(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

EREĞLİ AKM'SİNE KAVUŞTU!

Zonguldak’ın Ereğli İlçesindeki Atatürk Kültür Merkezi, yeni düzenlemesi ile açıldı.

Ereğli belediye Başkanı Halil Posbıyık, açılışta yaptığı konuşmada, sanatsal etkinliklerde heyecanının daha da yüksek olduğunu söyledi.

Posbıyık, Ereğli’ye sanat, spor ve müziğin çok yakıştığını belirterek, şunları kaydetti:

 “Çok değerli sanatçılarımız olduğu gibi sanatseverlerimiz de çok fazla sayıda. Biz de o sanatçılara ve sanatseverlere yeni olanaklar hazırlamaya çalışıyoruz. Mevcut Atatürk Kültür Merkezi’ni yenilememiz gerekiyordu. Eskiden 2 salonumuz vardı. Bu salonu 4 taneye çıkarttık. Daha önce resmi açılış öncesi gerçekleşen sergiler sırasında bu salonlar sanatseverler tarafından oldukça beğenildi. Birçok sanatçı buraya geldiğinde çok mutlu ayrılıyorlar, şehir dışında bu olanakların olmadığı paylaşıyorlar. Bu da bizi çok mutlu ediyor.

Bugün sergi salonlarımız ağzına kadar dolu.  Sn. Hamit Oktay Fennibay’ın hazırladığı “Ağacın Büyüsü” isimli Sanatsal Ağaç Tornası Sergisi, Kdz. Ereğli Geleneksel El Sanatçıları Derneği tarafından hazırlanan “Gelenekten Geleceğe”  El Sanatları Karma Sergisi  ve Meral Atsan Sanat Evi tarafından hazırlanan “7’den 70’e” Karma Resim Sergisini sizlerin beğenisine sunacağız. Sergilenen birbirinden değerli, emek dolu çalışmalardan dolayı kıymetli sanatçılarımızı yürekten kutluyorum.

SERGİLER 5 HAZİRAN’A KADAR AÇIK… DAVETLİSİNİZ

Atatürk Kültür Merkezinde yer alan sergiler,  31 Mayıs – 5 Haziran tarihleri arasında sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

Yenilenen etkinlik ve gösteri salonumuzu, yeniden modernize ettik, ekonomik şartlar zor olmasına rağmen yeniledik. Ve bu açılışı yaparken, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Türk Sanat Müziği Topluluğu konseri ile yeni salonumuzu hepinizin beğenisine sunacağız.

Buradaki sergilerimizi dolaştıktan sonra salonumuzun açılışını gerçekleştireceğiz. Bu salonumuza bir açılış yapalım dedik ve salonumuzun yeni isim verelim dedik.

YENİLENEN GÖSTERİ SALONU DR. DÜNDAR GÜÇERİ’NİN ADINI VERDİK

Bu sergi salonlarımızın hepsine rahmetli olmuş çok değerli sanatçılarımızın ismini verdik. Büyük gurur duyuyoruz.  Gösteri salonuna da belediyeye büyük hizmetleri dokunan, daha önceden belediye başkanlığı yapan Sn. Dr. Dündar Güçeri’nin ismini verdik. Belediye meclisimizin oy birliği ile karar verdik. Eski belediye başkanlarımızın olduğu gibi onun da ismini yaşatmaya karar verdik.

EREĞLİ’YE HİZMET EDENLERİ UNUTMUYORUZ

Sizlere Dr. Dündar Güçeri ile bir anımı anlatmak istiyorum. Sene 1971, ben okuldan mezun olarak İnşaat Mühendisi çıktım. Ereğli’ye geldiğimde 3 tane inşaat mühendisi vardı, 3’üncüsü de bendim. Belediye de mühendis yok. Dr. Dündar Güçeri beni davet etti. Bana Fen İşleri Müdürlüğü’nü teklif etti. Kendisi çok değerli bir insandı Allah rahmet eylesin. Geçmiş belediye başkanlarımın hepsini de şükranla yad ediyorum. Hepsi Ereğli’ye büyük katkılarda bulundular, Allah razı olsun. Bu salona da Dr. Dündar Güçeri’nin yaşatmak için ismini verdik. Aramızda Dr. Dündar Güçeri’nin oğlu Cengiz Güçeri de var. Salonumuz Ereğli’nin kültür ve sanatına hayırlı olsun.”

Posbıyık’ın eşi Neriman Posbıyık, Erdemir İşletmeler Genel Müdür Yardımcısı Sinan Bozkurt, siyasi parti ilçe başkanları, Dr. Dündar Güçeri’nin (1963-1973) oğlu Cengiz Güçeri, sivil toplum örgütü temsilcileri, meclis üyeleri, daire müdürleri, sanatçılar ve sanatseverler katıldığı açılışın akşamında ise Dr. Dündar Güçeri Salonu’nda gerçekleşen ilk etkinlikte, İBB Türk Sanat Müziği Topluluğu konser gerçekleştirdi.

Başkan Posbıyık ve eşi Neriman Posbıyık, konserin ardından sanatçılara çiçek takdim ederek; “Türkiye liderliğine yürüyen kıymetli dostum İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na selamlarımı iletiyorum” dedi.




Bu sayfayı yazdır

1.06.2023 14:13:21

Bu haber 445 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 3 kişi online
Toplam ziyaret : 76.019.880

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
803 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
314 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1432 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri