(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

KARAVANALAR KALKTI: YA DUBALAR!!!

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi şehir merkezine 'karavan' türü araçların parkına yasak getirilirken, belirli bölgelerde iş yerlerinin ‘keyfiyetle’ yol kenarlarına koydukları dubalara müdahale edilmemesi ise dikkat çekiyor.

PARK SORUNU OLUŞTURUYORLAR!

Ereğli Belediyesi Zabıta ekipleri, İlçe merkezinde, özellikle Orhanlar Mahallesi Atatürk Bulvarı ile Müftü Mahallesi Uzunkum Caddesindeki denetimlerinde, yol kenarına park edilmiş ve birkaç gün beklemede bulunan karavanlara müdahalede bulunuyor.

Yoğunlukla park yeri olarak kullanılan güzergahlarda, karavanların sabit durmalarına izin vermeyen zabıta ekipleri, araç sahiplerini uyararak kaldırmalarını istiyor. Kaldırılmayan karavanlar hakkında ise yasal işlem yapılıyor.

Bu arada, Belediyenin, bu tür karavanlara ‘gün içinde olmak şartı ile’ Ereğli-Alaplı karayolundaki Dostluk Mesire Alanı’nda yer gösterildiği öğrenildi.

YA KEYFİ DUBALAR NE OLACAK?

Her yaz aylarında gündeme geldiği gibi bu yaz sezonunda da bazı iş yerlerinin ‘keyfi’ dubalar’ koyarak, yol kenarlarında kendilerine özel park alanı yarattıkları gözlemleniyor.

Özellikle Uzunkum Caddesindeki mekanların, iş yerleri önlerinde oluşturdukları alana dubalar koyarak, sadece müşteri aldıkları biliniyor.

Hakimiyet’in araştırmasına göre, söz konusu yerlere “Belediyeye işgaliye ücreti ödendiği” ortaya çıkarken, yine yolun karşı kısmında, -iş yeri uzunluğu mesafesinde- dubalar konularak diğer araçların park etmeleri engelleniyor.

DUBAYI ÇEKENE UYARI!

Bu arada, her vatandaşın park etme hakkı bulunan yerdeki dubayı kaldırarak park etmek isteyen sürücü ise, iş yeri personelleri tarafından uyarılıyor!

Zaman zaman iş yeri personelleri ile sürücüler arasında tartışma yaşandığı da gözleniyor.

ŞİMDİ DE YEŞİL ALAN İHLALİ BAŞLADI!

Söz konusu sahil kesiminde bir başka sorun ise ‘yeşil alan kullanım’ işgali oluyor.

Vatandaşların kendilerine ait oturma grupları ile ailecek gelerek kullandıkları yeşil alanda, aynı iş yerleri tarafından masalar konularak işgal edildiği göze çarpıyor.

Hakimiyet muhabirinin “Uygulamanın yasal olup olmadığı” sorusu ise “biz kimseyi zorlamıyoruz. Vatandaş gelip oturuyor, bizden talebi olursa karşılıyoruz” şeklinde yanıt buluyor.

Vatandaşlar ise bu konuda ayrışıyor. Bazı vatandaşlar aldıkları hizmeti’ olumlu’ bulurken, çoğunluğu ise söz konusu alanın halka açık olduğunu, bu tür işgallerin halka kısıtlama getirdiği gerekçesiyle doğru bulmadıklarını dile getiriyorlar.

BELEDİYEDEN SES BEKLENİYOR

İlçenin önemli sorunları arasında bulunan bu olumsuzluklara yönelik ise Ereğli belediyesi Zabıta ekiplerinin tavrı bekleniyor.

Şu ana kadar belediye ekiplerinin konuya ilişkin nasıl bir uygulama yada yasaklama getirdiği ise bilinmiyor.




Bu sayfayı yazdır

8.06.2024 13:55:31

Bu haber 771 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (1)
09.06.2024 10:25:00
Hüseyin Çetin diyor ki;

Çok doğru söylüyorsun aynıdurum bağlık mah hatip şokaktada mevcut belediye buna el atması lazım yollar dubalarla işgal durumda.




Şu anda 9 kişi online
Toplam ziyaret : 77.329.764

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
KİT REFORMU VE ENDİŞELER! - CEZAEVİ BİR DAHA DÜŞÜNÜLMELİ!


Devamını oku »

17.07.2024 09:09:33 tarihinde yazıldı
288 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
1917 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

SİZ İSTEYİN YETER Kİ!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
4762 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri