(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

GURURUN 60. YILI...

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde kurulu Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’nın (ERDEMİR) kuruluşunun 60. Yılını kutladığı bildirildi.

ERDEMİR’den yapılan yazılı açıklamada, şirketin üretimi, yatırımı, ihracatı ve yarattığı istihdam ile Türkiye’nin ve bölgesinin ekonomik-sosyal kalkınmasına destek olduğu belirtildi.

Kuruluşunun, 60’ıncı yılında da sürdürülebilirlik ve inovasyonu merkeze alan yatırımlarına devam ettiği anlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

ÜLKE EKONOMİSİNE ÖNEMLİ KATKI

 “Türkiye’nin ilk ve en büyük entegre yassı çelik üreticisi ERDEMİR, 1965’te başladığı üretim yolculuğunda 60’ıncı yılını kutluyor. İşletmeye alınışından bu yana geçen 60 yılda ERDEMİR, yalnızca demir çelik sektörünün öncülerinden biri olmakla kalmadı; aynı zamanda üretimi, ihracatı, yatırımları ve yarattığı istihdam ile Türkiye ekonomisine önemli katkılar sağladı.

OYAK’LA YATIRIMLAR HIZLANDI

2006 yılında OYAK’ın bünyesine katılmasıyla birlikte yatırımlarına ve dönüşüm çalışmalarına hız veren Erdemir, bugün yaklaşık 4 milyon ton ham çelik ve 5 milyon ton nihai ürün kapasitesi ile faaliyetlerini sürdürüyor. Günümüzde ERDEMİR, bağlı şirketleri; İsdemir, ERDEMİR Maden, ERDEMİR Çelik Servis Merkezi, ERDEMİR Mühendislik, Erdemir Romanya, Kümaş Manyezit, ERDEMİR Enerji ERDEMİR Asia Pacific ve İsdemir Linde Gaz Ortaklığı ile yassı ve uzun çelik üretimi, çelik servis merkezi hizmetleri, madencilik, endüstriyel gaz üretimi, mühendislik ve proje yönetiminin yanı sıra enerji alanlarında faaliyet gösteriyor.

HEDEF; NET EMİSYON

ERDEMİR, yeşil dönüşüm adımlarını şekillendirdiği Net Sıfır Yol Haritası kapsamında, 2050’de net sıfır emisyona ulaşmayı hedefliyor. ERDEMİR, 2030 yılına kadar, baz yıl olarak belirlediği 2022’ye göre ton başına karbon emisyonunu yüzde 25, 2040 yılına kadar yüzde 40 oranında azaltmayı planlıyor. Net Sıfır Yol Haritası, ERDEMİR’in yalnızca çevresel sorumluluklarını değil, aynı zamanda ekonomik ve sosyal sürdürülebilirlik hedeflerini de yansıtıyor.

12 BİN İSTİHDAM…

Türk sanayisinin en fazla istihdam sağlayan kuruluşlarından biri olarak 12 binin üzerinde kişiye iş imkânı sunan ERDEMİR, sadece Karadeniz Ereğli’de bağlı kuruluşlarıyla birlikte 6 binin üzerinde doğrudan istihdam sağlıyor. Ereğli bölgesinin gelişiminde de büyük rol oynayan ERDEMİR, bölge ekonomisinin can damarı konumunda.”




Bu sayfayı yazdır

16.05.2025 10:56:23

Bu haber 245 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)






Şu anda 5 kişi online
Toplam ziyaret : 81.952.622

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
TRAFİK VE ÇEVRE YOLU...


Devamını oku »

8.05.2025 10:21:51 tarihinde yazıldı
265 kez okundu

MİDE KANSERİNDE ENDOSKOPİK TEDAVİ


Devamını oku »

10.03.2025 10:24:15 tarihinde yazıldı
1220 kez okundu

SAĞLIKLI VÜCUT İÇİN NELER YAPMALIYIZ?


Devamını oku »

15.05.2025 10:47:43 tarihinde yazıldı
59 kez okundu

TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
SEVİNİN ÇOCUKLAR!


Devamını oku »

29.04.2025 15:37:34 tarihinde yazıldı
757 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

TANIYABİLDİNİZ Mİ?




Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri