(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ...

TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta 6. Haftasında, Van’da oynanan Vanspor-Zonguldak Kömürspor karşılaşması sonrası, Zonguldak ekibine yapılan saldırıya sert tepkiler geldi.

İlk tepkiyi, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri ve aynı zamanda Zonguldakspor Yönetim Kurulu üyesi Tayfun Demir verdi.

Demir, yazılı açıklamasında, Atatürk Stadı’nda oynanan karşılaşmanın 90+6’ıncı dakikasında ev sahibi takımın bulduğu gol ile karşılaşmanın Vanspor’un 1-0 üstünlüğü ile tamamlandığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

“Maç bitiminde Vanspor kulüp başkanı korumaları ve birkaç yönetici, Zonguldakkömürspor soyunma odasına girerek kalecimiz Egemen ve oyuncumuz Nuri Terliksiz'e önce küfür etmek suretiyle sonrasında ise darp ederek yaralamışlardır. Ambulansla hastaneye kaldırılan iki oyuncumuz tedavi altına alınmıştır. Saldırganların silahla tehditler savurduğu görülmüş ve yaşanılan korku ve vehametin ne denli büyük olduğu buradan anlaşılmaktadır. 
Bizler, emeğin başkentinin şanlı kulübü olarak bu olayları çıkaran kişi ve kişilerin tespit edilerek adli makamlarca derhal soruşturma başlatılmasını ve TFF'nin en kısa sürede bir açıklama yapmasını beklemekteyiz. Yaşanan olaylarda yaralanan oyuncularımıza acil şifalar diler, Zonguldak Kömürspor camiasına geçmiş olsun dileklerimi sunarım.”

İKİNCİ AÇIKLAMA ERTUĞRUL’DAN

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğ Ertuğrul da, yaşanan olayın üzüntü ve endişe verici olduğunu belirterek, şöyle dedi:

“İddiaların bir an önce araştırılması ve gereken cezaların verilmesi gerekmektedir. Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'daki cezaların uygulanması gerektiğini vurgulayan Ertuğrul, Bu konunun takipçisi olacağız. Ancak yasaların etkin biçimde uygulanmasıyla bu sorunların önüne geçilebilecektirKarşılıklı mücadelenin içerisinde yenmenin, yenilmenin, berabere kalmanın olduğu sonuçların olabileceği müsabakalardır. Bu her spor dalı için geçerli olan bir durumdur. Sporun ruhu, anlamı kardeşliktir, birliktir, beraberliktir, hoşgörüdür. Zonguldak ile Van arasında bu kardeşlik bağı, 2011 yılında Van’da gerçekleşen deprem felaketi sonrasındaki dayanışmayla eskiye dayanmaktadır. Bu bağlara gölge düşürecek biçimde gerçekleşecek şiddetin hiçbir türünü tasvip etmiyorum. Bu tür olayların futbolumuzda ve sporumuzda yeri yoktur. Yaralanan sporcularımız başta olmak üzere; spor camiamıza, Madenci Torunları Kulübümüz Zonguldak Kömürspor futbolcularına, Zonguldak camiasına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.”

AVCI’NIN AÇIKLAMASI

AK Parti Zonguldak Milletvekili Muammer Avcı ise “Zonguldak Kömürspor’a kimse el uzatamaz” ifadeleriyle başladığı sert açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Cennet ülkemizin kadim şehri Van’da oynadığı müsabaka da, ev sahibi takım Van Spor FK tarafından, spor ile bağdaşmayacak sportmenlik dışı davranışlar sergilenmiş, oyuncularımızın can güvenliği tehlikeye girmiştir. Kulübümüzden yapılan açıklamaya istinaden; soyunma odasına kadar varan olaylar, sporun dostluk ve kardeşlik ruhuna zarar verdiği gibi, eminim ki Zonguldaksporlular kadar Vansporlu kardeşlerimizi de üzmüştür.

2011 yılında Zonguldaklı madencilerin, Van depremi sonrası arama kurtarma çalışmalarında yaptıkları görev ile iki kentin arasında oluşan kardeşlik hukukuna; birkaç kendini bilmez sorumsuz yöneticinin davranışları asla gölge düşüremez. 

Hepimizde üzüntüye sebebiyet veren,  şiddet olaylarının araştırılması, ilgili kişilerin TFF nezdinde PFDK’dan cezalandırılması için konunun sonuna kadar takipçisi olacağımı belirtmek istiyorum. Sporun dostluk ruhuna zarar verecek bu tür olayların tekrar yaşanmaması dileğiyle, takımımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.

Ayrıca lacivert-kırmızı renklere gönül vermiş tüm taraftarlarımızı, 8 Ekim Pazar günü oynayacağımız İçel İdmanyurdu maçında, Karaelmas Stadına İşçinin Milli Takımı Zonguldak Kömürspor’a destek vermeye davet ediyorum.”




Bu sayfayı yazdır

3.10.2023 09:22:47

Bu haber 1181 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 3 kişi online
Toplam ziyaret : 76.214.154

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
527 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
718 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2031 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri