(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

CUMHURİYETİMİZİN ANIT KURUMLARINDANDIR

(Haber: Orhan Akyüz) - Zonguldak’taki Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Ereğli Kömür Havzası Amelebirliği Biriktirme ve Yardımlaşma Sandığı (Amelebirliği) Başkanı Veli Köktürk, Amelebirliği’nin, Cumhuriyet’in kurulan ilk sosyal güvenlik kurumu olduğunu hatırlattı.

Hakimiyet Yalın Grubu Zonguldak Bölge Sorumlusu Gazeteci Orhan Akyüz, Şenol Yücel’in yerine Amelebirliği Başkanlığına atanan Köktürk’e ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu.

“CUMHURİYETİMİZİN ANIT KURUMLARINDANDIR”

Akyüz’ün, ziyaret sırasında kurum ile ilgili bilgiler aldığı Köktürk, yaptığı açıklamada, Amelebirliği’nin, 7 bin 800 üyesi olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Sandığımız; 10 Eylül 1921 tarihinde yürürlüğe giren 151 sayılı ve ‘Ereğli Havza-i Fahmiyesi Maden Amelesinin Hukukuna Mütealik Kanunu’ ile temelleri atılmış ve ilgili kanunun 4. maddesine istinaden 22 Temmuz 1923 tarihinde Bakanlar Kurulu tarafından onaylanarak 2608 Sayılı Kararname ile kurulmuş Cumhuriyetimizin anıt kurumlarındandır. Amelebirliği, idari ve mali acıdan özerk ve tüzel kişiliğe sahip Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bağlı bir kuruluştur.
Sandığımız; Zonguldak taş kömürü havzasında çalışan madencilerin çalışma koşularının düzenlenmesinde etkin rol oynamıştır. Günümüze bakıldığında son derece doğal bir hakmış gibi görünen ancak o günkü koşularda emekçinin yaşamında devrim niteliğinde değişim sağlayan yenilikler getirmiştir.”

“7 BİN 800 ÜYEMİZ VAR”

Başkan Köktürk, şöyle devam etti:

“Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda (TTK) yer altında ve yer üstünde istihdam edilen 7 bin 800 işçi sandığımıza üye durumundadır. Üyelerimize geçici iş göremezlik ve çocuklarına öğrenim yardımı, son yardım, iş kazaları yardımları, iş kazaları maluliyet aylığı, iş kazaları maluliyet toptan ödemesi, iş kazaları hak sahipleri aylığı, iş kazaları öğrenim, ödünç para (ikraz), evlilik ve doğum, gayrimenkul ikraz ve misafirhane hizmeti gibi sosyal yardımlar sunulmaktadır.”

Bu arada ziyaretten ziyadesiyle memnuniyet duyduğunu dile getiren Başkan Köktürk ikramlarda bulundu, ayrıca günün anısına fotoğraf çekimi yapıldı.




Bu sayfayı yazdır

17.04.2024 09:13:39

Bu haber 167 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 14 kişi online
Toplam ziyaret : 76.174.296

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
392 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
696 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1809 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri