(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

VATANDAŞ NE DİYOR?

Zonguldak’ın ilçesi Ereğli’de, trafik sorunlarının belirlenmesi üzerine toplantı gerçekleştirildi.

İlçedeki Zübeyde Hanım Mesleki ve teknik Anadolu lisesi Salonu’nda, Kaymakam Mehmet yapıcı Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, katılımcılar; İlçe genelinde gözlemledikleri trafik ve araç parkı sorununa ilişkin görüşlerini aktardılar.

DEVREK KAVŞAĞI VE KAVŞAKLAR SORUNU!

Programa katılan çeşitli sivil toplum kuruluş başkan ve temsilcileri, ağırlıklı olarak Ereğli Şehir Merkezi ile İstanbul ve Zonguldak yolu güzergahlarının kesiştiği kavşakta, hemen hemen günün her saati yoğunluk yaşandığını dile getirdiler. Yaşanan olumsuzluklarda denetim yetersizliğinin yanı sıra bazı araç sürücülerinin duyarsızlığına da vurgu yapıldı.

Konuşmacılar, aynı zamanda ilçe merkezindeki bazı “Akıllı Kavşak” olarak isimlendirilen kavşaklardaki uyarı levhalarına uyulmadığını, levhaların küçük ve yetersiz kaldığına da dikkat çektiler.

DOKUNMALI SİNYALİZASYONLAR

Karadeniz Ereğli Berberler Kuaförler ve Güzellik Salonları Odası Başkanı Sefayi Yılmaz, özellikle Devrim Bulvarındaki park ihlalleri ile yaya geçitlerinden yavaş geçilmesinin trafik akışını olumsuz etkilediğinden bahsetti.

Bazı katılımcılar da, Söz konusu yerdeki sinyalizasyonun daha ilerilere alınmasının trafik akışının rahatlamasını sağlayacağını savundu.

CADDE VE SOKAKLARDAKİ SIKINTILAR

Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) Başkan Yardımcısı Fikri Kapan ise, bazı cadde ve sokaklarda yaşanan trafik akışı ve park sorununa dikkat çekti.

Kapan, özellikle Öğretmenevi binasının da bulunduğu Süleyha Erel sokak üzeri ve civarında oluşan seyyar satıcılar ile park ihlallerinin ciddi sıkıntı yarattığını örneğiyle anlattı.

Uzunkum caddesi güzergahındaki kafelerin bulunduğu kısmında ‘keyfi olarak’ karşılıklı ve yatay park edişlerin de bölgedeki trafik akışını olumsuz etkilediğini savunan Kapan, ayrıca İbrahim Efe Caddesinden, Erdemir caddesi istikametine çıktıktan sonra sola dönüş yolu bulunmadığına işaret etti.

Kapan ayrıca İbrahim Efe ve Hatip Caddesi gibi geniş güzergahların alternatif yol olarak kullanılmasına olanak tanınması görüşünü dile getirirken, sokak aralarındaki sorunların çözümü için ise Emniyet-Zabıta işbirliği ve ‘”Fahri polislerin” daha aktif hale getirilebileceği önerisinde bulundu.

Kapan, İlçenin Çevre yolu sorunun da mutlaka giderilmesi gerektiğini kaydetti.

GÖÇMENLER SOKAK MEVKİSİ

Bu arada, Erdemir Caddesinde tek yön uygulaması isteyen bazı katılımcıların yanı sıra, Ereğli-Zonguldak Karayolunun kavaklık mahallesi Göçmenler sokak girişinde de sorun yaşandığına vurgu yaparken, burada yeniden bir kavşak düzenlemesine gidilebileceğini söylediler.

Yeşiltepe Mevkisindeki kavşakta, belirli saatlerde yaşanan tıkanmanın da polis ekiplerinin denetimleri ile çözülebileceği görüşleri ortaya atıldı.

KOMİSYONLARDA GÖRÜŞÜLECEK

Karadeniz Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Hasan Ünlü, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Erdal Uyar ve Belediye yetkilisinin de yer aldığı toplantıda, konuşmacıların sorun ve talepleri not alındı.

Kaymakam Yapıcı da ortaya konulan sorun, talep ve önerilerin gözden geçirileceğini belirterek, “toplantıdaki amacımız, vatandaşlarımızın ilçedeki trafik konusunda neler düşünüyor, sorunlar nelerdir; bunu tespit ettik. Şimdi bir komisyon oluşturup, bunları gözden geçireceğiz. Ardından İlçe Trafik Alt Komisyonunda görüştükten sonra da uygulanması gerekenlerle ilgili İlçe Trafik Komisyonunda çalışma yapacağız” dedi.




Bu sayfayı yazdır

21.12.2022 16:51:55

Bu haber 438 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 5 kişi online
Toplam ziyaret : 76.261.207

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
659 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
925 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2051 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri