(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

AK PARTİLİ ÜYELERE SİTEM ETTİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, Mayıs Ayı Belediye Meclis Toplantısı iki oturumda tamamlandı.

Belediye basın Bürosundan yapılan yazılı açıklamalara göre, Atatürk Kültür Merkezindeki Nikah Salonunda Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık başkanlığında toplanan Meclisin ilk oturumunda, gündem maddelerinin görüşülmesi öncesinde festival, 19 Kasım 2023’de ilçede yaşanan fırtınanın yarattığı zararlar ve halk otobüsleri konuları gündeme geldi.

FESTİVAL ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Posbıyık, Meclis’in ilk oturumundaki konuşmasında, Merhum Ressam Osman Zeki Oral’ın ölümünün 12’nci yıl dönümünde yarın (4 Mayıs) kabri başında anacaklarını hatırlatırken, .u yılki festival etkinlikleri ile ilgili ise şunları söyledi:

“Festival çalışmaları bütün hızıyla devam ediyor. Bu bağlamda 3 Mayıs saat 18.00’da Atatürk Kültür Merkezi’nde; bu yıl 24’ncüsünü gerçekleştireceğimiz Sevgi Barış Dostluk Festivali’nin toplantısını yapacağız. Tüm sivil toplum örgütlerine, siyasi partilere, belediye ve il genel meclis üyelerine, Ereğli’nin ortamının iyi olmasını isteyen herkesi toplantıya davet ediyoruz. Orada bize tekliflerde bulunuluyor. Formlar dağıtacağız. O formlara neler istenildiği yazılabilecek. Festival ile ilgili belki yarın açıklamalar yapabiliriz çünkü son aşamaya geldik.”

SAHİLDE EKONOMİK SIKINTI!

19 Kasım felaketi ardından bir çok alanı kullanılamaz hale gelen ilçe merkezindeki Sahil Bandı’nın yeniden düzenlemeye çalıştıklarını anlatan Posbıyık, şunları kaydetti:

“Sahilin düzenlenmesi için İstanbul Büyük Şehir Belediyesi’nden yardım talebimiz oldu. Sayın İmamoğlu ile imzaladığımız protokol, meclis toplantılarını yapmadıkları için hukuk komisyonunda kaldı. Burada kabul edilmiş olsun ki belediye meclisi karar alsın. Şu anda komisyondan çıkmasını bekliyoruz. Ama biz sanki yardım olmayacakmış gibi; kendi imkanlarımızla, vatandaşın sahilde geçmesi için çalışmalarımızı yapıyoruz. Ekiplerimiz sahilde çalışıyor.

200 MİLYON LAZIM, DEVLET 7 MİLYON GÖNDERDİ!

Ereğli’de yaşanan fırtınada hem sahilde hem mezarlıklarda hem de plajda çük büyük sıkıntılar olmuştu. Asrın kasırgasıydı. Yaklaşık 200 milyon liraya yakın zararımız var. Maalesef devletten de 200 milyona karşılık 7 milyon lira para geldi. Kendi imkanlarımız ile bunu yapmaya çalışıyoruz.
Sayın Maliye Bakanımızın verdiği beyanatlara baktığımız zaman şunu görüyoruz: Sıra belediyelere geldiğinde tüm belediyeler kendi yağlarında kavrulacaklar. Bun şunu anlıyorum: Suyu veren, çöpü toplayan, maaşları veren belediye başarılı belediye sayılacak. Bu noktaya doğru işler gitmeye başladı. Ekonomik yönden birtakım zorluklar çekeceğimiz bellidir.”

HALK OTOBÜSLERİNE CEZA YAĞACAK!

Başkan Posbıyık, ilçe halkından, halk otobüsleri ile ilgili ciddi şikayetler aldıklarına da dikkat çektiği konuşmasını, şöyle sürdürdü:

“Arabaların ulaşamadığı yerler hakkında şikayetler geliyor. Aynı zamanda şoförlerin ve yetkililerinin kaba davranmalarından dolayı çok şikayet geliyor. Bunun için belediye zabıta müdürlüğümüz bir hazırlık içinde. Bundan sonra acımasızca cezalar verilecek. Halk otobüsleri başkanı ve yönetim kurulu üyeleri ile anlaştık. Onlar da rahatsızlar. Ereğli’nin coğrafi durumu bakımından engebeli ve dar yollarının olması halk otobüslerin bazı mahallelere girmekte zorlandığını görüyoruz. İTÜ’nün raporları kanun maddesi gibidir. Hocalarımız uzun zamandır Ereğli’de çalışıyorlar. Bir takım yeni kararlar almak üzereyiz.”

Ardından İTÜ’den Doç. Dr. Murat Ergün, hazırladıkları Karadeniz Ereğli Şehir içi Toplu Taşıma Sistemi Rehabilitasyonu sonuç raporu hakkında brifing verdi.

İKİNCİ OTURUM

Karadeniz Ereğli belediye Meclisi’nin ikinci oturumunda ise toplu taşımaya yönelik İstanbul Teknik Üniversitesi ve Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifi ile birlikte hazırladığı Toplu Ulaşımda Rehabilitasyon Projesi, Belediye Meclis Toplantısı’nda onaylandı.

BÜYÜK OTOBÜSLER DEVEREDE...

Buna göre mesafeye göre ücretlendirme yapılacak, 6 adet 100 kişilik yeni otobüs alınarak Kemer-Hastane, Plaj-Kemer arasında kesintisiz sefer yapacak, güzergahlar, sefer saat programları ve araç tipleri yeniden belirlenecek, toplu taşıma araçlarının kalkış yerleri, durak yerleri ve depolama alanları revize edilerek değişen şartlara göre Kdz. Ereğli’de toplu taşıma sistemi daha modern ve verimli hale getirilecek.

Posbıyık, konuya ilişkin verdiği detay bilgilerde ise şunları kaydetti:

Proje kapsamında araç tiplerinin günün şartlarına, yolculuk sayımlarına ve güzergah ile yolların durumuna göre teknik özellikleri ve taşıma kapasiteleri yönüyle revize edildiği; bu kapsamda mevcut araç taşıma kapasitesi olan 5.750’yi aşmayacak şekilde 115 adet 14-16 kişi kapasiteli engelli taşımaya uygun şehir tipi minibüs, 58 adet 50 kişi kapasiteli engelli taşımaya uygun şehir tipi midibüs (küçük otobüs) ve 6 adet  100 kişi kapasiteli engelli taşımaya uygun şehir tipi büyük otobüs ile toplu taşıma hizmetinin sürdürülmesi gerektiği, kapasite artırımı olmadığı, müktesep haklar çerçevesinde mevcut halk otobüsü sahiplerinin araçlarının dönüşüme tabi tutulması gerektiği anlaşılmıştır.”

AK PARTİLİ ÜYELERE SİTEM ETTİ

Yapılan oylama sonucunda AK Parti Grubunun ret, İyi Parti üyelerinin çekimser oylarına karşın CHP Grubunun kabul oylarıyla Toplu Ulaşımda Rehabilitasyon Projesi oy çokluğuyla meclisten geçti.

Bu arada, söz konusu projeye ilişkin yapılan oylamaya ‘red’ veren AK Partili Belediye meclis Üyelerine yönelik Posbıyık, “Ereğli’nin toplu taşıma sisteminde devrim yapıyorum buna da muhalefet ediyorsunuz” diyerek sitemde bulundu.

Buna göre mesafeye göre ücretlendirme yapılacak, 6 adet 100 kişilik yeni otobüs alınarak Kemer-Hastane, Plaj-Kemer arasında kesintisiz sefer yapacak, güzergahlar, sefer saat programları ve araç tipleri yeniden belirlenecek, toplu taşıma araçlarının kalkış yerleri, durak yerleri ve depolama alanları revize edilerek değişen şartlara göre Kdz. Ereğli’de toplu taşıma sistemi daha modern ve verimli hale getirilecek.




Bu sayfayı yazdır

3.05.2024 14:42:52

Bu haber 387 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (1)
04.05.2024 00:02:33
Emin Semih Özkök diyor ki;

Büyük otobüs çözüm değildir. Trafik sıkışıklığını arttıracaktır. Uzun vadeli çözüm için hafif raylı sistem projeksiyonu hazırlanması zorunluluktur




Şu anda 9 kişi online
Toplam ziyaret : 76.431.059

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
953 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
1109 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2120 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri