(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ZBEÜ DE ETKİNLİKLER

(Haber: Orhan Akyüz) - Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde (ZBEÜ) etkinlikler düzenlendiği bildirildi.

ZBEÜ Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü’nün, yazılı basın açıklamasında, şunlar kaydedildi:

‘’Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Alaplı Meslek Yüksekokulu’nda (MYO), ‘Deprem ve Deneyimler’ başlıklı konferans düzenlendi. Konferansta, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem felaketi sonrası MYO’da gönüllü olarak hasar tespit çalışmalarında bulunmak üzere Hatay’a giden Öğr. Gör. Ahmet Eren, Öğr. Gör. Kemal Aydın ve Öğr. Gör. Muhammed Yasin Kalça, hem depreme dair teknik bilgiler aktardı hem de deneyimlerini paylaştı.

Yaklaşık 2 saat süren etkinlik, Alaplı MYO Müdürü Doç. Dr. Burçin Şolt’un akademisyenlere teşekkür belgesi takdimiyle sona erdi.

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DANIŞMA KURULU TOPLANTISI

ZBEÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Danışma Kurulu Toplantısı, Enstitü Müdürü Prof. Dr. Fikret Gölgeleyen’in başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıda, Fen Bilimleri Enstitünün faaliyetleri, lisansüstü programların güncel durumu ve açılması planlanan yeni programlar hakkında bilgi verildi. Ayrıca enstitüye bağlı anabilim dalları ile sanayi kuruluşları arasında iş birliğinin geliştirilmesine yönelik atılması gereken adımlar ele alındı.

Bölgemizde, başta enerji alanında olmak üzere ortaya çıkan gelişmeler karşısında lisansüstü programların konumu üzerine fikir alışverişinde bulunulan toplantı, yaklaşık 1 saat sürdü.

ÜNİVERSİTEMİZDE SERTİFİKALI İŞARET DİLİ BİLEN PERSONEL SAYISI ARTIYOR

Üniversitemiz Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nda ‘Türk İşaret Dili Temel Eğitimi Sertifika Programı’ başlattı.

İlki 2015 yılında Üniversitemiz Engelli Öğrenci Birimi tarafından düzenlenen işaret dili eğitiminin bu yıl ki kurs programı dün başladı. Üniversitemiz akademik ve idari personeline yönelik düzenlenen eğitim programının 120 saat verileceği, eğitime katılıp başarılı olanların e-devlet onaylı sertifikaya sahip olacağı ilgili birim tarafından açıklandı. Kursiyerlerden hiçbir ücretin talep edilmediği program kapsamında 15 akademik ve idari personel, dün İlahiyat Fakültesi Z-1 sınıfında resmi olarak kursa başladı.

Kursun açılışına katılan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, akademik ve idari personelden işaret dili kursuna katılanlara teşekkür etti.

Üniversitemizin her alanda erişilebilir olması çabalarını önemsediklerini ifade eden Kutoğlu, kursun ilerleyen dönemlerde tekrar düzenleneceğini ve işaret dili bilen personel sayısının artmasının memnuniyet verici olduğunu ifade etti.

Eğitimin, temmuz ayında sona ereceği bildirildi.

ÜNİVERSİTEDE ENGELLİLER HAFTASI

Üniversitemiz Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenledi.

Engellere ilişkin farkındalığın ve engelsiz bir dünyanın yaratılması amacıyla Zonguldak Valiliği, Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve Üniversitemizin de paydaş olduğu programın birinci gününde Zonguldak Gençlik Merkezi’nde, ‘Engelsiz Spor ve Sanat’ etkinliği gerçekleştirildi.

İki gün önce gerçekleşen etkinlikte Üniversitemiz Devlet Konservatuvarının katkı sunduğu ve Arş. Gör Can Şahin ve Çalgı Yapım Bölümü Yaylı Çalgılar Yapımı Ana Sanat Dalı öğrencilerimizden Kerem Yüksel’in yer aldığı müzik dinletisine katılımcılar tarafından yoğun ilgi gösterildi.

Etkinler kapsamında dün Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğümüzce çevrimiçi panel düzenlendi. Moderatörlüğünü Üniversitemiz Ereğli Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü öğretim üyesi ve Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Necla Işıkdoğan Uğurlu’nun yaptığı panelde konuşan Ege Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Odyoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Pelin Piştav Akmeşe, özel gereksinimli çocuklar için erken dönem dil becerilerinin ayrıntılı değerlendirilmesi ve müdahale programlarında alıcı-ifade edici dil becerilerinin ve sözcük dağarcığının yoğun olarak desteklenmesi gerektiğine vurgu yaptı. Akmeşe, çocukların akademik yaşamı için temel oluşturan erken okuryazarlık becerilerinin okul öncesi yıllarda desteklenmesinin önemli olduğunu da söyledi. Panelde, Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü ve Özel Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç.Dr. Nilay Kayhan ‘Özel Eğitim Politikaları ve Hak Temelli Eğitim Uygulamaları’ başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Sunumunda Birleşmiş Milletler sürdürülebilir kalkınma hedeflerine, ulusal politikalar ve uluslararası taraf olunan yasal düzenlemelere değinen Kayhan, eğitimin hak temelli, erişilebilir, akademik, sosyal ve kültürel hayata tam katılımı benimsenerek sürdürülmesi gerektiğini dile getirdi. Özel eğitim hizmetlerinde kapsayıcı politikaların, gerek program gerekse personel istihdamı anlamında bireyi temel alarak hazırlanması gerektiğini dile getiren Kayhan, izleme değerlendirme çalışmalarına yer verilerek etkili öğretim süreçlerinin sağlanmasının önemini vurguladı.

Etkili öğretim uygulamalarına ilişkin örnekler de paylaşan Kayhan, öğretimsel uyarlamalar ve programların öğrenci için işlevsel amaçları içerecek şekilde ve eğitim öğretim sürecinde tam katılımını sağlamasına yönelik olarak hazırlanmasının önemini belirtti.  

60’ın üzerinde kişinin katıldığı panel, soru cevap bölümü ile sona erdi.




Bu sayfayı yazdır

13.05.2023 14:34:55

Bu haber 389 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 5 kişi online
Toplam ziyaret : 76.003.354

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
793 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
305 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1424 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri