, niyetler de düzgün olunca; çok hayalci çok macerada olmayınca çok şükür istediğimiz, hedeflediğimiz şekilde yolumuza devam ediyoruz.”

ÜZÜLDÜK, HAYIFLANDIK…

Kulüp Başkanı Yılmaz, lige zor grupta başladıklarını, iyi takımlarla yarış içerisinde olduklarını,, grupta yer alan Zonguldakspor’un da deneyimli ve güçlü takım olduğunu konuştuğu sırada, sunucu Türknas’ın, “ama aynı puandasınız” yorumu üzerine, “o da bizim başarımız olsun” yanıtını verdi.

Lige, amatör lig şampiyonluğunu yaşadıkları kadrodan, 4’e öz kaynaklarından olmak üzere 8 sporcu ile devam ettiklerini hatırlatan Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bir de geçtiğimiz yıl şampiyon olan takımımız çok başarılı, dominant bir sezon geçirmişti. Onun da avantajını kullanarak kadroya süslemeler yaptık. Transfer politikamızda da yavaş ilerledik. Sanki şehrimizde bir tedirginlik vardı. Ama biz olabildiğince sakin kalarak, düzgün adımlar atarak, bugünkü tablo ortaya çıktı. Bulunduğumuz konum itibarıyla daha iyi yerde de olabilirdik. Çok üzüldüğümüz, hayıflandığımız puan kayıplarımız oldu. İçimizde yara olan puan kayıplarımız oldu ama bu futbolun içinde var. Hayat devam ediyor. Önümüzdeki hedeflere bakmak zorundayız. Zonguldakspor ile aynı puanda ve hedefin içinde olmak gerçekten bizim için gurur verici. Bu yarışta var olmaya çalışıyoruz, inşallah da var olacağız. Daha hiçbir şey bitmiş değil, lig devam ediyor. Rakiplerimiz de çok güçlü ve tecrübeli. Grupta sadece şampiyonluğa oynayan takımlar değil, düşme hattındaki takımlar da çok ciddi takviyeler yaptı. Her hafta sonuçlar da sürpriz değil, normale dönmeye başladı. Biz de yakaladığımız trendi düşürmek istemiyoruz. Sonuna kadar yarışın içerisinde olacağız ve sonunda da play-off’a kalıp bu güzel ilçeye çok daha güzel heyecanlar yaşatmayı hayal ediyoruz. İnşallah bunu da başaracağız.”

İPLER ELİMİZDE

52 Ordu maçına iyi hazırlanıyoruz. Saha ve seyirci avantajını da kullanarak kazanacağımızı düşünüyoruz. Bu sayede hem moral motivasyonumuzu yükseltip, gücümüzü göstermek istiyoruz. Bu saatten sonra ipler bizim elimize geçti. Karşılaşmalarımızda kazanacağımız puanlarla play-off hattına girebilecek seviyeye geldik. Buradaki en büyük avantajımız da rakiplerimiz birbirleriyle oynayacağı için alacağımız her puanla avantajlı duruma geleceğiz.”

SEYİRCİMİZ SONUCA ETKİ EDEBİLİYOR

Bizim seyircimiz hem futbol bilgisi olarak hem de futbola bakış açısı olarak çok dolu dolu bir seyirci kitlesine sahibiz. Maçın her anını, her dakikasını yaşayan, öndeyken, gerideyken maçın sonucuna etki edebilecek pozisyondalar. Tribünün stada fiziki yapısı da ev sahibi takıma avantaj oluşturuyor. Taraftarımız ile takımımızın enerjisi de birleşince, gelen her rakibimizi isteğimizle boğabilecek seviyeye çıkabiliyoruz. Ama ne derseniz deyin, taraftarın sevgisi, isteği, enerjiyi göstermesi sonuçta en önemli etken oluyor. Sağ olsunlar bizi hiçbir zaman yalnız bırakmıyorlar.

TESİS ŞART; KULÜBE SAHİP ÇIKIN

Yılmaz, sportif açıdan ilçenin kanayan yarasının ‘tesis yetersizliği’ olduğuna vurgu yaparak, şöyle dedi:

“Burada stat ve saha konusu bizim için kanayan bir yara. Siyasilerimiz bu konularda girişimler yapıyor. Burada çok büyük bir yeni stat beklentimiz var. Çünkü başarıda tesisleşmenin çok büyük önemi var. İnşallah bir sonuç alınacaktır. En büyük seslenişimiz de biz Karadeniz Ereğli’yi temsil ediyoruz. Karadeniz Ereğli Belediye başkanımıza, Milletvekillerimize, İlçe Kaymakamımıza, Karadeniz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımıza, İlçedeki sivil toplum kuruluşlarına lütfen artık bize yüzünüzü dönün. Bu takıma, bu şehre sahip çıkın. Bugüne kadar küçük de olsa sadece Erdemir’den -ki çok teşekkür ediyorum- destek geldi. Başka bir kurum ve kuruluştan destek almadan, kapı kapı gezerek takımı finanse etmeye çalışıyoruz. Futbolcu ve teknik heyetimize de teşekkür ediyoruz. Şehirle ve bu arma ile ilgili bugüne kadar en küçük bir sıkıntı çıkarmadılar. Bugün kadar kimseyi mağdur etmeden geldik ama ülke ve dünya genelinde olduğu gibi biz de gerçekten futbol ekonomisini yönetmekte gerçekten çok zorlanıyoruz. Ekonomik olarak şehrin kulübümüze destek olunması, sahip çıkılması gerekiyor. Çünkü biz profesyonel ligde kalıcı olmak istiyoruz.

Bundan sonra kesinlikle play-off’a kalacağımızı ve bu şehre 2. Lig heyecanı yaşatacağımızı düşünüyoruz. Buna da inancımız tam.”

STADA GİRİŞİ ÜCRETSİZ

Karadeniz Ereğli Belediye Spor Kulübü Başkanı Recep Yılmaz, 21 Şubat Cumartesi (yarın) karadeniz Ereğli’deki şehit Vefa Karakurdu (Beyçayırı) Stadı’nda saat 13.00'de başlayacak Karadeniz Ereğli Belediye Spor - 52 Ordu SK karşılaşmasında taraftarlara bir kez daha katılım çağrısında bulunurken, stada girişlerin ücretsiz olduğunu, bilet ücretlerini yönetim olarak karşılayacaklarını sözlerine ekledi.





Bu sayfayı yazdır

20.02.2026 09:30:25

Bu haber 253 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)





Şu anda 11 kişi online
Toplam ziyaret : 86.666.453

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi






Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
KDZ. EREĞLİ''DE NELER OLUYOR/OLMUYOR!


Devamını oku »

10.02.2026 15:14:32 tarihinde yazıldı
2071 kez okundu

Orhan AKYÜZ { ORHAN AKYÜZ’ÜN YARUMUYLA... }
TTK’NIN 71 YILLIK KAZA BLANÇOSU ÇOK AĞIR!


Devamını oku »

17.02.2026 10:51:39 tarihinde yazıldı
690 kez okundu


BÜTÜN MESELE BU…


Devamını oku »

10.02.2026 13:22:38 tarihinde yazıldı
1930 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

TANITIM BÖYLE OLUR!


Özhanlar Mobilya


Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri