(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

GEREKÇE; ÇARPIK KENTLEŞME...

Milliyetçi hareket Partisi (MHP) Zonguldak Milletvekili Aday Adayı İlkay Demirköse, Türkiye’nin tamamının depremlerin ağırlıklı merkezinde olduğunu, fay hatlarının da Anadolu’ya ‘bütünüyle’ kuşattığını bildirdi.

Demirköse, yazılı açıklamasında, Deprem bölgelerinin ülke genelinde 1 ile 5. Derece arasında değiştiğini, Zonguldak’ın da bu kapsamda 1. ve 2. Derece deprem bölgesinde olduğunu belirtti.

Kahraman Maraş Merkezli depremlerin, bölgedeki 10 ili kapsadığını ve vahim sonuçlar yaşandığını hatırlatan Köse, TBMM İdare Amiri ve MHP Ankara Milletvekili Erkan Haberal’ın, Zonguldak’taki ‘Çarpık Kentleşme’ konusunda TBMM’ye Araştırma Önergesi verdiğini anlatarak, şunları kaydetti:

“Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ilimizde çok vahim sonuçlar yaşadığımız deprem felaketi kışın dondurucu soğuklarında yüreklerimizi yakmıştır. Felaketin meydana geldiği ilk andan itibaren Devlet ve hükümet deprem bölgesinde teyakkuzda, tüm kurum, kuruluş, kural ve değerlerimizle milletimiz tek yumruk ve yekvücut olmuş, bütün imkânlar seferber edilmiştir. Kederli ailelere ve aziz milletimize sabır ve başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Zonguldak, 1. ve 2. derece deprem riski bölgesidir. Aynı zamanda Zonguldak geniş havzalı bir maden kentidir. Bu durumlara göre tedbir alınması gerekmektedir. Zonguldak’ın tamamında çarpık yapılaşma söz konusudur. Zonguldak’ta kentsel dönüşüm, az katlı binaları yıkıp çok katlı binalar olarak adeta ranta dönüşüm olarak uygulanmaktadır. Şehir ve İlçe Merkezleri, yerleşim alanları yüksek katlı binalarla boğulmaktadır. Binaların ve yapıların denetimleri yeterli değildir. Bu konularda defalarca uyarılar yapmamıza, her ortamda gündeme getirmemize rağmen tedbir amaçlı hiçbir çalışma yapılmamış, deprem riski ve maden havzası özelliği dikkate alınmadan Zonguldak’ta çarpık kentleşme hızla devam etmiştir.

-"ÖNERGEYİ HABERAL VERDİ"-

TBMM İdare Amirimiz ve Ankara milletvekilimiz Sayın Erkan Haberal, Zonguldak’taki çarpık kentleşme konusunu, verdiği araştırma önergesi ile TBMM gündemine taşımıştır. Bu konu, Zonguldak için hayati önem taşımaktadır. Zonguldak’ta bütün yetkililer, yerel yönetimler ve vatandaşlarımız bu konu üzerinde sorumluluk bilinci ile hassasiyet göstermeli, Ülkemiz genelinde yaşadığımız deprem felaketlerinden ders alınmalıdır. Zonguldak’ın tamamında mutlaka tedbir alınmalı, çarpık ve düzensiz yapılaşmanın önüne geçilmelidir. Kentsel dönüşüm az katlı binaları yıkıp çok katlı binalar olarak, adeta ranta dönüşüm olarak uygulanmamalıdır. Şehir merkezleri yayılmalıdır, buda kamu binalarının şehir merkezleri dışına taşınmasıyla başlamalıdır.”




Bu sayfayı yazdır

18.02.2023 13:53:12

Bu haber 558 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 43 kişi online
Toplam ziyaret : 76.438.105

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
957 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
1114 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2122 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri