(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

YÜZDE 100 KATILIMLA…

Zonguldak’ın Ereğli İlçesindeki, Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği’nin (ERMED) 2. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi.

İlçedeki Öğretmenevi’de, üyelerin yüzde 100 katılımı ile yapılan genel kurulda, mevcut Başkan Doğan Gönüllü güven tazeledi.

Yusuf Zobar7ın sunumu ile başlayan ERMED genel kurulunda üyeler, saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı okundu.

Üyelerin oy birliği ile Divan Başkanlığı’na Fikri Kapan’ın seçildiği genel kurulda Divan Üyeliklerini ise Arzu Tekin ile Şafak Negüzel yaptılar.

Kapan, yaptığı konuşmada. ERMED’in, günümüze gelene kadar geçen sürede kurulmasının ne kadar doğru bir karar olduğunun bir kez daha görüldüğünü belirtirken, “her bir üyemizin ne kadar değerli olduğu, yaptığımız etkinliklerin de kamuoyu tarafından takdirle karşılandığını gözlemledik. Bugün, yeni dönemde görev yapacak yönetimimizi belirleyeceğiz, şimdiden hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Gündem gereği eski Dernek Sekreteri Sabriye Aşır tarafından okunan derneği faaliyet raporu, Eski Mali Sekreter Aykut Ateş tarafından okunan mali rapor ile eski Dernek Denetim Kurulu Başkanı Fahrettin Özaydın tarafından okunan denetim kurulu raporları müzakere edilmeleri ardından oy birliği ile kabul edildi.

YENİ YÖNETİM VE DENETİM KURULU

Seçimlere geçilen genel kurulda; mevcut Başkan Gönüllü tarafından sunulan yönetim ve denetim listeleri, aynı şekilde üyelerin oy birliği ile kabul gördü.

Buna göre derneğin yeni yönetimi şöyle oluştu:

Doğan Gönüllü, Fikri Kapan, Fahrettin Özaydın, Arzu tekin, Yeşim Çakır.

Yönetim Kurulu Yedek listesinde ise şu isimler yer aldı:

Şafak Negüzel, Hüseyin Aksakal, İzzet Aslanbay, Didem Yıldıztepe, Ersay Gönüllü

ERMED’in 2024-2026 Dönemi Denetim Kurulu Üyeliklerine ise Yusuf Zobar, Sabriye Aşır ile Aykut Ateş seçildiler.

Denetim Kurulu yedek isimleri de Funda Sezer, Sudenaz Eryiğit ile Zeliha Kapan’dan oluştu.

DİLEK VE TEMENNİDE BULUNDULAR

Genel kurulun son gündem maddesi dilek ve temenniler kısmında ise deneyimli gazeteci Hüseyin Aksakal, ERMED’in meslekteki ve toplumdaki yerinden bahsederken, mesleki konular bazı detaylar verdi.

Basının, toplumda “4. Güç” yerine “1. Güç” olduğunu savunan Aksakal, bunun gerekçelerini sıraladı ve mesleğin ahlaklı yapılmasından söz etti.

GÖNÜLLÜ: VİZYON VE MİSYON DEĞERLERİMİZ DOĞRULTUSUNDA DEVAM EDECEĞİZ

Gönüllü de, şehir dışında bulunan bir üye dışında tüm üyelerin genel kurula tam katılım sağlanmasının kendisini memnun ettiği belirtirken, şöyle dedi:

“Bu birlik, beraberliğin devam etmesini diliyorum. Dernek Yönetimi olarak kısa zamanda önemli projelere imza attık. Faaliyet raporunda işaret ettiğimiz misyon ve vizyon hedeflerimiz doğrultusunda çalışmaya devam edeceğiz.”

Gönüllü ayrıca, yeni yönetimin ilk kararının Ereğli FM Kadrosundan Engin Tekin’in dernek üyeliğine kabulü olacağını açıkladı.

KAPAN’DAN “MESLEK AHLAKI” VURGUSU

DİVAN Başkanı Fikri Kapan, ERMED 2. Olağan Genel Kurulu’nun kapanışındaki konuşmasında ise Aksakal’ın gündeme getirdiği “meslek ahlakını” öne çıkararak, “yıllardır söylediğim sözlerdir. Geçmişte ‘önce gazeteci mi, insan mı?’ tartışmasında ‘gazeteci’ tanımı ön plana çıkardı. Son dönemlerde ise ‘İnsan’ vurgusu daha çok önemseniyor. Ancak hangisi olursa olsun en önemlisi ahlaklı olmaktır. Gazetecilik mesleğini çok iyi biliyor olabiliriz ancak ahlaklı olmadığımız sürece ‘İyi Gazeteci’ olmamız mümkün değil. ERMED’in her üyesi bu bilinçle mesleğini sürdürüyor. Bu vesileyle, yüksek katılım ile gerçekleştirdiğimiz genel kurulun hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Genel Kurulun resmi kapanışın ardından çeşitli ikramlarda bulunulan dernek üyeleri, mesleki ve genel konular üzerinde sohbet ettiler, hatıar fotoğrafları çektirdiler.




Bu sayfayı yazdır

25.05.2024 15:36:22

Bu haber 351 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 21 kişi online
Toplam ziyaret : 77.327.232

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
KİT REFORMU VE ENDİŞELER! - CEZAEVİ BİR DAHA DÜŞÜNÜLMELİ!


Devamını oku »

17.07.2024 09:09:33 tarihinde yazıldı
286 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
1916 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

SİZ İSTEYİN YETER Kİ!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
4744 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri