(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

EREĞLİ NEDEN İL OLMALI?

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi Belediye Başkanı Halil Posbıyık, ilçenin ‘İl Olma’ isteğinin, Zonguldak’tan gerekli devlet yatırımları alamadığının sebep olduğunu söyledi.

Posbıyık, Belediye Meclis Toplantısındaki gündem dışı konuşmasında, il olma isteği gerekçelerini maddelerle sıralayarak, “Cumhurbaşkanımıza ‘Ben sizin milletvekilinizim’ dedirten nedenler ne ise biz o yüzden il olmak istiyoruz” dedi. 

EREĞLİ’YE SİYASİ MESAFE KONDU

Türkiye’de, “Cumhuriyetin 100. Yılında 100 İl” çalışmasıyla ilgili gündem oluştğuna ve bazı ilçelerin de ‘İl’ olma çabasına girdiğine değinen Posbıyık, şunları kaydetti:

“Karadeniz Ereğli’nin de il olma talebi bugün başlamış değil, hatırlarsınız; benim ilk belediye başkan adaylığım olan 1989 yılında dile getirilmiş bir konu. İl olalım derken keyfimizden istemiyoruz. Ereğli olarak gerekli yatırımları, destekleri alamadığımız için istiyoruz.

KÖKSAL TOPTAN’IN EREĞLİ’DE BİR İZİ YOK

Buradan Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi, eski bakan ve meclis başkanı Değerli saygıdeğer Köksal Toptan’a saygılarımı iletiyorum.  Kendisini çok severim ve sayarım.

Bartın, 1991 yılında Zonguldak ilinden ayrılarak Türkiye'nin 74. ili oldu.  Karabük, 6 Haziran 1995'te, Çankırı'nın Ovacık ve Eskipazar ilçeleri ile Zonguldak'ın Yenice, Safranbolu ve Eflani ilçelerinin birleştirilmesiyle Türkiye'nin 78. ili oldu. Böylece Zonguldak küçültüldü, Kdz. Ereğli’ye siyaseten mesafe kondu. Sayın Toptan’ın Zonguldak’a, Karabük’e, Bartın’a çok hizmetleri olmuştur.
Bartın’da Köksal Toptan Anadolu Lisesi vardır. Bartın’a Orman Fakültesi kazandırmıştır. Karabük’e hizmetleri oldu. Zonguldak’ta her adımda Köksal Toptan’ın hizmetlerini görüyoruz. Köksal Toptan Stadyumu,  okulları, konferans salonlarını her yerde görüyoruz. Ancak, Ereğli’nin 3 dönem Milletvekili olarak ta en yüksek oyu verdiği sayın Toptan’ın Ereğli’de hiç bir izine rastlayamıyoruz. İşte, ne olduysa o tarihten itibaren oldu. Ereğli ve Alaplı artık Zonguldak’ı yönetenler için tünelin öbür tarafı oldu.”

İŞTE POSBIYIK’IN MECLİS’TEKİ KONUŞMASI;




Bu sayfayı yazdır

5.01.2023 11:41:58

Bu haber 578 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (1)
07.01.2023 10:19:24
Vatandas diyor ki;

Sen gidince il olacak posbiyik




Şu anda 9 kişi online
Toplam ziyaret : 76.439.073

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
957 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
1114 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2123 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri