(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

TEKNOFES’TE SPONSOR OLACAK

Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK) bünyesindeki Ereğli Demirv e Çelik Fabrikaları A.Ş’nin (ERDEMİR), Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’ne (TEKNOFEST) sponsor olacağı bildirildi.

OYAK’tan yapılan yazılı açıklamada; kurum bünyesindeki ERDEMİR, Hektaş, Miilux OY, OYAK HORSE ve OYAK PORTFÖY’ün, 17-21 Eylül tarihleri arasında İstanbul Atatürk Havalimanı'nda açılacak TEKNOFEST fuarında yer alacağı belirtildi.

ERDEMİR’in gerçekleştirilecek etkinlikte “Platin Sponsoru” olarak destek vereceği; burada çelik üretimi ve yenilikçi uygulamaların şirket yetkililerince anlatılacağı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“TEKNOFEST’teki standında VR gözlükle izlenebilecek 3 boyutlu video gösterimiyle peletin çeliğe dönüşüm yolculuğunu anlatacak ERDEMİR, aynı zamanda yenilikçi uygulamalarını ziyaretçilerle buluşturacak. G5 numaralı standında ERDEMİR, vinç taşımacılığında iş güvenliği problemlerini ortadan kaldırmak, verimliliği artırmak ve dijital dönüşüm hedeflerine katkıda bulunmak amacıyla geliştirdiği İnsansız Vinç Uygulaması Projesi’ni tanıtacak.
Net Sıfır Yol Haritası kapsamında inovatif yatırımlarını sürdüren Erdemir; güneş enerji santralleri, karbon yakalama ve depolama teknolojileri, hidrojen ve biyokömür kullanımına dayalı üretim sistemleri, piroliz tesisiyle alternatif yakıt üretimi, modern kok bataryaları ve enerji verimliliği projeleriyle çeliğin dönüşümünü hızlandırarak, 2050 yılında net sıfır karbon hedefine ulaşmayı amaçlıyor.”

DİĞER ŞİRKETLERİN AKTİVİTELERİ

OYAK’ın açıklamasında kurum bünyesindeki HEKTAŞ’ın ‘uzayda tarım’ başlıklı sunumunda; yer çekimsiz ve topraksız ortamda tarımsal üretim yapabilmeyi sağlayan dikey tarım sistemlerini, kuraklığın etkilerini azaltan sensör tabanlı sulama çözümlerini ve erken müdahaleyi mümkün kılan uzaktan böcek izleme teknolojilerini sergileyeceği anlatılan açıklama, şöyle sürdü:

ZIRHLI ÜRETİMLER SERGİLENECEK

“Türkiye’nin tek zırh çeliği üreticisi Miilux OY, zırhlı araç kesiti, denizaltı maketi ve örnek çelik plakalarını TEKNOFEST’te sergileyecek. Türkiye’nin zırh çeliği alanındaki dışa bağımlılığını azaltma hedefi doğrultusunda OYAK’ın 2019 yılında bünyesine kattığı Miilux OY, günümüzde ana muharebe tankları dahil olmak üzere tüm kara araçları için gerekli tüm zırh çözümlerini sunuyor.

HR 18 MOTORU TANITILACAK

Türkiye’de binek araçlar için motor ve vites kutusu üreten tek firma olan OYAK HORSE, hibrit araçlara yönelik ürettiği son teknolojiye sahip HR18 motorunu TEKNOFEST’te tanıtacak. Yüksek basınçlı alüminyum enjeksiyon tesislerinde üretilen ve motorun en önemli bileşenlerinin başında gelen alüminyum motor bloğunu da standında sergileyecek olan OYAK HORSE, etkinliğe özel olarak hazırladığı tanıtım filmiyle HR18’in üretim aşamalarını adım adım ziyaretçilere gösterecek. Aynı zamanda, OYAK HORSE’un Ar-Ge mühendisleri, etkinlik boyunca HR18 motorunu tanıtacak ve ziyaretçilerin sorularını yanıtlayacak.
Yıllık 470 bin motor, 390 bin vites kutusu kapasitesi ile yaklaşık 50 saniyede 1 motor ve 50 saniyede 1 vites kutusu üretebilen OYAK HORSE, üretiminin yaklaşık yüzde 75’ini ihraç ediyor.
OYAK PORTFÖY, yatırım fonları, emeklilik fonları ve portföy yönetimi alanlarındaki geniş ürün yelpazesiyle TEKNOFEST 2025’te yerini alacak. OYAK PORTFÖY, Girişim Sermayesi Yatırım Fonları (GSYF) aracılığıyla desteklediği teknoloji, finans ve mobilite gibi alanlardaki yenilikçi şirketleri, etkinliğe özel olarak hazırladığı tanıtım filmiyle ziyaretçilere tanıtacak.”




Bu sayfayı yazdır

16.09.2025 14:59:35

Bu haber 535 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)





Şu anda 10 kişi online
Toplam ziyaret : 84.090.574

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİME HAZIR OLUN !!!


Devamını oku »

20.08.2025 11:32:17 tarihinde yazıldı
2831 kez okundu

Orhan AKYÜZ { ORHAN AKYÜZ’ÜN YARUMUYLA... }
MADENCİLERİN BAŞ BELALILARI; TEFECİLER…


Devamını oku »

2.09.2025 10:38:27 tarihinde yazıldı
2818 kez okundu



OP.DR.RABİA BAŞER AÇIKGÖZ { UZMANINDAN... }
Kadınların Sessiz Estetik Devrimi: Genital Estetik Artık Gizli Kalmıyor!


Devamını oku »

23.07.2025 17:13:09 tarihinde yazıldı
3638 kez okundu



(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

BİZ HEP BÖYLEYİZ…




Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri