(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

EKMEĞE ZAM SİNYALİ!

Ülke genelinde ekmek fiyatlarında artış beklendiği ileri sürüldü.

Türkiye genelinde Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından sağlanan un desteğinin kaldırılması sonrasında ekmeğe yüksek oranda zam geleceği öğrenildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı (TMO) tarafından fırıncılara sağlanan un desteğinin kaldırıldığı bildirildi. Bu kararın ardından, artan maliyetler nedeniyle ekmek fiyatlarında bir zam kaçınılmaz hale geldi. Yapılan açıklamaya göre, ülke genelindeki 81 ilde ekmek fiyatları 10 TL olarak belirlendi. Yeni zam planlarına göre, bu zammın kısa sürede yürürlüğe girmesi bekleniyor.

TMO (Toprak Mahsulleri Ofisi) tarafından sağlanan un desteği fırıncılara verilmeme kararı alındı. Bu kararın ardından, un fiyatlarındaki artış nedeniyle fırıncıların maliyetleri neredeyse iki katına çıktı. Maliyetleri karşılayabilmek için bir ekmeğin en az 10 TL olması gerektiğini belirtildi. Un fiyatlarının desteğin kalkmasıyla 645 TL'ye kadar yükseldiği ifade edildi. Bir çuval unun daha önce fiyatının 345 TL ile 355 TL arasında değiştiği bilgisi paylaşıldı. Aylık 300 çuval işleyen bir fırının maliyetinin 90 bin TL arttığına dikkat çekildi.
Zonguldak il genelinde una yapılan desteğin kaldırılması ile ekmek fiyatlarının Türkiye genelinde olduğu gibi fiyatının 10 liradan satılacağı ifade edilirken, Undan kaldırılan desteğin ardından yakın zaman içerisinde Türkiye geneli olduğu gibi Bartın, Zonguldak merkez, Çaycuma, Devrek, Kilimli, Kozlu, Ereğli, ve Alaplı ilçelerinde de zam müracaatının yapılaması için hazırlıkların yapıldığı öğrenildi.




Bu sayfayı yazdır

14.06.2023 11:12:38

Bu haber 977 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (1)
14.06.2023 11:56:25
Eşfak kınık diyor ki;

Olması gerekir en ucuz ekmek kaldı yılbaşından zam gelir





Şu anda 35 kişi online
Toplam ziyaret : 87.156.930

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi






Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
KDZ. EREĞLİBELEDİYESPOR, ERDEMİR STADI, ÖMÜR BOYU BAŞARI ONUR ÖDÜLÜ


Devamını oku »

24.02.2026 09:13:38 tarihinde yazıldı
4449 kez okundu

Orhan AKYÜZ { ORHAN AKYÜZ’ÜN YARUMUYLA... }
TTK BOŞALIYOR!


Devamını oku »

24.02.2026 09:37:58 tarihinde yazıldı
4320 kez okundu


ACI AMA GERÇEK


Devamını oku »

3.03.2026 12:57:45 tarihinde yazıldı
3024 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

TANITIM BÖYLE OLUR!


Özhanlar Mobilya


Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri