(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

REVİZYONA ‘ŞEFFAFLIK’ GELİYOR!

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi Belediye Başkanı Halil Posbıyık, belediyece sürdürülen kentin revizyon çalışmalarının AK Parti ve CHP Grubuyla birlikte ‘şefaaf’ şekilde hazırlayacaklarını bildirdi.

Posbıyık, Belediye Meclisi Aralık Ayı toplantısında yaptığı konuşmada, revizyon çalışmaları ile ilgili belediye olarak tehditler de aldıklarını belirterek, “Biz kimlerin olduğunu da aşağı yukarı biliyoruz. 'Revizyonu mahkemeye vereceğiz, Halil Posbıyık'ın elini kolunu bağlayacağız, ruhsat veremeyecek, kilitleyeceğiz, belediyeyi elinden alacağız' deniliyor. Beni kelepçelemekle yıldıramazsınız halkı okşayarak alabilirsiniz, halk ağlıyor. Bizde mecburen ‘AK Partililer bizi böyle tehdit ediyor’ diyoruz” dedi.

AK PARTİ’Yİ ÇAĞIRACAĞIZ

Revizyon çalışmalarında Belediye Meclis üyelerinin yeri olmadığını savunan Posbıyık, şunları söyledi:

“Numan Korkmaz'a (Belediye meclisi AK Parti Grup Sözcüsü) bahsettim, bizim kimseden korkumuz yok. Hiçbir sıkıntımız yok. Bizim de Meclis Üyelerinin revizyonda yeri yok. Önümüzdeki hafta İmar Kurulu hazırlık yapıyor, planlamacıları da çağıracağız. İlk etapta AK Parti grubunu çağıracağız, özellikle (AK parti Ereğli İlçe başkanı) Saffet (Bozkurt) Bey'i de çağıracağız. Planlamacılar yapılan revizyonları tek tek gösterecekler. Nerede hata yapılmış, nerede eksiklik olmuş, itiraz edenler edecek, haklılıkları varsa itiraz edilenler kaldırılacak. Talepleri varsa makul ise ona göre hareket edeceğiz. Tam bir şeffaflık yaratacağız. AK Parti grubunun ardından CHP grubunu çağıracağız. Eylem Ertuğrul'u da (CHP Ereğli İlçe Başkanı) çağırıp planlamaları açacağız.
Bütün bu samimiyet ve şeffaflığımıza rağmen bir karşıtlık olursa, benim elimi kolumu kilitlemeye çalışanlar, kafalarında ne düşünüyorlarsa bilmiyorum, öyle bir şey görüldüğü takdirde bu bir tehdit değil uygulama, daha önce de söylemiştim, revizyonu 2024'e atacağım. Vatandaş geldiğinde de ‘ne yapayım kardeşim biz her şeyi yaptık, bunlar itiraz etti’ diyeceğim. 2024'de kim belediye başkanı olursa da o gelir yapar.”

İLK OLMA KONUSUNDAKİ ISRARI

Posbıyık, karadeniz Ereğli7nin ‘İl Olması’ konusundaki ısrarını da güncellediği konuşmasını şöyle sürdürdü:

“İl olmayı ben buraya Vali gelsin, memur gelsin diye istemiyorum. İl olmayı, İl belediyesiyiz diye hava atmak için söylemiyorum. Zaten tünelin ucundan buraya eşit miktarda hizmetler gelse, Zonguldak’ta bedava dökülen asfaltların yüzde 50’si buraya dökülse, Çevre yolu yapılsa, hükümet binası inşallah biz de yardım ediyoruz temeli atılacak. Hala hükümet konağından yoksun bir Ereğli’yiz. Buraya hizmet falan gelmiyor. Demir Çelik fabrikaları var yapsınlar deniyor. Ereğli’ye demir çelik ne veriyor ki kardeşim, sıfır. Hiçbir şey vermiyor. Hangisi veriyor. İlk 500’de şirketler var hangisi Ereğli’ye ne yapıyor. İl olduğu takdirde burasının tek bütçesi olur, kendi yağıyla kavrulur. Her vilayete üniversite yapmak zorunlu olduğu için, Fakülte yapacağız diye uğraşmayız üniversitemizi yaparız. Fakülte konusunda ne olduğunu da bilmiyoruz. Ben ikinci başkanım, çağırmıyorlar beni hiçbir yere. Rektöre gidiyorlar, çağırmıyorlar. Protokol imzalıyorlar beni davet etmiyorlar. Etmeyin, biraz silkelenin. En çok gücüme giden ‘Ereğlülüyüz biz, Ereğlücüyüz’ diyenler var. Onlardan ses yok be. Ayıp be ayıp.”




Bu sayfayı yazdır

8.12.2022 11:18:06

Bu haber 431 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 6 kişi online
Toplam ziyaret : 76.214.389

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
527 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
718 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2031 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri