(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ER VE ERBAŞLARA ÜCRETSİZ

 (Haber: Orhan Akyüz) - Zonguldak’ta, 2024 yılına girildiğinde vatandaşların ayakkabılarını boyatmaları da sağanak zamlardan nasibini aldı.

Kent merkezindeki Gazi Boya Bakım Salonu iş yerinde ayakkabı boyacılığını 18 yıldır yaptığını bildiren engelli 56 yaşındaki Erol Arat, 6 aylıkken yüksek ateş sonucu çocuk felci geçirdiğini ve hayata ayakkabı boyacılığı yaparak adım attığını söyledi.

ZAMLI AYAKKABI BOYAMA ÜCRETİ 25 LİRA-150 LİRA ARASINDA

Tedarik ettiği ürünlerine fahiş fiyat artışı uygulandığından kendisinin de verdiği hizmete mecburen yeni yılda zam yansıtmak zorunda kaldığını, bundan dolayı ayakkabı boyama ücretini en ucuzunu 20 liradan 25 liraya, en pahalısını da (ayakkabı renk değiştirme, spor ayakkabı boyama ve bakım temizliği vb.) 100 liradan 150 liraya yükselttiğini anlatan Arat, şöyle konuştu:

“Ayakkabı boyama fiyat tarifemiz 25 lira ile 150 lira arasında değişmektedir. Zam yapmayı istemezdim, ancak tedarik ettiğimiz ürünlere fahiş oranlarda yansıtılan zamlardan dolayı istemeye istemeye hizmetimizde fiyat artışına gittik.  Bu arada deri mont da boyamaktayım.
Diğer yandan da hayat pahalılığından yeni ayakkabı alamadıklarını öğrendiğimiz çok sayıda vatandaş, tercihlerini ayakkabılarını boyatmaktan yana kullandıklarını söylüyorlar. İnsanların geçim sıkıntısından belleri bükülmüş durumda, Allah herkesin yardımcısı olsun.”

ER VE ERBAŞLARA ÜCRETSİZ

Ayakkabı boyacısı Arat, er ve erbaşların ayakkabılarını uzun yıllardır ücretsiz boyadığından, Genelkurmay Başkanlığı’ndan teşekkür telefonu aldığına dikkati çekerek, ‘’Engelli olduğumdan dolayı askerlik yapamadım. İçimde sürekli yer eden askerlik sevdası vardı, bunu da er ve erbaşların ayakkabılarını boyayarak dindirmeye çalışıyorum. Er ve erbaşların ayakkabılarını hayatımın sonuna dek ücretsiz boyayacağım. İş yerime de ‘er ve erbaşların ayakkabıları ücretsiz boyanır’ şeklinde yazı yazdım’’ dedi.

İŞ YERİNDEKİ ANLAMLI MESAJLAR DİKKAT ÇEKİYOR

Ayakkabı boyacısı Erol Arat’ın iş yerinin içine ve dış kısmına, ‘’Yalnız Elleriyle Çalışan İnsan İşçidir. Elleri ve Kafasıyla Birlikte Çalışan İnsan Ustadır. Elleri, Kafası ve Kalbiyle Birlikte Çalışan İnsan Zanaatkardır’’ ile ‘’Er ve Erbaşların Ayakkabıları Ücretsiz Boyanır’’ yazıları dikkat çekiyor.




Bu sayfayı yazdır

3.01.2024 10:45:29

Bu haber 1413 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 2 kişi online
Toplam ziyaret : 76.207.919

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
519 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
715 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2028 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri