(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

MEŞALELERLE KARŞILANDI!

Zonguldak’ın Ereğli İlçe Belediyesi ile Belediye -İş Sendikası arasında 911 işçiyi kapsayan Toplu İş Sözleşmesinin imza töreni Atatürk Kültür Merkezi Dündar Güçeri Salonunda yapıldı.

Salona; eşi Neriman Posbıyık ile birlikte giren Başkan Posbıyık’ı işçiler, meşalelerle karşıladı.

Salonda Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşının okunması ardından konuşan Posbıyık, işçinin maaşlarına yüzde 93 oranında zam yaptıklarını hatırlatarak, en düşük işçinin maaşının 30 bin 515 liraya ulaştığını söyledi.

Gerçekleştirilen ek sözleşmenin hayırlı uğurlu olması dileğinde bulunan Posbıyık, işçilere hitaben şunları kaydetti:

“Biz Ereğli gibi koskocaman bir aileyiz. Bizim görevimiz onlara hizmet etmek.  Ereğli’de yaşayanlar bizim patronumuz. En zengininden en fakirine kadar ödedikleri vergilerden biz maaşlarımızı alıyoruz. Alın terimizin karşılığını, partisi, partisi hiç önemli değil Ereğli’de yaşayanlar veriyor. Onun için bizim görevimiz en iyi hizmeti yapmak. Halkımızın duasını almamız lazım. Her zaman söylediğim gibi bizim patronumuz olan Ereğli halkına kibar ve nazik davranacaksınız. Vatandaş usulü, gerekçeleri bilmeyebilir, yanlış bir şey isteyebilir, olmayacak bir şey isteyebilir ama her zaman sizlerden rica ediyorum insanlara ters davranmayacaksınız, güler yüzle davranacaksınız. Doğruları anlatacaksınız.Sizlerle, her birinizle iftihar ediyorum, gurur duyuyorum.  Sizlerin her zaman mutlu olmanızı istiyorum.  İmkanlardan yararlandırmaya çalışıyorum.

YÜZDE 93 ORANINDA ZAM

1 Temmuz 2024’e kadar benim ilave bir sözleşme yapmama gerek yoktu ama Türkiye’deki bu enflasyon ve sıkıntılar ile ağır geçim şartlarında insanlar eziliyor. Ben de işçimi ezdirmem. Sendika yetkililerini davet ettim ve ekip arkadaşlarımla bir çalışma yaparak hem şirket hem daimi işçi için ek sözleşme imzalamaya karar verdik.  Belediyenin de durumunu göz önüne alarak bir çalışma yaptık. Hayırlı uğurlu olsun. Ailenizle birlikte güle güle sağlık sıhhat içerisinde harcayın."

Belediye-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Kemal Çavuşoğlu, Başkan Posbıyık’a işçiye verdiği destekler nedeniyle teşekkür ederek, “Biz işçiyiz, emekçiyiz, üretiriz, üretimden gelen gücümüzü kullanırız. Bu enflasyonda sıcağa kar dayanmaz dedikleri gibi maaşlar eridi ancak sayın Belediye Başkanımız ek protokol yaparak çok güzel bir sözleşmeye imza attık” dedi.

Çavuşoğlu’nun Posbıyık’a çiçek takdim ettiği toplantıda Belediye-İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Osman Karataş, Şube Başkan Yardımcısı Hasan Aydın, sendika yetkilisi Recep Köksal, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, daire müdürleri ve çok sayıda işçi yer aldı.




Bu sayfayı yazdır

14.02.2024 20:35:07

Bu haber 815 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 20 kişi online
Toplam ziyaret : 76.220.658

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
636 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
722 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2036 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri