(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

TÜRKİYE’NİNUNUTMAYACAĞI GÜN

Zonguldak’ta, “4-8 Ocak 1991’de gerçekleştirilen “Büyük Madenci yürüyüşü”nün, sadece sendikal mücadele tarihinin simgelerinden değil, dünya sendikal mücadelesinin en önemli eylemlerinden biri olduğu savunuldu.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) yönetim Kurulu’nun, 4-8 Ocak Büyük Madenci Yürüyüşü’nün 33. Yıl ıdolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:

DÜNYANIN EN ÖNEMLİ EYLEMİDİR

 “4-8 Ocak 1991 tarihi, sadece sendikal mücadele tarihimizin en önemli simgelerinden biri değil, dünya sendikal mücadelesinin en önemli eylemlerinden biridir. Öyle ki; bu mücadelemiz bugün dünyanın birçok ülkesinde örnek olarak gösterilmektedir. 4 Ocak tarihi, maden ocaklarımızı, demir-çelik sektörümüzü, enerji sektörümüzü, ülkemiz sanayisini, yani üretim kültürünü hedef alanlara karşı, maden işçilerinin, MTA işçilerinin, Zonguldak ve bölge halkının verdiği büyük mücadelenin günüdür.

150 BİN İNSAN 5 GÜN YÜRÜDÜ

30 Kasım 1990 tarihinde başlayan grevle, Zonguldak caddelerinde haklı taleplerini haykıran ve siyasi iktidarı uyaran maden işçileri ile Zonguldak ve bölge halkı, 4 Ocak’ta Ankara yoluna çıktı.
150 bine yakın insanla Ankara’ya yürüdüğümüz ve sesimizi dünyaya duyurduğumuz 4-8 Ocak 1991 Ankara Yürüyüşümüz ile Madenci Feneri, Türkiye’yi aydınlattı.
Kar-kış demeden yollara çıkan 150 bine yakın insan, 5 gün boyunca yollarda, dağda-bayırda büyük bir kararlılık ve disiplin ile sloganlarını haykırdı. Mengen’de kurulan barikat önünde tüm dünyaya sesini duyurdu. Madenciler, haklı ve meşru bir mücadele içinde olmaktan aldıkları güç ile ülkemiz demokrasi mücadelesine altın bir sayfa ekledi.

LİDER SENDİKACI DENİZER…

Maden işçilerine ve Zonguldak halkına, böylesine örnek ve büyük bir eylemi gerçekleştirme başarısını sağlayan güç, lider sendikacı Şemsi Denizer ve Sendikamız Yönetim kadroları ile bölgemiz insanının üretim, madencilik ve mücadele kültürüdür.
Bugün maden ocaklarımız, demir-çelik fabrikalarımız, Maden Tetkik Arama Kurumumuz halen ayaktaysa, verilen mücadele ve o mücadelenin bize öğrettikleriyle dimdik ayakta durmamızdandır. Bu anlayışla mücadelemizi hep birlikte sürdüreceğiz.
Bugün yaşanan savaşlar ve enerji piyasasındaki dalgalanmalar nedeniyle koklaşabilir özelliğiyle ülkemiz demir-çelik sektörünün, dolayısıyla sanayinin güvencesi olan Zonguldak Taşkömürü Havzamıza ve TTK’ya sahip çıkmak ve üretimi artırmak, MTA’yı daha aktif çalışır hale getirmek, TKİ ve tüm yeraltı kaynaklarımıza sahip çıkmak mecburiyetimiz var.
1990 yılında yaşadığımız örnek grevin ve 4-8 Ocak 1991 tarihinde sesimizi dünyaya duyurduğumuz Büyük Yürüyüşün öncüsü Rahmetli Genel Başkanımız Şemsi Denizer’i şükranla anıyor, birlikte hareket edebilme yeteneğiyle başarıya nasıl ulaşılacağını gösteren maden işçilerimizi, MTA işçilerimizi, Zonguldak ve bölge halkını, tüm demokrasi güçlerini saygıyla selamlıyoruz.”




Bu sayfayı yazdır

2.01.2024 15:51:43

Bu haber 2684 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)






Şu anda 58 kişi online
Toplam ziyaret : 81.690.287

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
BU SEFERLİK SİTEM DİYELİM!


Devamını oku »

15.04.2025 11:32:03 tarihinde yazıldı
463 kez okundu

MİDE KANSERİNDE ENDOSKOPİK TEDAVİ


Devamını oku »

10.03.2025 10:24:15 tarihinde yazıldı
1054 kez okundu


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
SEVİNİN ÇOCUKLAR!


Devamını oku »

29.04.2025 15:37:34 tarihinde yazıldı
631 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

SANIRSINIZ KAVGA EDİYORLAR!




Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri