(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

MADENCİYİ UNUTMADI!

CHP Gençlik Kolları Hukuk Komisyonu’nca “Gençlerin Anayasada Sözü Var” konulu çalıştay gerçekleştirildi.

Ankara’daki kurultayı organize eden Karadeniz Ereğlili CHP Gençlik Kolları Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Avukat Batuhan Cakcak, Çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada, insan haklarına aykırı, ayrıştırıcı siyasi dilin son bulmasını istediklerini söyledi.

Aynı zamanda Karadeniz Ereğli’de öğretmen Anne-Babanın çocukları Avukat Batuhan Cakcak, akranlarının, attıkları bir tweet yüzünden şafak vakti evlerinden alındığını hatırlattığı konuşmasını, şöyle sürdürdü:

“Bizler, insan haklarına aykırı, ayrıştırıcı siyasi dilin son bulması için buradayız. Akranlarımız, attığı bir tweet yüzünden şafak vakti evinden alınmasın diye buradayız. Bizler; barınma hakkı verilmeyen ve haklarını talep ettiğinde zulme uğrayan üniversiteliler için buradayız. Ve gençlerin eğitimlerini sürdürebilmek için tarikatların, cemaatlerin yurtlarında kalmak zorunda bırakan sistemi değiştirmek için buradayız. Bizler, güvensiz çalışma koşullarında yaşam hakkı göz ardı edilen Soma’da, Zonguldak’ta, Amasra’da kaybettiğimiz emekçilerin hakları için buradayız.”

KILIÇDAROĞLU'NDAN GENÇLERE...

Çalıştaya katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, anayasal düzenlemede özgürlük isteyebileceklerine dikkat çektiği konuşmasında, şunları kaydetti:

“Gençler, kendi özgürlük alanlarının genişlemesini isterler. Sizin bu talebi gittiğiniz her yerde dile getirmeniz gerekiyor. Attığınız bir tweet dolayısıyla, sabahın beşinde, altısında; kapınızın çalınmaması lazım. Yani düşünce özgürlüğünü; her yerde, her ortamda ifade etmeniz lazım. Gençler, düşünce özgürlüğü ister ve özgürlük alanlarının genişlemesini isterler. Gençler; inancı dolayısıyla birisinin sorgulanmasını istememeliler. Biz, herkesin inancına saygılıyız. İnanç, siyaset konusu olmamalı. İnançlara saygılı olmak da insan haklarının temel normlarından birisidir, demelisiniz. Gençler; hiç kimsenin kimliği sorgulanmamalı demeli. Herkesin kimliği kendi şerefidir. Kimliğinden, inancından ötürü kimse ötekileştirilmemeli… Gençler bunu talep etmeli. Gençler; hiç kimse yaşam tarzından ötürü ötekileştirilmemeli, herkesin yaşam tarzına saygı duyulmalıdır, demelidir.
Bütün bu anlatımların temelinde adalet var. Adalet dediğiniz kavram; sıradan bir kavram değildir. Soylu bir kavramdır. ‘Dünyanın bütün nehirleri, adalete susamış bir insanın, susuzluğunu gidermeye yetmez’ der, bir bilge, İranlı bir bilge. İnsanlık tarihi, adalet mücadelesi tarihidir, aynı zamanda… O nedenle, adalet kavramı değerli ve önemlidir.”

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen ve Muharrem Erkek, Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik, CHP PM üyesi Umut Akdoğan'ın da katıldığı Çalıştayda, 81 ilden gelen 25-30 yaş arası partili genç hukukçular, genç bir bakış açısıyla ideal Anayasanın nasıl olması gerektiğini derinlemesine tartıştı.




Bu sayfayı yazdır

10.12.2022 19:39:56

Bu haber 528 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 4 kişi online
Toplam ziyaret : 76.217.391

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
631 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
720 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2034 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri