(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

DÜNYADA BİR İLK!..

Türkiye Bilardo Federasyonu (TBF) Başkanı Ersan Ercan, futbol ve voleybolda uygulanan (VAR) VAR (Video Assistant Referee -Video Yardımcı Hakem) uygulamasını, Dünyada ilk kez Türkiye’de hayata geçireceklerini söyledi.

Ercan, Hakimiyet Yayın Grubu Sahibi Fikri Kapan’a yaptığı açıklamada, Türkiye’deki bilardo sporunun, dünyada önemli yer tuttuğunu söyledi.

Federasyon olarak Ankara’nın Gölbaşı İlçesinde tesislerinin de yine dünyaya örnek olduğunu belirten Ercan, şöyle dedi:

“Spor olarak dünyada yakaladığımız üstün başarıları, tesislerimiz ile bütünleştirirken, gelişen teknolojiyi de yakından takip ediyoruz. Bu kapsamda, özellikle futbol ve voleybol karşılaşmalarında uygulanan VAR sistemini bilardo sporumuzda da uygulamaya karar verdik.
Gölbaşı’ndaki tesislerimizde kurduğumuz VAR sistemi ile resmi müsabakalarımız takip ediliyor. Özellikle tartışmalı pozisyonlar için son derece önemli olacağını tespit ettiğimiz VAR uygulamasını test mahiyetli 2 ay kadar sürdüreceğiz. Masa başına 2 kamera ile sürdürdüğümüz VAR çalışmamızı; yıl sonuna kadar sistemin tüm ayrıntılarını, öngörülemeyen eksikliklerini görüp ve kuralları tam olarak tespit ettikten sonra,2024 yılı itibarıyla da resmen hayata geçirmeyi planlıyoruz.

DÜNYAYA ÖRNEK OLACAK

Sistem sayesinde maç içindeki tartışmalı pozisyonların çok büyük ölçüde çözüme kavuşacağını düşündüğümüz uygulamamız, Dünya bilardo camiasında da bir ‘İlk’ ve ‘örnek’ olacak. Uygulamanın devamında bilardo sporunun yer aldığı ülkelerinde VAR uygulamasına başlanacağını tahmin ediyoruz.
Hayata geçirdiğimiz yeni sistembilardo spor camiamıza hayırlı olsun."

SİSTEM NASIL İŞLEYECEK

Resmi olarak 2024’de hayata geçirilecek uygulamadaki kurallar şöyle olacak:

Her sporcunun maç içinde 1 kez itiraz ve VAR'a gitme hakkı bulunacaktır. Sporcu itirazında haklı çıkarsa 1 hakkı geri verilecektir.

 Maçın hakeminin gerekli gördüğü her an VAR' a gitme hakkı vardır.

VAR ekranına sadece hakem gidebilecek ve orada bulunan yardımcı hakem ile birlikte pozisyonu değerlendirerek kararını verecektir.




Bu sayfayı yazdır

7.11.2023 15:07:12

Bu haber 359 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (1)
08.11.2023 07:43:05
Çilek Kentli diyor ki;

Dünyada ilk kez kısmı çok yanlış. Ersan Ercan sanırım hiç Snooker maçı izlememiş. Bu bahsi geçen olay yıllardır Snooker maçlarında kullanılıyor zaten, hatta sanal gerçeklik ve 3 boyutlu görüntüleme de var İyi forumlar )




Şu anda 5 kişi online
Toplam ziyaret : 76.215.407

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
629 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
719 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2033 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri