(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

PATRON OLMAK İÇİN..!

(Haber: Orhan Akyüz) - Zonguldak’ta, patron olmak için engelli ve eski hükümlü 12 kişinin İŞKUR’a başvuruda bulunduğu bildirildi.

Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Okan Şentürk, Hakimiyet Yayın Grubu Zonguldak Bölge Sorumlusu gazeteci Orhan Akyüz’e yaptığı açıklamada, İŞKUR’un engelliler ile eski hükümlülere yönelik 18 Eylül 2024’de başlattığı “Kendi İşini Kurma Hibe Desteği Projesi’’ne müracaatların 6 Aralık 2024 saat 23.59’da sona erdiğini anımsattı.

11 KİŞİ PATRON, 1 KİŞİ PATRONİÇE OLMAK İÇİN BAŞVURDU

İŞKUR’a e-devlet üzerinden online olarak başvuruların yapıldığını anlatan Şentürk, şöyle konuştu:

“Engelliler ve eski hükümlülerin projelerini İŞKUR Genel Müdürlüğü’ndeki kamu ve sosyal tarafların temsilcilerinden oluşan komisyon değerlendirecek, kabul gördüğü takdirde de desteklenecekler ve kendi işlerinin patronu olmaları yolunda önemli adım atmış olacaklar. Bu projeden faydalanmak amacıyla 11’i erkek ve 1’i kadın 9 engelli ve 3 eski hükümlü olmak üzere 12 kişi müracaat etti. Projeleri kabul görenlerden engellilere 400’er bin lira, eski hükümlülere de 300’er bin lira kişi başına hibe desteğinde bulunulacak. Bu destekler engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezalarından; engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonu, işe ve iş yerine uyumlarının sağlanması ve engelliler ile eski hükümlülerin kendi işini kurmaları için hazırlanacak projelere destek veriliyor.
Desteğin amacı; engellilerin mesleki eğitim ve mesleki rehabilitasyon, işe ve iş yerine  uyum, destek teknolojileri ve korumalı iş yeri projeleriyle diğer projeler aracılığıyla da yardımcı olmak, eski hükümlülerin de kendi işlerini kurmasıdır.”

“EMEKLİ OLMAMASI GEREKİYOR”

Müdür Şentürk, şöyle devam etti:

“Çalışma gücünün en az yüzde 40’ından yoksun olan engelli gerçek kişiler, eski hükümlüler, üniversiteler, belediyeler, kamu kurum ve kuruluşları, özel sektör iş yerleri gerçek ve tüzel kişiler, tüzel kişiler için o ildekurulu ya da şubesi olması gerekmektedir. Engelli ve eski hükümlü bireyin 18 yaşını tamamlamış olması, iş yerinin kurulacağı il sınırları içerisinde ikamet etmesi, girişimcilik eğitim programı sertifikasına sahip olması, kendi üzerine aktif kayıtlı iş yeri olmaması, emekli olmaması ve herhangi bir icra dosyası bulunmaması gerekmektedir.”

“7 BİN 227 PROJEYE, 385,8 MİLYON LİRA KAYNAK TAHSİS EDİLDİ”

Müdür Şentürk, İŞKUR’un 2014’den itibaren engelliler için fırsat eşitliliği sunmayı aralıksız sürdürdüğünü, 7 bin 237 projeye de toplamda 385 milyon 897 bin 77 lira kaynak tahsis edildiğini belirtti.

 




Bu sayfayı yazdır

12.12.2024 14:24:18

Bu haber 420 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)





Şu anda 3 kişi online
Toplam ziyaret : 79.771.600

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
BAKACAAAAZZZZ!!!


Devamını oku »

10.01.2025 12:33:53 tarihinde yazıldı
323 kez okundu


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
SAĞLIK OLSUN….


Devamını oku »

29.08.2024 10:26:01 tarihinde yazıldı
1030 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ATIŞMADAN DURAMADILAR!




Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri