(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ECZACILAR’DAN TAM DESTEK

(Haber: Fikri Kapan) - Türkiye Eczacılar Birliği (T.E.B.) 17. Bölge Zonguldak Eczacı Odası Başkanı Ayşegül Kara, “Zonguldak için ne yapılması gerekiyorsa bizler bunun için hazırız. STK’lar bir arada olarak sorunlarını dile getirmelidir” dedi.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Yönetim Kurulu, Kamu İktisadi Teşekkülleri (KİT) reformu taslağı ile ilgili destek kapsamında, Zonguldak Eczacılar Odası’nı ziyaret etti.

GMİS Genel Bakan Yardımcısı İsa Mutlu, GMİS Genel Mali Sekreter Yalçın Yiğit ve Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir ile birlikte gerçekleştirdiği ziyarette, 9 Temmuz’da gerçekleştirecekleri geniş kapsamlı basın açıklamasına katılımları için Zonguldak Eczacı Odası Başkanı Ayşegül Kara ve yönetiminde destek istediklerini söyledi.

Mutlu, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın “KİT Reformu” adı altında hazırladığı taslağa, Türkiye Taş Kömürü Kurumu’nun (TTK) özelleştirilmesi veya kapatılmasının önünü açacağı gerekçesiyle ‘şiddetle’ karşı oldukları belirterek, şunları kaydetti:

ULUSLARARASI ŞİRKETLERE DEVREDEBİLİRLER

“KİT’lerle ilgili yönetimsel değişim ile kurumların daha verimli hale getirileceğine inanmıyoruz. İleride buraları uluslararası şirketlerle ortaklaşa veya onlara devretmek suretiyle özelleştirmeyle yani kar edenleri özelleştirme kar etmeyenleri kapatmaya yönelik bir çalışma olarak görüyoruz. Geçmişte gördük ki kamuya bağlı birçok iş yeri çok ucuz fiyatlara satıldı. Bugün bunların sıkıntısı ülke olarak yaşıyoruz. Bizler bu çalışmanın yerine bu tür kurumların daha verimli hale getirilmesi için daha farklı çalışmalar yapılmasını savunuyoruz. Bizde bu çalışma içinde olabiliriz. Fakat Hazine ve Maliye Bakanlığı’na devredilmesini ve bakanlık tarafından yönetilmesini kabul edilemez buluyoruz. Sendikamızın örgütlü olduğu TTK’nın özelleştirilmesi veya kapatılmasının önünü açacağı için bu reforma şiddetle karşı çıkıyoruz. Bu düşüncelerle sivil toplum kuruluşlarımızı geziyoruz. Sayın Başkanımız Hakan Yeşil Ankara’da çeşitli görüşmelerde bulunduğu için aramızda yok. Sizlere selamlarını iletti. 9 Temmuz Salı günü saat 17:45’de Zonguldak’ın tüm taraflarının bulunduğu, tüm odaların, tüm STK’ların bulunduğu kitlesel bir basın açıklaması yapacağız. Sizlerin de Zonguldak’ın değerlerine TTK’nın değerlerine sahip çıkmak adına bizlere destek vermenizi bekliyoruz.”

KARA: "NE GEREKİYORSA YAPILMALI"

Başkan Kara da, TTK’nın Zonguldak için önemli bir kurum olduğunu, bu anlamda Sivil toplum Kuruluşları (STK) olarak bir araya gelmenin önemine dieğinerek, şöyle dedi:

“Zonguldak için ne yapılması gerekiyorsa bizler bunun için hazırız. STK’lar bir arada olarak sorunlarını dile getirmelidir. İnşallah gönlünüze göre olur. Bende TTK’yı Türkiye’nin bir değeri olarak görüyorum. Ne yapılması gerekiyorsa yapılması gerektiğini düşünüyorum. Salı gün ki toplantıya da inşallah katılarak sizlere destek vermek isteriz.”

KAPKAÇ: “TTK VE ZONGULDAK BİR BÜTÜNDÜR"

Ziyarette yer alan Zonguldak Baro Başkanı Av. Türker Kapkaç’da, TTK’nın Zonguldak için önemine vurgu yaparak, “TTK’nın geçmişten bugüne Zonguldak’a verdiği katkı unutulmamalı. Bizler TTK’nın 1990 yürüyüşünde çocuktuk ve hafızamızdan çıkmayan bir yürüyüş yapıldı. TTK ve Zonguldak bir bütündür. Dolayısıyla bu tür reformlarla kapatılmak ya da özelleştirmenin önünün açılması yerine daha verimli hale nasıl getirebileceği yönünde çalışmalar yapılmalıdır” dedi.

Ziyarette, Türkiye Eczacılar Birliği (T.E.B.) 17. Bölge Zonguldak Eczacı Odası  Yönetim Kurulu üyeleri ile Zonguldak Barosu Başkan Yardımcısı Av. Özberk Papila da GMİS heyeti hazır bulundu.




Bu sayfayı yazdır

6.07.2024 16:26:40

Bu haber 291 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)





Şu anda 18 kişi online
Toplam ziyaret : 78.636.888

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
BİRAZ ABARTILI BULDUM!


Devamını oku »

15.10.2024 11:18:25 tarihinde yazıldı
296 kez okundu

Erken yaş mide kanseri: Kimler risk altında !


Devamını oku »

30.09.2024 11:15:25 tarihinde yazıldı
445 kez okundu

TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
SAĞLIK OLSUN….


Devamını oku »

29.08.2024 10:26:01 tarihinde yazıldı
779 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

SLOGAN TAM DA OTURMUŞ!




Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri