(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

FELAKETİN İZLERİNİ SİLMEK İÇİN…

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde etkili olan aşırı sağanak yağış ve ‘kasırga’ etkisinde yaşanan ‘Tam Fırtına’ sonrası oluşan olumsuzluklar Belediye ekiplerince giderilmeye çalışılıyor.

Ereğli Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, 19 Kasım’da yaşanan afetin ardından Belediye başkanı Halil Posbıyık’ın talimatı ile kent gelelinde saha çalışmalarına devam edildiği belirtildi.

Posbıyık’ın da çalışmaları anlık olarak takip ettiği anlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Temizlik İşleri Müdürlüğü, felaket nedeniyle kent genelinde oluşan çamur, balçık, ağaç yıkımları başta olmak üzere temizlik çalışmalarına devam ediyor. Yollar yıkanıyor, bodrum katlarındaki balçıklar temizleniyor. Çatı atıkları kaldırılıyor, halkın yoğun kullanımındaki otobüs durakları yıkanıyor. Park ve Bahçeler Birimi yıkılan ağaçları kaldırma çalışmalarına devam ediyor, tehlikeli dallarda budama çalışmalarını sürdürüyor. 
Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü oluşan afet sonrası müdürlüğe bağlı ekiplerle şehrin zarar gören bölgelerinde yağmur suyu hatları kanalları ile kanalizasyon hatlarının temizliğini yaparak işlerliğini artırdı. Ayrıca su basması yaşanan bölgelerde vidanjör araçları ile su çekimleri yapıldı, gelen taleplere göre yapılmaya devam ediliyor. Desteğe gelen İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri ile birlikte Q 800 milimetre ana kanalizasyon kollektör hattı tamamen temizlendi. Dere yatakları ve kuru derelerde oluşan birikintiler DSİ ve belediye ekipleri tarafından temizleme çalışmalarına devam ediliyor.

MEZARLIKLARA ÖZEL İLGİ

Mezarlıklar Müdürlüğü ekipleri afette büyük zarar gören Şehir Mezarlığı ve Kestaneci Mezarlığı’ndaki çalışmalarına kesintisiz devam ediyor. Şehir mezarlığında devrilen 150 ağaç kesildi, dalları atıldı, kök sökme çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmalar iş makinelerinin girebildiği alanlarda iş makinesi yardımıyla, giremediği alanlarda Mezarlıklar Müdürlüğü ekipleri marifetiyle sürüyor. Desteğe gelen İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin desteğiyle Kestaneci Mezarlığı’nda devrilen ağaçların tümü kesildi, alan temizliği ve kök sökme çalışmaları sürüyor. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri ise zarar gören alt ve üst yapıda onarım çalışmalarını sürdürüyor. Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Zabıta ve İtfaiye ile diğer ilgili müdürlükler kendi alanlarında çalışmalarına devam ediyor.”




Bu sayfayı yazdır

21.12.2023 17:21:32

Bu haber 620 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)






Şu anda 81 kişi online
Toplam ziyaret : 81.690.648

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
BU SEFERLİK SİTEM DİYELİM!


Devamını oku »

15.04.2025 11:32:03 tarihinde yazıldı
464 kez okundu

MİDE KANSERİNDE ENDOSKOPİK TEDAVİ


Devamını oku »

10.03.2025 10:24:15 tarihinde yazıldı
1055 kez okundu


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
SEVİNİN ÇOCUKLAR!


Devamını oku »

29.04.2025 15:37:34 tarihinde yazıldı
632 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

SANIRSINIZ KAVGA EDİYORLAR!




Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri