(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

HARİKA ÇOCUKLAR!

(Haber: Fikri Kapan) - Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK)’nun 55. Öğrenci Araştırma Projeleri Yarışmasına, Zonguldak İl genelinden 8 proje katılmaya hak kazandı.

TÜBİTAK’ın resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre, 2024 Yılı TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasına 23 bin 66 proje müracaatında bulunuldu.

TÜBİTAK tarafından oluşturulan jürinin değerlendirmesi ve ön değerlendirme sonucu 12 alanda 8’i Zonguldak Bölgesinden olmak üzere 1219 proje bölge yarışmalarına katılmaya hak kazandı.

Bölge Yarışmaları kapsamında proje sergisi ve ödül töreni, 4-7 Mart 2024 tarihleri arasında 12 Bölgede yüz yüze yapılacak.

EREĞLİ’DEN 4, ZONGULDAK VE ALAPLI’DAN 2’ŞER PROJE

TÜBİTAK 2204 A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasına Karadeniz Ereğli’deki Şahinde Hayrettin Yavuz Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) öğrencilerinden 4 proje yarışmaya katılacak.

Zonguldak Alaplı Anadolu İmam Hatip Lisesi, Zonguldak Özel Alaplı Bahçeşehir Koleji Fen Lisesi, Zonguldak Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı Bilim ve Sanat Merkezi ve Zonguldak Borsa İstanbul Anadolu Lisesi’nden 1’er proje de yarışmaya katılma daveti aldı.

AKGÜL SOSYAL HESABINDAN KUTLADI

Karadeniz Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Akgül, elde edilen başarıyı kutladı.

Akgül, sosyal hesaplarındaki görsel paylaşımında, “2024 Yılı TÜBİTAK 2204-A Liselerarası Proje Yarışmasında 4 proje ile Ankara’ya çağırılan Kdz. Ereğli Şahinde-Hayrettin Yavuz Bilim ve Sanat Merkezi Müdürlüğümüz, öğrencilerimiz ve emeği geçen öğretmenlerimizi tebrik ediyorum” ifadelerine yer verdi.

PROJE ÖĞRETMENİ KUTLADI

Bu arada, BİLSEM Fizik öğretmeni Adnan Akyüz de sosyal paylaşımında; kendisinin rehberlik ettiği Onat Akın, “Seralarda Yenilikçi Isı Kontrolü: Yeni Boya Teknolojisiyle Enerji Verimliliği”, İrem Kabakçı ile Arda Kayıkcı’nın “Phyphox ve Stroboskop ile Rüzgarın Esintisini Yakalama; Yenilikçi Anemometre Projesi”, Ela Yağmur Bayram’ın da “Titreşim Gücüyle Taze Kal; Ultrasesle Besinlerin Sonsuz Tazeliği başlıklı (3) Matematik öğretmeni Mustafa Kemal İnce rehberlik ettiği Zeren Akdemir’in “Ekoku Belli Olan Tamsayı Üzerine Özgün Algoritma Tasarımı” (1) projelerinin Ankara Bölge Sergisine davet edildiğini hatırlatarak, “Tebrikler Çocuklar, geleceğimiz bilime inanan sizlerle daha aydınlık olacak. Öğrencilerimi ve her zaman destek olan ailelerini can-ı gönülden kutluyorum” dedi.




Bu sayfayı yazdır

23.02.2024 09:15:21

Bu haber 559 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 7 kişi online
Toplam ziyaret : 76.200.022

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
512 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
710 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2023 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri